Piercing βιομηχανικού τύπου: Ο απόλυτος οδηγός

Το piercing βιομηχανικού τύπου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξεσουάρ τα τελευταία χρόνια λόγω του νέου του στιλ. Ωστόσο, απαιτεί αυστηρή φροντίδα για να είναι επιτυχής.
Piercing βιομηχανικού τύπου: Ο απόλυτος οδηγός
Leidy Mora Molina

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουνίου, 2021

Αξεσουάρ όπως το piercing βιομηχανικού τύπου συνεχίζουν να εμφανίζονται ως μέρος των σύγχρονων κοσμημάτων μέρα με τη μέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη προσοχή στην εμφάνισή τους, καθώς τους βοηθά να εκφραστούν όσον αφορά τις προτιμήσεις, τα συναισθήματα, την προσωπικότητα και φυσικά την ελευθερία τους.

Τα piercings έχουν ενσωματωθεί επιτυχώς στον κόσμο της μόδας για να ενισχύσουν την ποικιλομορφία, να τονίσουν ορισμένες περιοχές του σώματος, να εξατομικεύσουν την εικόνα σύμφωνα με την προσωπικότητα κάθε ατόμου και να ενθαρρύνουν την πρωτοτυπία. Υπάρχει μια σαφής οπτική πρόθεση, έτσι τα αυτιά είναι ένα από τα μέρη που προτιμάται για τρυπήματα.

Η θέση του piercing βιομηχανικού τύπου είναι συνήθως ο χόνδρος του άνω μέρους του αυτιού. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι δύο τρυπήματα ενώνονται. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή συνδέονται μέσω της ίδιας μεταλλικής ράβδου που διέρχεται από τις δύο οπές.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτόν τον τύπο διάτρησης, τι συνεπάγεται και πώς να τον φροντίσουμε.

Piercing βιομηχανικού τύπου: Η διαδικασία

Πρέπει να υπάρχει μια καλά σχεδιασμένη διαδικασία βήμα προς βήμα που να λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το τρύπημα διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και το κάνει ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας. Η σωστή διαδικασία για τη διάτρηση είναι η εξής:

 • Ο επαγγελματίας πρέπει να απολυμάνει ολόκληρη την περιοχή για να τρυπήσει, καθώς και τυχόν κοσμήματα, βελόνες και γάντια που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν. Αυτό είναι απαραίτητο για την πρόληψη λοιμώξεων.
 • Στη συνέχεια, τραβούν τα δύο σημεία για να τα τρυπήσουν. Αυτό συμβαίνει κυρίως ώστε ο επαγγελματίας να μπορεί να βρει τα καταλληλότερα μέρη για παρέμβαση, ώστε το άτομο να μπορεί να λάβει την τελική απόφαση.
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν μια κοίλη βελόνα για να ανοίξουν την πρώτη τρύπα στο σύνολό της και στη συνέχεια να διατρήσουν τη δεύτερη τρύπα με διαφορετική βελόνα.
 • Τέλος, διαπερνούν τις δύο τρύπες με μια βιομηχανική ράβδο και τοποθετούν ένα στρογγυλό κόσμημα σε κάθε άκρο.
εργαλεία σε σακούλα
Η υγιεινή του επαγγελματία που εκτελεί τη διάτρηση είναι το κλειδί για την πρόληψη λοιμώξεων που περιπλέκουν τη διαδικασία.

Από τι εξαρτάται η επιτυχία του piercing βιομηχανικού τύπου;

Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για το θέμα για να γνωρίζετε όλες τις φάσεις της διαδικασίας πριν την κάνετε. Έτσι θα αποφευχθούν αυτοσχεδιασμοί που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να εξετάσουμε προηγουμένως το αυτί που θα τρυπηθεί για να είναι επιτυχημένο ένα piercing βιομηχανικού τύπου. Γι ‘αυτό πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό.

Αυτή η εξέταση είναι η επιλογή της καταλληλότερης θέσης και γωνίας για τη διάτρηση του χόνδρου κάθε ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα αυτιά έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος και σχήμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μη λήψη υπόψη αυτής της φάσης της διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει σε διάτρηση του λανθασμένου τμήματος του αυτιού και μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, ερεθισμό και συχνά πόνο. Μια κακή διαδικασία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε ένα τεράστιο πρόβλημα. Η μελέτη του αυτιού είναι επίσης το κλειδί για την επιλογή του κατάλληλου μεγέθους της βιομηχανικής ράβδου διάτρησης.

Δυνατότητα μόλυνσης από το piercing βιομηχανικού τύπου

Μπορεί να υπάρχουν λοιμώξεις σε όλους τους τύπους τρυπήματος λόγω σοβαρής απροσεξίας ή μη διατήρησης της σωστής φροντίδας, όπως συνιστά ο ειδικός. Στην περίπτωση βιομηχανικού τρυπήματος, η γειτνίαση με μια λιπαρή περιοχή, όπως τα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει στον αποικισμό των βακτηρίων.

