10 Συμβουλές για την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Η επιλογή μιας κατάλληλης μεθόδου αποτρίχωσης και η εφαρμογή θερμικών πακέτων είναι απλά μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ερεθισμού από την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων. Μάθετε περισσότερα.
10 Συμβουλές για την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μερικά απλά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ερεθισμού μετά την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων. Αν και ορισμένες μέθοδοι είναι λιγότερο επιθετικές από άλλες, γενικά υπάρχουν συχνά ανεπιθύμητες αντιδράσεις λόγω της ευαισθησίας του δέρματος.

Αν και πολλοί υποβαθμίζουν τη σημασία της αποτρίχωσης, οι περισσότεροι εξακολουθούν να προτιμούν να την αφαιρούν για άνεση και αισθητική. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το προϊόν ή την τεχνική που χρησιμοποιείται, ορισμένες αλλεργίες και μικρά κοψίματα μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά.

Ευτυχώς, λαμβάνοντας ορισμένες προφυλάξεις πριν και μετά τη διαδικασία, αυτά τα συμπτώματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ώστε να μην αποτελούν πρόβλημα. Σήμερα θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 καλές συμβουλές , για να τις έχετε κατά νου την επόμενη φορά που θα κάνετε αποτρίχωση. Να λάβει υπόψη!

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον ερεθισμό μετά την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό μετά την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές βασικές συμβουλές για την προστασία του δέρματός σας. Δεδομένου ότι οι αντιδράσεις ποικίλλουν ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο και το επίπεδο ευαισθησίας, είναι καλύτερο να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να τις μειώσετε.

1. Αποφύγετε την ολική αποτρίχωση

Αν και η αφαίρεση τρίχας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων παρέχει αυτοπεποίθηση και άνεση, δεν συνιστάται από άποψη υγείας. Η ηβική τρίχα είναι προστατευτικός φραγμός έναντι των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, της καντιντίασης και άλλων καταστάσεων.

Μια γυναίκα που καλύπτει τον κόλπο της.

Από την άλλη πλευρά, η πλήρης αποτρίχωση αυξάνει τον κίνδυνο θυλακίτιδας. Το τελευταίο χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και μόλυνση των τριχοθυλακίων, προκαλώντας μικρά εξογκώματα και κοκκινίλες στην περιοχή.

2. Επιλέξτε την κατάλληλη μέθοδο αποτρίχωσης

Η χρήση ξυραφιών είναι μια από τις κύριες αιτίες αλλεργικών αντιδράσεων μετά την αποτρίχωση. Επομένως, για να αποφύγετε αυτές τις ενοχλήσεις, καλό είναι να επιλέξετε μια εναλλακτική μέθοδο αποτρίχωσης. Η αποτριχωτική κρέμα, για παράδειγμα, είναι γρήγορη και ανώδυνη. Ωστόσο, εάν θέλετε να διαρκέσει περισσότερο, επιλέξτε αποτρίχωση με κερί ή λέιζερ.

3. Χρησιμοποιήστε ένα scrub απολέπισης

10 Συμβουλές για την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Η εφαρμογή προϊόντων απολέπισης πριν από οποιαδήποτε τεχνική αποτρίχωσης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον ερεθισμό. Αυτή η απλή θεραπεία προετοιμάζει το δέρμα για αποτρίχωση και το βοηθά να διατηρείται απαλό και ενυδατωμένο.

4. Χρησιμοποιήστε μια καλή τεχνική για την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Η διατήρηση μιας καλής τεχνικής αποτρίχωσης σημαίνει να μην ξυρίζετε αντίθετα με την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Σημαίνει επίσης να ξεκινάτε πρώτα με την περιοχή του μπικίνι πριν προχωρήσετε σε λιγότερο ευαίσθητες περιοχές όπως οι μηροί ή τα πόδια.

