Τα 7 προτερήματα του φιλιού

· 17 Ιουλίου 2015

Υπάρχουν διάφορα είδη φιλιού. Με αυτό, μπορεί κανείς να εκφράσει πολλά είδη συναισθημάτων. Όμως ανεξάρτητα με το γιατί δίνουμε ή δεχόμαστε φιλιά, τα οφέλη τους για την υγεία θα σας εκπλήξουν και γι αυτό και θα σας τα απαριθμήσουμε παρακάτω.

Χαμηλώνουν την πίεση

Όταν φιλάτε ή σας φιλάνε με πάθος, επιταχύνεται ο χτύπος της καρδιάς σας, γεγονός που προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και βοηθάει ώστε να φτάσει το αίμα πιο γρήγορα σε όλα τα όργανα του σώματός σας, κάτι που επιτρέπει τη διατήρηση της αρτηριακής σας πίεσης σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, ιδιαιτέρως για τα άτομα με υπέρταση.

 Μειώνουν τους πονοκεφάλους και τους πόνους περιόδου

Οι ειδικοί δηλώνουν, ότι τα φιλιά μπορούν να θέσουν ένα τέλος τόσο στους πονοκεφάλους σας όσο και στους πόνους περιόδου. Αυτό οφείλεται κυρίως στη διαστολή που προκαλείται στα αιμοφόρα αγγεία, εξαιτίας του αισθήματος της ευχαρίστησης που νιώθετε όταν δίνετε ή δέχεστε φιλιά.

Προλαμβάνουν την τερηδόνα

Είναι αναπόφευκτη η ανταλλαγή του σάλιου που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ενός φιλιού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συμβάλλει στην εξάλειψη της πλάκας στα δόντια σας, η οποία είναι η βασική αιτία της τερηδόνας.

Προκαλούν ευτυχία

Ένα φιλί έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή των ορμονών που προκαλούν την ευτυχία. Μεταξύ αυτών είναι η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η οξυτοκίνη. Η αύξηση των επιπέδων των ορμονών αυτών είναι υπεύθυνη για τη μεγάλη χαρά και την ευτυχία που μπορεί να νιώθετε μετά από ένα φιλί. 

Καίνε θερμίδες

Το φιλί αποτελεί έναν πολύ ευχάριστο τρόπο καύσης επιπλέον θερμίδων που πιθανόν να έχετε λάβει, εφόσον ένα παθιασμένο φιλί είναι ικανό να κάψει από 8 μέχρι και 16 θερμίδες.

Βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή σας

Το να δίνετε και να σας δίνουν φιλιά μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση κάποιου μέχρι και εκατό τοις εκατό, καθώς σας κάνει να αισθάνεστε επιθυμητοί. Το γεγονός αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο.

Αποδεικνύουν την αγάπη σας

Ένα φιλί είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε αν η σύντροφoς ή ο σύντροφός σας είναι πραγματικά το άτομο το οποίο σας προκαλεί τα εντονότερα συναισθήματα που είναι δυνατόν να υπάρξουν. Επίσης, ένα μόνο φιλί είναι αρκετό για να είστε σίγουροι για τα συναισθήματα που τρέφει το συγκεκριμένο πρόσωπο για σας.

Όσο για τις αγκαλιές…

…αυτές έχουν διαφορετικά οφέλη από αυτά των φιλιών. Οι αγκαλιές έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν σημαντική βοήθεια ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από αρτηριακή πίεση, καθώς η ευεργετική τους δράση συμβάλλει στην ταχεία μείωση των επιπέδων αυτής.

Ομοίως, οι αγκαλιές έχουν τη φοβερή δυνατότητα να προκαλούν την αύξηση της παραγωγής ορμονών που απελευθερώνει ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της ευτυχίας και της ευχαρίστησης.