Σεξουαλική ζωή: 5 συμβουλές για να τη βελτιώσετε

Αν θέλετε καλύτερη σεξουαλική ζωή, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την επιτύχετε...
Σεξουαλική ζωή: 5 συμβουλές για να τη βελτιώσετε

Τελευταία ενημέρωση: 10 Μαΐου, 2019

Σεξουαλική ζωή. Είναι δύσκολο να το συζητάμε μερικές φορές. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι μύθοι παρά αλήθειες πάνω στο θέμα αυτό, που τροφοδοτούνται από την αμηχανία που έχει η σεξουαλική ζωή ως θέμα.

Ό,τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να παραμένει στην κρεβατοκάμαρα, από σεβασμό στο άλλο άτομο. Μια καλή σεξουαλική ζωή χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα και κέφι.

1. Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του φαγητού!

Η διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας. Η κατανάλωση κάποιων συγκεκριμένων φαγητών εγγυάται την καλή σεξουαλική ζωή.

 • Η σοκολάτα είναι ένα από αυτά. Γιατί; Το κακάο που περιέχει βελτιώνει τη διάθεση, απελευθερώνοντας ενδορφίνες. Επίσης, είναι ένα κλασικό δώρο για τον ξεχωριστό άνθρωπο στη ζωή σας, οπότε κάνει διπλή δουλειά.
 • Άλλο ένα είναι το σκόρδο. Μια συμβουλή: Πλύνετε τα δόντια σας αφού φάτε σκόρδο. Θεωρείτε φαγητό που προσδίδει ενέργεια, καθώς έχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης B και C, οπότε είναι καλό να το καταναλώνουμε καθημερινά σε μικρές δόσεις.
 • Τα στρείδια είναι επίσης γνωστό αφροδισιακό. Είναι διάσημα μεταξύ των θαλασσινών για το ρόλο τους στη σεξουαλική υγεία. Ο ψευδάργυρος που περιέχουν βελτιώνει την παραγωγή τεστοστερόνης.
 • Τα αγγούρια ίσως δεν είναι το αγαπημένο σας φαγητό, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε τα οφέλη τους. Αυξάνουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, που εννοείται πως είναι υψίστης σημασίας.
 • Και αν χρειάζεστε ενέργεια, τότε το αβοκάντο είναι αυτό που ψάχνετε. Παρέχει βιταμίνη D και E, καθώς και αντοχή σε όποιον το τρώει.

2. Χρησιμοποιείστε το ρομαντισμό προς όφελός σας

ρομαντισμός αγάπη έρωτας σεξουαλική ζωή

Όταν δεν πρόκειται για one-night stand, το σεξ μέσα σε μια σχέση μπορεί να γίνει ρουτίνα, ή ακόμα και βαρετό. Ωστόσο τα προκαταρκτικά μπορούν να βγάλουν το ζευγάρι από το σεξουαλικό αδιέξοδο, αν πρόκειται περί αυτού.

Εδώ, ο ρομαντισμός και το σεξ είναι ξεχωριστές οντότητες και ενώ σχετίζονται, δεν πάνε πάντοτε μαζί.

Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε να προσέχετε και να συλλέγετε πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το τι αρέσει στο σύντροφό σας και τι αυξάνει την απόλαυσή του, έτσι ώστε η σεξουαλική δυναμική να βελτιωθεί. Η καλή γνωριμία με τον σύντροφο δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ σας.

3. Απολαύστε το και μην κρατάτε χρόνο

Μια από τις βασικές απογοητεύσεις μιας σχέσης επικεντρώνεται στο πόσο καιρό διαρκεί η πράξη. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Όλα είναι στο μυαλό σας.

Μια έρευνα έδειξε ότι ο μέσος όρος της πράξεις είναι λίγο λιγότερο από 6 λεπτά. Επιπλέον, σύμφωνα με μια άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Penn State στο Erie, αυτό το χρονικό διάστημα είναι απολύτως φυσιολογικό.