5. Χρησιμοποιήστε ενυδατικό τζελ ή κρέμα

Μια γυναίκα που κάνει αποτρίχωση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξυρίζετε την περιοχή χωρίς κάποια κρέμα. Εάν ο στόχος είναι να αποφύγετε τον ερεθισμό μετά την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ενυδατικό τζελ ή κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή. Αυτά τα προϊόντα έχουν σκοπό να «μαλακώνουν» και να προστατεύουν το δέρμα, ώστε να μην υπάρχουν αλλεργικά συμπτώματα κατά την αφαίρεση των τριχών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με μια φυσική μέθοδο αποτρίχωσης με καραμέλα

6. Εφαρμόστε θερμότητα

Για να διευκολύνετε τη διαδικασία αποτρίχωσης των γεννητικών οργάνων, μπορείτε να κάνετε ντους με ζεστό νερό ή να εφαρμόσετε κομπρέσες για 3 έως 5 λεπτά. Η θερμότητα διαστέλλει τους πόρους και επιτρέπει στις τρίχες να βγαίνουν πιο εύκολα. Αποτρέπει επίσης τη βλάβη στο ευαίσθητο δέρμα και μειώνει την αίσθηση του πόνου.

7. Κόψτε τις τρίχες με ψαλίδι

Για να αποτρέψετε επιθέσεις στο δέρμα κατά την εφαρμογή μιας μεθόδου αποτρίχωσης, είναι καλή ιδέα να κόβετε μακριές τρίχες με ψαλίδι. Αυτό μειώνει τον πόνο κατά την αφαίρεση των τριχών και, παρεμπιπτόντως, μειώνει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα μετά την αποτρίχωση.

8. Χρησιμοποιήστε τζελ αλόης βέρα

Τζελ αλόης.

Λόγω των αντιφλεγμονωδών και απολυμαντικών ιδιοτήτων της, η αλόη βέρα είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για την αποφυγή ερεθισμών μετά την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων. Η άμεση εφαρμογή της στην ευαίσθητη περιοχή ελέγχει τον κνησμό και την ερυθρότητα. Από την άλλη, βοηθά στην επούλωση μικρών κοψιμάτων και στην πρόληψη πιθανών λοιμώξεων.

9. Εφαρμόστε απολυμαντική λοσιόν για την αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Για την πρόληψη της εμφάνισης εξανθημάτων και τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απολυμαντικές λοσιόν μετά το ξύρισμα. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ενώσεις που σκοτώνουν τα μικρόβια στην επιφάνεια του δέρματος ενώ ελέγχουν τη φλεγμονή.

10. Μην ξυρίζεστε πριν την έμμηνο ρύση

Το δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο τις ημέρες πριν από την έμμηνο ρύση. Επομένως, για να αποφύγετε φλεγμονές και ερυθρότητα μετά την αποτρίχωση, είναι καλύτερο να το κάνετε τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα.

Συμπερασματικά, με αυτή τη βασική φροντίδα μπορείτε να μειώσετε τον ερεθισμό και τον πόνο που προκαλείται από την προσωπική αποτρίχωση. Μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι μια ευαίσθητη περιοχή, επιρρεπής σε μόλυνση. Αν λοιπόν παρατηρήσετε παρατεταμένο ερεθισμό ή οποιαδήποτε παρατυπία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  •  Helen Bickmore; Milady’s Hair Removal Techniques: A Comprehensive Manual; Thomson Delmar Learning; 2003; ISBN 1-4018-1555-3
  • Trager, J. D. K. (2006). Pubic Hair Removal-Pearls and Pitfalls. Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology. https://doi.org/10.1016/j.jpag.2006.01.051
  • Herbenick, D., Schick, V., Reece, M., Sanders, S., & Dennis Fortenberry, J. (2010). Pubic hair removal among women in the United States: Prevalence, methods, and characteristics. Journal of Sexual Medicine. https://doi.org/10.1111/j.1743-6109.2010.01935.x
  • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.