Έξι τρόποι για να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό

Η καλή θέληση είναι σημαντικότατη για να επανασυνδεθείτε με το άλλο σας μισό, μετά από μια διαφωνία. Δε θα πρέπει να νιώσετε ότι χάνετε τη μάχη, επειδή στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι πως δίνετε μια νέα ευκαιρία.
Έξι τρόποι για να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να ανακαλύψετε τρόπους για να συνδεθείτε ξανά με το άλλο σας μισό; Δεν αποτελεί μυστικό ότι στις σχέσεις υπάρχουν οι καλές και οι κακές μέρες. Μετά από έναν καβγά, τα ζευγάρια δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την κατάσταση.

Μια δικαιολογία για να εκφράσετε την αγάπη σας, ασχέτως με το ποιος είχε δίκιο, θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε και πάλι με τον/ην σύντροφό σας. Εδώ σας έχουμε ορισμένες συμβουλές για να κάνετε το πρώτο βήμα.

Πώς να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό

Ζευγάρι τσακωμένο

Η σύνδεση με τον/ην σύντροφό σας θα σας επιτρέψει ν’ αναβιώσετε και να βελτιώσετε τη σχέση σας.

1. Μην απομονώνεστε

Όταν διαφωνείτε με το άλλο σας μισό και νιώθετε θυμό, το συνηθέστερο είναι να απομονώνεστε, να πάτε σε άλλο δωμάτιο ή να φεύγετε από το σπίτι χτυπώντας την πόρτα πίσω σας.

Καθώς απομονώνεστε και υπεραναλύετε την κατάσταση, τα πράγματα τείνουν να περιπλέκονται και να χειροτερεύουν.

Παρότι τη στιγμή του θυμού ίσως να μη θέλετε να κάνετε το ακόλουθο, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε να έρθετε κοντά έχοντας φυσική επαφή, για να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό.

Κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια, πιάνοντας το μπράτσο ή το χέρι του/ης καθώς αγγίζετε τα μαλλιά του/ης ή με μια αγκαλιά, θα ενεργοποιήσετε θετικά συναισθήματα. Έτσι, θα πέσει ο τόνος της φωνής του/ης και θα μειωθεί η ένταση στην ατμόσφαιρα.

Αν η διαφωνία ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και αποφασίσατε να περάσετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας, προσπαθήστε να προσεγγίσετε το άλλο σας μισό το συντομότερο δυνατό.

2. Ελέγξτε τη γλώσσα του σώματός σας

Μετά από έναν μεγάλο καβγά, ανεξάρτητα από το τι είπατε για να ηρεμήσετε τα πνεύματα, το σώμα σας ίσως δείχνει σημάδια ενόχλησης τα οποία μπορούν ν’ αποτρέψουν το άλλο σας μισό ν’ ανταποκριθεί θετικά.

Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο ν’ αναγνωρίσετε και να ελέγξετε έναν μεγάλο αριθμό χειρονομιών, οι οποίες μπορούν να σταθούν εμπόδιο ανάμεσα στους δυο σας:

  • Κλειστά χέρια (γροθιές)
  • Σταυρωμένα μπράτσα
  • Κατσούφιασμα
  • Σκυμμένο κεφάλι

Αντί να διατηρήσετε αυτές τις στάσεις, χαλαρώστε και κοιτάξτε τον/ην σύντροφό σας στα μάτια. Αν μπορείτε, χαμογελάστε για να προσκαλέσετε έμμεσα το άλλο σας μισό να σας πλησιάσει, χωρίς τον φόβο της απόρριψης ή της διαφωνίας για ό,τι συνέβη.