Επίσης, η πιθανότητα είναι λίγο υψηλότερη επειδή υπάρχουν δύο τρυπήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία με τον κατάλληλο καθαρισμό.

Μερικά συμπτώματα λοίμωξης από βιομηχανική διάτρηση μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Βαριά αιμορραγία
 • Πύον σε μεγάλες ποσότητες
 • Οίδημα χωρίς βελτίωση
 • Έντονος πόνος

Σε περίπτωση μόλυνσης

Στην ιδανική περίπτωση, μην αφήσετε μια διάτρηση να μολυνθεί, επειδή ο άνω χόνδρος είναι μια περιοχή που μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να επουλωθεί. Αυτό εξηγείται από την έλλειψη συγκέντρωσης αίματος.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την πρόοδο και την επιδείνωση της κατάστασης, εάν συμβεί λοίμωξη. Αυτά είναι:

 • Καθαρίστε την περιοχή με αλατούχο διάλυμα για να αποφύγετε τη μόλυνση.
 • Μην αφαιρείτε τη μεταλλική ράβδο, διότι μπορεί να σχηματιστούν σβώλοι στις τρυπημένες τρύπες, αν το κάνετε.
 • Εφαρμόστε πάγο για να μειώσετε το πρήξιμο και τυχόν ερυθρότητα που μπορεί να εμφανιστεί γύρω από τη μολυσμένη περιοχή.
 • Στεγνώστε ολόκληρη την περιοχή μετά τον καθαρισμό και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα ή συντρίμμια.

Το σωστό piercing βιομηχανικού τύπου

Η φροντίδα της διάτρησης είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης καθεμιάς από τις τρύπες. Επίσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η καθίζηση των βακτηρίων και να περιπλέξει το σχηματισμό νέου ιστού.

Τι πρέπει να κάνετε για να επουλωθεί η βιομηχανική διάτρηση όπως θα έπρεπε:

 • Πλύντε τις τρυπημένες περιοχές τρεις φορές την ημέρα με σαπούνι και νερό.
 • Κρατήστε τα μαλλιά μακριά από την τρυπημένη περιοχή, ώστε να μην μεταφερθεί βρωμιά ή λιπαρότητα.
 • Μην αλλάζετε το κόσμημα. Αυτό είναι το κλειδί για να μην λερωθεί η μπάρα.
 • Μην κοιμάστε κατά τη διάτρηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και φλεγμονή.
 • Καθαρίστε το κόσμημα με αλατούχο διάλυμα για να αποφύγετε να συσσωρεύεται βρωμιά.
 • Μην αφαιρέσετε το κόσμημα πριν επουλωθεί εντελώς, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς.
 • Μην καθαρίζετε με αλκοόλ, είναι αντιπαραγωγικό για τη διαδικασία επούλωσης.
 • Στεγνώστε καλά την περιοχή έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται σβώλοι ή επιβλαβείς ουσίες.
εργαλεια για τρύπημα
Η τοποθέτηση αυτού του είδους κοσμημάτων συνεπάγεται διπλά τρυπήματα, τα οποία επίσης διπλασιάζουν τη μετεπεξεργασία.

Ένας αναλυτικός οδηγός φροντίδας και προστασίας του νέου σας στυλ

Υπάρχουν μερικές τελικές συστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της διαδικασίας. Για παράδειγμα, παραλείψτε τα ακουστικά και άλλα εξαρτήματα που ενδέχεται να τρίβουν την περιοχή.

Μην αφαιρείτε τις κηλίδες, καθώς δημιουργείτε μόνο μια νέα πληγή κάθε φορά. Λάβετε υπόψη ότι η οριστική διαδικασία επούλωσης διαρκεί από 6 έως 12 μήνες. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το άτομο.

Συμβουλευτείτε τον ειδικό αμέσως εάν παρατηρήσετε ανωμαλίες για την πρόληψη μεγάλων κινδύνων. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να αφαιρέσετε το κόσμημα μόνο αφού το εξετάσει ο ειδικός και πει ότι είναι εντάξει.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Fornes B. Díez P. Sierra C. Complicaciones y cuidados de los piercings y los tatuajes [Internet]. Valencia: Hospital General Universitario de Valencia, 2012 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Ferrer H. Gala H. Bertrán J. Ortiz L. Piercing: ¿moda inofensiva? [Internet]. Cuba: MEDISAN, 2007 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Kluger, Nicolas, et al. “Body piercing: a national survey in france.” Dermatology 235.1 (2019): 71-78.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.