Απαλλαγείτε από τους κιρσούς με φυσικές σπιτικές συνταγές

Απαλλαγείτε από τους κιρσούς και προάγετε την κυκλοφορία του αίματος συνδυάζοντας τοπικές θεραπείες με ορισμένες τροφές οι οποίες διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Απαλλαγείτε από τους κιρσούς με φυσικές σπιτικές συνταγές
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους κιρσούς με φυσικές θεραπείες! Οι κιρσοί είναι ένα πρόβλημα το οποίο, πέρα από το ότι είναι αντιαισθητικό, μπορεί να φανερώνει προβλήματα με το κυκλοφορικό ή το λεμφικό σύστημα.

Οι κιρσοί εμφανίζονται όταν οι βαλβίδες μίας κατεύθυνσης στο κυκλοφορικό σύστημα -κυρίως στα πόδια- σταματούν να λειτουργούν σωστά. Αυτό προκαλεί συμφόρηση στο αίμα, που δεν μπορεί να επιστρέψει στην καρδιά με τον σωστό τρόπο.

Κατά συνέπεια, τα τριχοειδή αγγεία διαστέλλονται. Στη συνέχεια η φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος παραμορφώνονται αφήνοντας κόκκινα σημάδια ή σημάδια που μοιάζουν με μελανιές.

Τις περισσότερες φορές οι κιρσοί δεν προκαλούν σωματικό πόνο. Ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή βάρους στην πάσχουσα περιοχή, ή άλλες επιπλοκές.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές φυσικές λύσεις που μπορούν να σας εξασφαλίσουν γρήγορη ανακούφιση.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε έξι θαυμάσιες σπιτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους κιρσούς. Επίσης όλες είναι φιλικές προς το πορτοφόλι σας!

Δοκιμάστε τες τώρα!

1. Αλόη βέρα και απαλλαγείτε από τους κιρσούς

αλόη για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς

Η αλόη βέρα περιέχει κρυστάλλους που είναι πλούσιοι σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά έχουν μεγάλες ωφέλειες για την υγεία του δέρματός σας αλλά και του κυκλοφορικού σας συστήματος.

Για αυτόν τον λόγο η αλόη βέρα χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως μια φυσική λύση για τις φλέβες που παρουσιάζουν φλεγμονή και πόνο. Επίσης είναι μια εξαιρετική λύση για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς.

Επιπλέον, η αλόη βέρα διαθέτει στυπτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Μόλις απορροφηθεί, συμβάλλει επίσης στον έλεγχο του σχηματισμού νέων κιρσών στα πόδια σας.

Τρόπος χρήσης

 • Πρώτα πάρτε την ποσότητα της αλόης βέρα που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε και τρίψτε με αυτήν τις πάσχουσες περιοχές. Κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις.
 • Αφήστε το τζελ να απορροφηθεί από το δέρμα σας και ξεπλυθείτε την επόμενη μέρα.
 • Επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε νύχτα μέχρι να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μία από εκείνες τις μαγικές τροφές που συνιστώνται εδώ και δεκαετίες ως ολιστική θεραπεία για την αντιμετώπιση των κιρσών.

Πρόκειται για ένα συστατικό πλούσιο σε θειώδεις ουσίες. Αυτές έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση μόλις απορροφηθούν από το δέρμα.

Τρόπος χρήσης

 • Φάτε μια σκελίδα σκόρδο, είτε με λίγο χυμό λεμονιού είτε με ζεστό νερό.
 • Εναλλακτικά, φτιάξτε έναν πολτό με ωμό σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μείγμα ως λοσιόν για να κάνετε μασάζ στα σημεία με κιρσούς.
 • Επαναλαμβάνετε αυτήν τη θεραπεία καθημερινά.

