Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τα εντερικά παράσιτα

Το σκόρδο είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εντέρου και την απομάκρυνση των εντερικών παρασίτων. Για να μεγιστοποιήσετε την επίδρασή του προσπαθήστε να καταναλώνετε μια φρέσκια σκελίδα σκόρδο ή να λαμβάνετε συμπληρωματικές κάψουλες στο σπίτι σας.
Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τα εντερικά παράσιτα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Σπιτικές θεραπείες για εντερικά παράσιτα. Το έντερό σας μπορεί να φιλοξενεί έναν αριθμό απρόσκλητων επισκεπτών, όπως για παράδειγμα παράσιτα. Αυτοί οι μονοκύτταροι οργανισμοί φτάνουν στο πεπτικό σας σύστημα όταν πίνετε ανεπεξέργαστο νερό ή όταν καταναλώνετε μολυσμένες τροφές. Το πλεονέκτημα σε αυτό είναι ότι αναπαράγονται μέσα στο σώμα κι έτσι μπορούν να απομακρυνθούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια των συμβατικών φαρμάκων ή με σπιτικές θεραπείες. Ας μάθουμε μερικά ακόμη για αυτό το θέμα.

Πώς θα ξέρω αν έχω εντερικά παράσιτα;

Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι έχετε μολυνθεί από κάποιου είδους παράσιτο αν αντιμετωπίζετε τα παρακάτω συμπτώματα:

 • Διάρροια
 • Ναυτία ή εμετός
 • Πόνοι στο στομάχι
 • Κόπωση
 • Αδυναμία
 • Απώλεια βάρους
 • Υπερβολική ποσότητα αερίων
 • Παρουσία παρασίτων στα κόπρανα

Αν παρατηρήσετε την παρουσία ενός ή και περισσότερων από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα κάποιο γιατρό, ο οποίος θα σας κάνει μερικές εξετάσεις για να δει τι είδους παράσιτα έχετε. Στο σημερινό άρθρο, θα σας δείξουμε μερικές θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι σας και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτά με φυσικό τρόπο.

Σκόρδο

σκόρδο για τα εντερικά παράσιτα

Το σκόρδο μπορεί να εξαλείψει τα περισσότερα είδη παρασίτων που μπορεί να βρίσκονται στο σώμα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται φρέσκο ή μέσω συμπληρωμάτων.

Υδραστίδα για τα εντερικά παράσιτα

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τσάι με υδραστίδα που θα εξοντώσει τα παράσιτα που έχουν προσβάλλει τους μεμβρανώδεις ιστούς του σώματος.

Μαύρη καρυδιά

Το έλαιο που παράγεται από αυτό το καρύδι χρησιμοποιείται κυρίως για να απαλλαγούν τα παιδιά από κοινά παράσιτα.

Αρτεμισία

Η αρτεμισία είναι ένα θεραπευτικό βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος εξόντωσης διαφόρων παρασίτων καθώς αποδυναμώνει τις κυτταρικές τους μεμβράνες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχυμα με αυτό το βότανο αλλά μπορείτε να το λάβετε επίσης και σε μορφή κάψουλας. Και οι δυο τρόποι λήψης είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Μάθετε ακόμα πώς μπορεί η μέντα να σας βοηθήσει στο άρθρο των Δρ. Taneja et. al. εδώ.

Επασότε

Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταναλώσετε αυτό το φυτό είναι ως έγχυμα. Αυτή η φυσική θεραπεία κατά των παρασίτων χρησιμοποιείται ευρέως στο Μεξικό.

Κολοκυθόσποροι

Οι κολοκυθόσποροι είναι εξαιρετικά καλοί για την απομάκρυνση των ταινιοσκωλήκων. Η συνιστώμενη δόση για ενήλικες είναι επτά γραμμάρια κολοκυθόσποροι.

Για την προετοιμασία: αλέθετε τους σπόρους και τους προσθέτετε σε ένα χυμό φρούτων. Δυο ώρες πριν πιείτε αυτό το χυμό μπορείτε να λάβετε ένα καθαρτικό για την προώθηση του καθαρισμού του εντέρου σας.

Εκχύλισμα γκρέιπφρουτ για τα εντερικά παράσιτα

Αυτό το εκχύλισμα θα το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής. Το γκρέιπφρουτ έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Επιπρόσθετες συστάσεις

εντερικά παράσιτα με ανανα

Όταν ακολουθείτε κάποια θεραπεία για παράσιτα θα πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του εντέρου μας. Μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες:

 • Καφές
 • Ραφιναρισμένη ζάχαρη
 • Αλκοόλ
 • Τροφές με πολλά λιπαρά

Για τον ίδιο λόγο, θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση αυτών:

 • Χυμός ανανά
 • Σπόροι παπάγιας
 • Χυμός καρότο
 • Σαλάτα
 • Γλυκοπατάτες
 • Προβιοτικά (γιαούρτι)
 • Κουρκουμάς

Να θυμάστε ότι αυτές οι συστάσεις μπορούν να συμπληρώσουν τα συμβατικά φάρμακα. Επομένως, πριν αρχίσετε να ακολουθείτε οποιαδήποτε από αυτές, θα πρέπει να ενημερώνετε πάντα το γιατρό σας για να αποφασίσει ο ίδιος αν μπορείτε να ακολουθήσετε μια σπιτική θεραπεία παράλληλα με τη φαρμακευτική σας αγωγή ώστε να είστε βέβαιοι ότι η διαδικασία θα είναι ασφαλής και αποτελεσματική.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.