Σπιτικές κρέμες για σκασμένες φτέρνες! Είναι τέλειες!

Αν έχετε και εσείς σκασμένες φτέρνες μη χάνετε χρόνο. Δοκιμάστε αυτές τις σπιτικές κρέμες.
Σπιτικές κρέμες για σκασμένες φτέρνες! Είναι τέλειες!
Eliana Delgado Villanueva

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: διατροφολόγο Eliana Delgado Villanueva.

Έχει γραφτεί από Ekhiñe Graell

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Σπιτικές κρέμες για σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να τις θεραπεύσουν. Μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα ενώ παράλληλα αποτελούν κι ένα άσχημο θέαμα. Η αλήθεια είναι ότι η θεραπεία των φτερνών είναι πολύ απλή. Σας προτείνουμε λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές κρέμες για τις σκασμένες φτέρνες σας. Η παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη.

Κρέμα με παραφίνη

Η παραφίνη είναι ένα πολύ χρήσιμο προϊόν που καταπολεμά την ξηροδερμία, και γι’ αυτό είναι ιδανική για τις σκασμένες φτέρνες. Για να την χρησιμοποιήσετε, απλά βάλτε δυο κούπες παραφίνης σε ένα μπολ και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο κι έπειτα βάλτε τα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η παραφίνη. Στη συνέχεια, τρίψτε την παραφίνη στα πόδια σας.

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε γιατί η παραφίνη δεν πρέπει να υπερθερμανθεί. Μπορεί να κάψει τα πόδια σας. Για να ξέρετε αν η θερμοκρασία της είναι καλή, η παραφίνη θα πρέπει να έχει λευκό χρώμα, και να μην έχει υγρή μορφή. Τέλος, αφήστε την παραφίνη στα πόδια σας για 30 λεπτά κι έπειτα αφαιρέστε την με ζεστό νερό.

Κρέμα με αβοκάντο και μπανάνα

Σπιτικές κρέμες - Αβοκάντο

Άλλη μια λύση είναι να φτιάξετε μια κρέμα με αβοκάντο και μπανάνα. Σε αυτή την περίπτωση, λιώστε ένα αβοκάντο και μια μικρή μπανάνα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Έπειτα, εφαρμόστε αυτό το μείγμα στις φτέρνες και αφήστε το για 20 με 30 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα σας προτείνουμε να τις καλύψετε με μια πλαστική μεμβράνη. Τέλος αφαιρέστε την κρέμα με λίγο ζεστό νερό.

Απολεπιστική κρέμα με λεμόνι

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια απολεπιστική κρέμα με λεμόνι για σκασμένες φτέρνες. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να την χρησιμοποιείτε μόνο σε ήπιες περιπτώσεις καθώς το λεμόνι μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Η προετοιμασία της είναι πολύ εύκολη: απλά ανακατέψτε λίγη κανονική ενυδατική κρέμα με ένα τέταρτο της κούπας χυμό λεμονιού και μισή κούπα ζάχαρη. Η ζάχαρη βοηθά στην απολέπιση του δέρματος ενώ η κρέμα και το λεμόνι βοηθούν στην ενυδάτωσή του.

Κρέμα με παπάγια

Σπιτικές κρέμες - Παπάγια σε κομμάτια

Η κρέμα με παπάγια έχει απολεπιστική και ενυδατική δράση και γι’ αυτό είναι ιδανική για την φροντίδα των σκασμένων φτερνών. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να λιώσετε μισή παπάγια στο μπλέντερ, μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Εφαρμόστε το μείγμα στις φτέρνες σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε το με λίγο ζεστό νερό.

Κρέμα με μέλι

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που βοηθά στην καταπολέμηση των σκασμένων φτερνών. Ανακατέψτε μια κούπα με μέλι με λίγο νερό. Το μέλι θα πρέπει να παραμείνει ρευστό. Έπειτα εφαρμόστε το μέλι, κατά προτίμηση ζεστό, στις φτέρνες σας για μισή ώρα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ελαφρόπετρα.

Κρέμα με κακάο

Σπιτικές κρέμες - Σκόνη κακάο

Τέλος, το βούτυρο κακάο αποτελεί μια ακόμη εναλλακτική λύση επειδή μαλακώνει και ενυδατώνει τις σκασμένες φτέρνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε λίγο βούτυρο κακάο, σε συνδυασμό με λίγο ελαιόλαδο στις σκασμένες φτέρνες σας και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

Οποιαδήποτε από τις σπιτικές κρέμες δοκιμάσετε θα δείτε μεγάλη διαφορά στις σκασμένες φτέρνες σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.