5 συμβουλές για να αποφύγετε να σας χτυπήσουν τα παπούτσια σας

16 Οκτωβρίου 2018
Έχετε αγοράσει νέα παπούτσια μόνο για να διαπιστώσετε ότι σας ενοχλούν; Θα διερευνήσουμε πώς να λύσετε αυτό το πρόβλημα με απλά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Αποφύγετε να σας χτυπήσουν τα παπούτσια .  Η αγορά παπουτσιών είναι κάτι που όλοι θέλουν να κάνουν. Ωστόσο, μετά τις πρώτες εβδομάδες, τα πόδια σας αρχίζουν να αισθάνονται πόνο και δυσφορία. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε τους τραυματισμούς που σχετίζονται με τα παπούτσια.

Οι άνθρωποι συχνά έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα παπούτσια τους αντί για τα καινούργια τους λόγω του πόνου, των φουσκάλων και των ενοχλήσεων που προκαλούν. Δεν είναι καθόλου καλό συναίσθημα να μην μπορείτε να απολαύσετε κάτι που αγοράσατε πρόσφατα. Δεν πρέπει να υποφέρετε ενώ είστε στην εργασία σας ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Προκειμένου να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε να πληγωθείτε από τα παπούτσια σας. Δοκιμάστε τα και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Ο κόσμος περιμένει να δει εσάς και τα εκπληκτικά αυτά παπούτσια! Πώς να μην σας χτυπήσουν τα παπούτσια σας.


Πέντε κόλπα για να αποφύγετε τις πληγές από τα παπούτσια σας


φουσκάλες στο πόδι

Η σκληρότητα είναι η κύρια αιτία του πόνου που σχετίζεται με τα παπούτσια. Με την πάροδο του χρόνου, τα παπούτσια αρχίζουν να μαλακώνουν και να προσαρμόζονται στο σχήμα των ποδιών σας. Εν τω μεταξύ, λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις.

Διαβάστε περισσότερα για  να επουλώσετε τις φουσκάλες στα πόδια.


1. Χρησιμοποιήστε έναν επίδεσμο για να μην σας χτυπήσουν τα παπούτσια

Ναι, φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση που μπορεί κανείς να κάνει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια άχρηστη συμβουλή. Είναι πολύ αποτελεσματικό να κολλήσετε έναν επίδεσμο ή γύψο στην περιοχή της φτέρνας σας επειδή αυτή είναι συνήθως η περιοχή που τα νέα παπούτσια καταλήγουν να πληγώνουν.

Χρησιμοποιήστε έναν αρκετά μεγάλο επίδεσμο για να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή που έρχεται σε επαφή με το παπούτσι. Διαφορετικά, θα ξεκινήσει το ξεφλούδισμα και θα σας παρέχει προστασία μόνο για λίγα λεπτά.

 

2. Χοντρές κάλτσες και στεγνωτήρας μαλλιών

Αυτό είναι ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο τέχνασμα. Στο σπίτι, βάλτε τα παπούτσια σας με τις παχύτερες κάλτσες σας για να καταλάβετε με το πόδι σας όλο το χώρο στο παπούτσι σας. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα μέρη όπου αισθάνεστε τα παπούτσια σας πιο σφιχτά. Ο ζεστός αέρας θα τα μαλακώσει και θα τα τεντώσει. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε πολλές φορές.


3. Βρεφική σκόνη

ταλκ σε παπουτσι - χτυπήσουν τα παπούτσια

Αυτή είναι μια άλλη γρήγορη λύση που λειτουργεί. Τοποθετώντας σκόνη για βρέφη στην περιοχή που σας ενοχλεί, θα μειώσετε την τριβή και θα αποτρέψετε την εμφάνιση φουσκάλων. Ένα αποσμητικό  μπορεί να είναι επίσης ένα κόλπο για αυτή τη δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς θα φτιάξετε την τέλεια παπουτσοθήκη


4. Λωρίδες σιλικόνης για να μην σας χτυπήσουν τα παπούτσια

Σε καταστήματα υποδημάτων ή ορθοπεδικών προμηθειών, μπορείτε να αγοράσετε ταινίες σιλικόνης που κολλάνε στη φτέρνα των παπουτσιών σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να μαλακώσετε την τριβή από τη σκληρή επιφάνεια και να αποφύγετε τα παπούτσια σας να σας βλάψουν ξανά.

 

5. Τέχνασμα με τη ζεστή τσάντα με νερό για να μην σας χτυπήσουν τα παπούτσια

Αυτή η τελευταία συμβουλή είναι λίγο αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί αμφιβάλλουν για το αν λειτουργεί. Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένοι που θα ορκίζονταν σε αυτό το κόλπο. Βάλτε μια σακούλα ζεστού νερού μέσα στα παπούτσια σας. Φυσικά, πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτή δεν θα διαρρεύσει.

Στη συνέχεια, αφήστε τα παπούτσια σας στην κατάψυξη για μια νύχτα. Το νερό θα επεκταθεί στο εσωτερικό του παπουτσιού και θα γίνει πιο ογκώδες καθώς παγώνει. Ως αποτέλεσμα, τα παπούτσια σας θα απλώνονται ελαφρώς κάθε φορά που το κάνετε αυτό.

Ένα απλούστερο τέχνασμα, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό, είναι το να χρησιμοποιείτε τα παπούτσια σας σταδιακά, μέχρι να μαλακώσουν. Χρησιμοποιήστε τα για μερικές ώρες στο σπίτι ή στη δουλειά, αν σας επιτραπεί να έχετε μαζί σας τα  παπούτσια και να τα αλλάξετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε τους πιθανούς τραυματισμούς και θα αισθανθείτε πιο άνετα καθώς τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων.

Μια άλλη λύση είναι να τοποθετηθεί μέσα στα παπούτσια σας ένα κατάλληλο εργαλείο από αυτά που έχει ένας υποδηματοποιός, ώστε να τα ανοίξετε. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια στην περιοχή που έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας και έτσι να αποφύγετε να τραυματιστείτε ξανά.


Επιλέγοντας καλά παπούτσια

Θα ήταν περιττό να ειπωθεί ότι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια πρέπει να σας χωράει. Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα εκατοστό του χώρου ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας και την άκρη του παπουτσιού σας.

Ομοίως, επιλέξτε καλής ποιότητας παπούτσια, επειδή δεν προκαλούν τόσο πολύ πόνο, λόγω της σωστής επένδυσης και του καλουπιού τους. Είναι ακόμα καλύτερο αν τα παπούτσια σας έχουν μια πολύ μαλακή εσωτερική σόλα που κατανέμει το φορτίο βάρους κατά μήκος των διαστάσεων του ποδιού σας.

Το τελευταίο μέρος είναι το πιο σημαντικό. Αν δεν είστε πεπεισμένοι για την ποιότητα του παπουτσιού ή παρατηρήσετε ότι κάτι μπορεί να προκαλέσει πόνο, τότε μην το αγοράσετε. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο άλλο και θα γλιτώσετε από τον πόνο στις πρώτες χρήσεις, πράγμα που θα ήταν αρκετό για να σας πείσει να αφιερώσετε χρόνο την επόμενη φορά για να βρείτε το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια για εσάς.