3. Ιπποκάστανο

Καλάθι με κάστανα για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς

Το ιπποκάστανο είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο για τη θεραπευτική δράση του όταν θέλετε να απαλλαγείτε από τους κιρσούς καθώς και από το οίδημα και τον πόνο στα πόδια.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως εναλλακτική θεραπεία για τη φλεβίτιδα (φλεγμονή των φλεβών). Εξάλλου, επηρεάζει θετικά την υγεία του κυκλοφορικού συστήματος του σώματος.

Σε μερικούς ασθενείς, αποκαθιστά τη σωστή λειτουργία των βαλβίδων των φλεβών. Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά του αίματος στα άνω μέρη του σώματος.

Τρόπος χρήσης

 • Λαμβάνετε κάθε μέρα μία ταμπλέτα ιπποκάστανου.
 • Πάρτε φυσικό εκχύλισμα ιπποκάστανου και εφαρμόστε το τοπικά ως λοσιόν για μασάζ.

4. Πράσινος άργιλος

Ο πολτός από πράσινο άργιλο ελέγχει τη φλεγμονή και την αίσθηση βάρους που προκαλεί η παρουσία κιρσών στα πόδια.

Αυτό το ισχυρό συστατικό διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Αυτές μειώνουν σημαντικά τη φλεγμονή στις φλέβες του κάτω μέρους του σώματος.

Τρόπος χρήσης

 • Πρώτα υγράνετε λίγο πράσινο άργιλο με ζεστό νερό μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή πολτό. Στη συνέχεια τρίβετε με αυτόν τις πάσχουσες περιοχές.
 • Αφήστε τον άργιλο να στεγνώσει εντελώς για τριάντα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.
 • Επαναλαμβάνετε αυτήν τη θεραπεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

5. Έγχυμα μαϊντανού

απαλλαγείτε από τους κιρσούς με Έγχυμα μαϊντανού

Οι διουρητικές και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του εγχύματος μαϊντανού το καθιστούν ένα απαραίτητο συστατικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος.

Η καθημερινή κατανάλωση εγχύματος μαϊντανού βοηθάει στην αποβολή των υγρών που συσσωρεύονται στους ιστούς των ποδιών σας. Επίσης ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας.

Τρόπος χρήσης

 • Φτιάξτε ένα λίτρο έγχυμα μαϊντανού και πίνετέ το σε όλη τη διάρκεια της μέρας σε τρεις ή τέσσερις ίσες δόσεις.
 • Αν θέλετε να ενισχύσετε περαιτέρω αυτήν τη θεραπεία, απλώστε το υγρό απευθείας πάνω στα πόδια σας και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

6. Κόκκοι καφέ

Οι άνθρωποι απλώς πετούν τους κόκκους του καφέ μόλις φτιάξουν το αγαπημένο τους ρόφημα. Ωστόσο οι κόκκοι του καφέ διαθέτουν εξαιρετικές ιδιότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για την παρασκευή διαφόρων εναλλακτικών θεραπευτικών συνταγών.

Για παράδειγμα, οι αντιφλεγμονώδεις και οι διεγερτικές ιδιότητες των κόκκων του καφέ προάγουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τη διαστολή των φλεβών.

Η τακτική εφαρμογή κόκκων καφέ στο δέρμα απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα, βελτιώνει την ελαστικότητα των φλεβών και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση.

Τρόπος χρήσης

 • Πάρτε μερικούς κόκκους καφέ και υγράνετέ τους με ζεστό νερό ή ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώς τρίψτε τις πάσχουσες περιοχές κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
 • Αφήστε το μείγμα να δράσει για δεκαπέντε λεπτά πάνω στο δέρμα σας. Έπειτα ξεπλυθείτε.
 • Χρησιμοποιείτε αυτήν τη θεραπεία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτές τις σπιτικές συνταγές; Όπως βλέπετε, δεν χρειάζεται να βγείτε και να αγοράσετε ακριβά προϊόντα του εμπορίου για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς.

Επιλέξτε μία από τις παραπάνω επιλογές και ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να απαλλαγείτε από τους κιρσούς χωρίς να εκθέσετε το δέρμα σας σε βλαβερά συστατικά.

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.