Πώς να προλάβετε τα κότσια με φυσικό τρόπο

Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να προλάβετε τα κότσια.
Πώς να προλάβετε τα κότσια με φυσικό τρόπο

Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιανουαρίου, 2020

Πώς μπορείτε να προλάβετε τα κότσια; Τα κότσια (βλαισοί μεγάλοι δάκτυλοι) αποτελούν μία από τις οδυνηρότερες και συνηθέστερες παραμορφώσεις που μπορούν να εμφανιστούν στα πόδια σας. Οφείλονται κυρίως στη χρήση ακατάλληλων παπουτσιών, μπορούν όμως να αποτελούν και κληρονομικό πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να προλάβετε τα κότσια.

Μία από τις γρηγορότερες λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των ποδιών που έχουν κότσια μπορεί να είναι η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και κάποιων παυσίπονων που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια σειρά ασκήσεων φυσιοθεραπείας, που όταν συνδυαστούν με τη χρήση ανατομικών πάτων -ειδικά εκείνων που είναι φτιαγμένοι από τσόχα- μπορούν να αποτελέσουν μια άλλη αποτελεσματική μέθοδο για κάποια ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από την τριβή του παπουτσιού στο πόδι σας.

Μια άλλη λύση για να προλάβετε τα κότσια, η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική και προτιμάται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων με αυτή την πάθηση, είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία σας απαλλάσσει μόνιμα και με ασφάλεια από αυτό το πρόβλημα. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται γύρω στις πέντε χιλιάδες επεμβάσεις αυτού του είδους μόνο στην Ισπανία. Η επέμβαση που προτιμάται είναι η διαδερμική, η οποία περιλαμβάνει μια πολύ μικρή τομή και τα αισθητικά της αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά για τους ασθενείς αλλά και για τους χειρουργούς. Μάθετε περισσότερα για την εγχείρηση εδώ.

Πώς μπορείτε να προλάβετε τα κότσια;

προλάβετε τα κότσια στα ποδια

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης για τα κότσια, αυτό το οδυνηρό πρόβλημα των ποδιών, είναι η χρήση άνετων παπουτσιών, με τακούνι που δεν ξεπερνά σε ύψος τα τέσσερα εκατοστά επειδή, όταν οι φτέρνες είναι πολύ ψηλά, τα δάχτυλα των ποδιών σας πιέζονται προς την άκρη του παπουτσιού και το μεγάλο δάχτυλο συμπιέζεται εντελώς ανάμεσα στο παπούτσι και τα άλλα δάχτυλα, ιδιαιτέρως μάλιστα αν η μύτη του παπουτσιού είναι στενή. Επομένως, θα πρέπει να φοράτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι και άνετη μύτη, έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας να έχουν χώρο και να μπορούν να κινούνται με κάποια ελευθερία.

Κατά συνέπεια, συνιστούμε να προσέχετε ιδιαίτερα τι είδους παπούτσια φοράτε. Αν τα ψηλά τακούνια είναι η αδυναμία σας, θα πρέπει να τα φοράτε όσο το δυνατόν λιγότερο, αλλά όχι κάθε μέρα! Πρόκειται για το χειρότερο εχθρό της υγείας και της ομορφιάς των ποδιών σας επειδή προκαλούν κότσια και αυτά δεν είναι μόνο οδυνηρά αλλά επηρεάζουν και την εμφάνιση των ποδιών σας. Να θυμάστε ότι, αν αναπτυχθούν κότσια και δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, θα γίνονται όλο και πιο εμφανή και ο πόνος θα επιδεινώνεται, γεγονός που θα επηρεάσει την ελεύθερη κίνηση των ποδιών σας.

Και για το τέλος μια σημαντική συμβουλή, αν έχετε κότσι ή αν κάποιο αρχίσει να εμφανίζεται, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή να πάτε κατευθείαν σε κάποιον γιατρό. Θα σας κάνουν μερικές πολύτιμες συστάσεις και θα σας πουν τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσετε.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.