Θέλετε να δοκιμάσετε ένα παγωμένο ποδόλουτρο;

22 Απριλίου 2017
Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει ένα παγωμένο ποδόλουτρο; Τα πόδια σας είναι ένα από τα μέρη του σώματος που δέχονται την περισσότερη πίεση και κόπωση.

Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει ένα παγωμένο ποδόλουτρο; Τα πόδια σας είναι ένα από τα μέρη του σώματος που δέχονται την περισσότερη πίεση και κόπωση. Ωστόσο, η ανατολική ιατρική είναι ένα βήμα μπροστά. Μας ενημερώνει ότι τα πέλματα των ποδιών περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων που συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα μας.

Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν ένα είδος μυστικού περάσματος για την ευεξία μας και δεν πρέπει να τα αγνοούμε.

Αυτός είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Όπως γνωρίζετε στόχος τους είναι να σας προστατεύουν από εξωτερικές απειλές αλλά και από εσωτερικά προβλήματα.

Με αυτή την έννοια, το παγωμένο ποδόλουτρο αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα με τα πόδια σας.

Οφέλη από ένα παγωμένο ποδόλουτρο

Οφέλη από ένα παγωμένο ποδόλουτρο

Σίγουρα γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα εμβόλια. Ο ιός ή η ασθένεια εισάγεται στο σώμα σας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια προστατευτική ασπίδα που θα σας εμποδίσει να προσβληθείτε στο μέλλον.

Με αυτή τη λογική, καταλαβαίνουμε το λόγο που το παγωμένο νερό θα βοηθήσει τα πόδια μας για τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης, προωθεί τη ροή του αίματος καθώς οι αγγειακές συσπάσεις διευκολύνουν το αίμα να κυκλοφορεί στο σώμα μας.

Μήπως αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτό το πρόβλημα; Ενώ το αίμα είναι εύκολο να κυκλοφορήσει προς τα κάτω και να φτάσει στα πόδια σας, το αντίστροφο είναι πιο περίπλοκο. Η βαρύτητα είναι το μυστικό.

Γι’ αυτό το λόγο ένα παγωμένο ποδόλουτρο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το κυκλοφορικό σας σύστημα, βοηθώντας το αίμα να φτάσει στην καρδιά.

Ακόμη καλύτερα είναι να ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία με πειθαρχία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βελτιώσετε όλα τα οφέλη του και να εξαλείψετε την πιθανότητα τυχόν επιπλοκών.

Διαβάστε επίσης: 5 φυτά που ενισχύουν το κυκλοφορικό σας

Ποδόλουτρα με παγωμένο νερό για τα πόδια

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα παγωμένο ποδόλουτρο;

Η θεραπεία για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα διαρκεί 15 ημέρες. Είναι καλύτερα να την ακολουθείτε το βράδυ ώστε το σώμα σας να μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει όλα τα οφέλη της.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο κατά την εφαρμογή της: το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε ένα παγωμένο ποδόλουτρο για 15 δευτερόλεπτα.

Τι θα χρειαστείτε;

  • Έναν κουβά ή λεκάνη με ψηλές πλευρές, αρκετά μεγάλο δοχείο ώστε να χωρέσουν τα πόδια σας και αρκετά βαθύ για να βυθιστούν καλά στο παγωμένο νερό.
  • Νερό
  • Περίπου 18 παγάκια

Πώς θα το κάνετε;

  • Εφόσον έχετε ό,τι χρειάζεστε, περιμένετε μέχρι το νερό να παγώσει καλά. Βυθίστε τα πόδια σας στο παγωμένο νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως.
  • Κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα θα βιώσετε λίγο πόνο αλλά μην ανησυχείτε – τα άκρα σας θα ζεσταθούν γρήγορα μέσα στο νερό.

Αυτό οφείλεται στο νόμο της θερμοδυναμικής: το θερμότερο σώμα προσφέρει θερμότητα στο ψυχρότερο σώμα μέχρι να φτάσει στην ίδια θερμοκρασία. Μετά από 15 δευτερόλεπτα, βγάζετε τα πόδια σας από το ποδόλουτρο.

Όπως αναφέραμε, αυτή η απλή διαδικασία θα οξυγονώσει καλύτερα το σώμα σας έτσι ώστε οι μυς, τα όργανα και τα οστά να αποκτήσουν τη θρέψη που χρειάζονται.

Παράλληλα, προστατεύετε τον εαυτό σας από την επίθεση μικροβίων και βακτηρίων που βρίσκονται πάντα στον αέρα, περιμένοντας με υπομονή μέχρι να σας βρουν απροετοίμαστους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Απαλλάξτε τα πέλματά σας από μικρόβια και νεκρά κύτταρα!

Το παγωμένο ποδόλουτρο δρα και ως θεραπεία

Το παγωμένο ποδόλουτρο δρα και ως θεραπεία

Μέχρι τώρα είδαμε ότι είναι ιδανική λύση για την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Είναι επίσης καλό όταν πάσχετε από γρίπη ή κρυολόγημα.

Αν έχετε κάποια από αυτές τις ασθένειες, επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε τέσσερις ώρες.

Εκτός του ότι θα “πέσει” ο πυρετός πολύ γρήγορα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα αποκριθεί δυναμικά στη λοίμωξη και στα μικρόβια. Η ασθένειά σας θα εξαφανιστεί εντός λίγων ημερών και μαζί με αυτή και η δυσφορία που προκαλεί.

Σε αυτή την περίπτωση, μια καλή ιδέα είναι να εναλλάσσετε κατά το ποδόλουτρο το κρύο νερό με ζεστό για να ενισχύσετε την εξάλειψη των τοξινών και άλλα βλαβερά στοιχεία.

Με αυτό τον συνδυασμό θα τονώσετε το σώμα σας με τη βοήθεια του πάγου και στη συνέχεια θα απομακρύνετε τυχόν υπολειπόμενες τοξίνες. Όπως βλέπετε, η ιδέα να απέχετε από το νερό όταν είστε άρρωστοι δεν είναι απολύτως αληθής.

Είναι λοιπόν ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος για να ησυχάσετε από καταστάσεις που απειλούν τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Σας βοηθά επίσης να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε τα πόδια σας ώστε να αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα με ενέργεια.

Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την ώρα για τον εαυτό σας. Οι υποχρεώσεις σας για σήμερα έχουν τελειώσει.

Είναι η σειρά σας: θέλετε να το δοκιμάσετε;