3. Να έχετε χιούμορ για να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό

Ζευγάρι χαμογελαστό στο κρεβάτι

Για να χαλαρώσετε την ατμόσφαιρα μετά από έναν καβγά και να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό, είναι σημαντικό να έχετε λίγο χιούμορΘα πρέπει όμως να υπάρχει μέτρο, μη γίνετε σαρκαστικοί ή ενοχλητικοί. Έτσι, δεν θα υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Αν υπάρχει κάτι που αρέσει τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, είναι όταν το άλλο τους μισό έχει καλή, αστεία, και ευχάριστη αίσθηση του χιούμορ. Μπορείτε να πείτε κάποιο αστείο ή να δείτε μια αστεία ταινία. Έπειτα, θα αρχίσετε σταδιακά να χαλαρώνετε.

4. Συγχώρεση

Αν θέλετε στ’ αλήθεια να αποκαταστήσετε τη σύνδεσή σας, τότε η συγχώρεση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Για να λειτουργήσει πραγματικά, θα πρέπει να συγχωρέσετε τον/ην σύντροφό σας μέσα από την καρδιά σας.

Η συγχώρεση είναι μια ευγενική κίνηση, η οποία θα στρώσει τον δρόμο για μια νέα αρχή ανάμεσά σας. Θα ανοίξει επίσης το μονοπάτι της αποδοχής που θα σας επιτρέψει ν’ αναγνωρίσετε τις ατέλειές σας. Θα μπορέσετε να τις αναλογιστείτε ώστε να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη.

Το να συγχωρείτε δε σημαίνει ότι θα πρέπει να νιώσετε ηττημένοι ή πως το άλλο σας μισό έχει δίκαιο όταν σφάλλει. Το να μπορείτε να συγχωρείτε, σημαίνει πως δίνετε μια ευκαιρία ακόμη, για να συνεχίσετε τη ζωή σας σαν ζευγάρι σε ένα μέρος γεμάτο εμπιστοσύνη ώστε να προχωρήσετε μπροστά.

5. Να είστε στοργικοί

Η ένταση και η δυσφορία είναι πράγματα που έρχονται μετά από έναν καβγά του ζευγαριού, και μπορούν να δημιουργήσουν απόσταση. Για να μπορέσετε να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό, θα πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία και να έρθει ο ένας κοντά στον άλλο.

Δεν είναι ώρα να μπει η περηφάνια μπροστά. Τα φιλιά, τα χάδια και οι αγκαλιές είναι αισθηματικά όπλα. Το αίσθημα της αγάπης και το να βρίσκεστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, μετά από έναν καβγά, είναι κάτι πολύ παρήγορο και βοηθά να καταπραΰνετε τις πληγές.

Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να μιλήσετε γι’ αυτό που νιώθετε. Μπορείτε να πείτε απλά “Σ’ αγαπώ”, “Δε θέλω να μαλώσουμε” ή “Θέλω να είμαστε ευτυχισμένοι”, ώστε ν’ αποτρέψετε περαιτέρω αντιπαραθέσεις.

6. Κάντε σεξ για να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό

Έχουμε όλοι ακούσει για το “σεξ επανασύνδεσης”. Αν και δε σας συμβουλεύουμε να καβγαδίσετε μόνο και μόνο για να κάνετε καλύτερο σεξ, αποτελεί μια καλή επιλογή για να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα ζευγάρια τα βρίσκουν καλύτερα μετά το σεξ. Ο λόγος είναι η απελευθέρωση ενδορφινών και η εξουδετέρωση του άγχους με αυτή τη δραστηριότητα.

Μια καλή ιδέα είναι να μιλήσετε μετά το σεξ. Θα ανακαλύψετε ότι, ξαφνικά, τα προβλήματα δεν είναι πλέον τόσο σοβαρά.

Οι καβγάδες είναι κάτι το φυσιολογικό, είναι το αποτέλεσμα των διαφορών ανάμεσα σε δύο άτομα. Το σημαντικό είναι η στάση που θα τηρήσετε μετά την επανασύνδεση. Η αγάπη μπορεί να καταφέρει πολλά, αλλά θα πρέπει ο καθένας να κάνει αυτό που του αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ν’ αποτρέψετε τη φθορά της σχέσης λόγω της ρουτίνας, των διαφορών ή των προβλημάτων που θα εμφανιστούν.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.