4. Συμφιλιωθείτε με τις εκπλήξεις!

ζευγάρι, σχέση, σεξ sex σεξουαλική ζωή

Δεν είναι κακό να καίμε το σενάριο που και που. Μερικές φορές είναι πιο απολαυστικό αν αυτοσχεδιάζεται και λίγο. Παιχνίδι ρόλων, κοστούμια — τέτοια πράγματα αυξάνουν την απόλαυση αν λάβουν ενεργό μέρος στην σεξουαλική ζωή σας.

Όταν πειραματίζεστε, τα πράγματα ξεδιαλύνονται μέσω της δοκιμής και του λάθους. Μπορείτε να προσθέσετε πράγματα που δεν συνηθίζατε, και να συμπεριλάβετε και άλλες επιλογές στην σχέση σας.

Η δοκιμή νέων στάσεων μπορεί να σημαίνει περισσότερη απόλαυση και για τους δύο συμμετέχοντες. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας για να αναβαθμίσετε τη σεξουαλική ζωή σας. Προσκαλέστε το άλλο σας μισό να κάνετε σεξ όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα, αλλά και σε άλλα μέρη… ίσως και σε μέρη “εκτός ορίων”!

5. Μην ξεχνάτε τα μικροπράγματα στο τέλος…

Υπάρχουν ορισμένα “τυπικά” που έχουμε στο τέλος μιας σεξουαλικής επαφής.

Κάποια λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, το να λέμε ευχαριστώ μετά από έναν οργασμό. Στο κάτω κάτω, δεν είναι μια υπηρεσία που σου παρέχει ο σύντροφός σου.

Ένα άλλο που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος είναι το να μιλάτε ανοιχτά για παρελθοντικούς συντρόφους. Είναι αμήχανο και πρέπει να το κρατήσετε για τον εαυτό σας. Μην προσβάλλετε το άτομο που είναι στο κρεβάτι μαζί σας.

6. Άσκηση για καλύτερη σεξουαλική ζωή

άσκηση, γυμναστική, σεξουαλική ζωή

Η σεξουαλική επαφή καίει 80 θερμίδες ανά μισή ώρα

Αυτό ισχυρίζεται μια έρευνα στο New England Journal of Medicine, βάζοντας τέλος στην δημοφιλή πεποίθηση ότι καίγονται 300 θερμίδες. Όχι πως το 80 είναι κακός αριθμός, αλλά ας ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα αυτό μια για πάντα.

Μην σταματάτε το γυμναστήριο, όμως, αφού το σεξ δεν αντικαθιστά την άσκηση. Δυστυχώς, με το σεξ δεν θα γίνετε υπόδειγμα φυσικής κατάστασης ή μοντέλο, αλλά θα βοηθήσει να κάψετε μερικές έξτρα θερμίδες!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine368(5), 446-454.
 • Afoakwa, E. O. (2008). Cocoa and chocolate consumption–Are there aphrodisiac and other benefits for human health?.
 • Guohua, H., Yanhua, L., Rengang, M., Dongzhi, W., Zhengzhi, M., & Hua, Z. (2009). Aphrodisiac properties of Allium tuberosum seeds extract. Journal of ethnopharmacology, 122(3), 579-582.
 • Ridzwan, B. H., Hanani, M., Norshuhadaa, M. S., Hanis, Z. F., & Aileen, T. S. H. (2013). Screening for aphrodisiac property in local oyster of Crassostrea iredalei. World Applied Sciences Journal, 26(12), 1546-1551.
 • How Long Should Sex Last, Really?. (2016). Retrieved 3 March 2020, from https://www.medicaldaily.com/how-long-does-sex-last-average-time-penis-shape-381025
 • Frappier, J., Toupin, I., Levy, J. J., Aubertin-Leheudre, M., & Karelis, A. D. (2013). Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples. PLoS one, 8(10), e79342-e79342.
 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine, 368(5), 446-454.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.