Αναχαιτίστε την ανάπτυξη του μύκητα Candida με φυσικές θεραπείες

Παρόλο που ο μύκητας Candida ανήκει στη φυσιολογική χλωρίδα του ανθρώπινου οργανισμού, η υπερβολική ανάπτυξή του μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές. Μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε την ανάπτυξη του.
Αναχαιτίστε την ανάπτυξη του μύκητα Candida με φυσικές θεραπείες

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αναχαιτίστε την ανάπτυξη του μύκητα Candida με φυσικές θεραπείες. O Candida Albicans είναι ο πιο συνηθισμένος μύκητας που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και, παρόλο που μπορεί να εντοπιστούν μικρές ποσότητές του σε περιοχές όπως το στόμα και τα έντερα, προκαλεί τις περισσότερες μολύνσεις. Η υπερβολική ανάπτυξη του μύκητα Candida, που διεγείρεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως την κακή διατροφή και τις τοξίνες, μεταβάλλει τα βακτήρια της χλωρίδας στο έντερο ενώ επίσης απορυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ως εκ τούτου, αυτό προκαλεί φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε διάφορα συστήματα του σώματος. Δεν είναι σπάνιο να δημιουργεί προβλήματα όπως σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, κολπικές λοιμώξεις και δερματικά προβλήματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα φάρμακα με αντιμυκητιακές ιδιότητες που, όταν συνοδεύονται από υγιεινή διατροφή, αναχαιτίζουν την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του μὐκητα και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία σας.

Θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να μοιραστούμε λεπτομερώς μαζί σας τις 6 καλύτερες θεραπείες που πρέπει να θυμάστε εάν αντιμετωπίσετε ποτέ μια κατάσταση που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο μύκητα.

Ανακαλύψτε τες!

1. Λάδι καρύδας ενάντια στην ανάπτυξη του μύκητα Candida

καρυδα ενάντια στην ανάπτυξη του μύκητα Candida
Τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στις καρύδες έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο των μολύνσεων για τις οποίες ευθύνεται ο Candida.

Ουσίες όπως το καπρυλικό οξύ και το λαυρικό οξύ καθιστούν τη συγκεκριμένη τροφή εξαιρετική θεραπεία για την καταπολέμηση της ανάπτυξης του Candida.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Σε περίπτωση μόλυνσης από τον μύκητα, καταναλώστε 2 ή 3 κουταλιές της σούπας βιολογικό λάδι καρύδας την ημέρα.
 • Προληπτικά, να λαμβάνετε το πολύ 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα.
 • Εάν πρόκειται για δερματική μόλυνση, εφαρμόστε το απευθείας στην πάσχουσα περιοχή.

2. Εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ

Το εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ είναι μια ισχυρή αντιμυκητιακή και αντιβακτηριδιακή παρασκευή, της οποίας τα βιοφλαβονοειδή και τα ανόργανα άλατα προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς σας.

Η χρήση του όχι μόνο επιτίθεται στον Candida, διασπώντας τα κύτταρα που συνθέτουν τον μύκητα, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αποκαταστήσει τις πάσχουσες περιοχές.

Μεταξύ άλλων, εμποδίζει την ανάπτυξη του εν λόγω μύκητα και πολλών άλλων παθογόνων που επηρεάζουν την υγεία σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Προσθέστε 5-10 σταγόνες του εκχυλίσματος σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και πίνετέ το 2-3 φορές την ημέρα.
 • Μπορείτε επίσης να αραιώσετε την ίδια ποσότητα στο νερό για να θεραπεύσετε τις κολπικές και δερματικές λοιμώξεις.

Μάθετε περισσότερα: Πέντε αποτοξινωτικές σαλάτες για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου

3. Γαριφαλέλαιο

ανάπτυξη του μύκητα Candida
Το γαριφαλέλαιο έχει ως ενεργό συστατικό την ευγενόλη, η οποία, εκτός από έντονη γεύση, περιέχει αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Είναι ένα προϊόν που εξαλείφει γρήγορα τα κύτταρα του Candida αλλά και άλλων μυκήτων που μολύνουν τους ιστούς στο σώμα. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην έρευνα των Δρ. Sudbery εδώ.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Προσθέστε έως και 30 σταγόνες από το έλαιο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πιείτε δύο φορές την ημέρα.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να το ανακατεύετε με κανέλα για να προσθέσετε περισσότερη γεύση.

4. Σκόρδο ενάντια στην ανάπτυξη του μύκητα Candida

Τα θειώδη συστατικά που περιέχονται στο σκόρδο, εκτός από τα φυτοχημικά χαρακτηριστικά τους, σας παρέχουν αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που ελέγχουν τις μυκητιακές λοιμώξεις καθώς και εκείνες που προκαλούνται από βακτήρια και ιούς.

Η χρήση του, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, εμποδίζει την ανάπτυξη του Candida και αποτρέπει επιπλοκές όπως τις μολύνσεις.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Καταναλώστε μέχρι 4 θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου την ημέρα.
 • Για τοπική χρήση, συνθλίψτε μερικές σκελίδες σκόρδου, ανακατέψτε τις με λίγο λάδι και απλώστε τις στις προσβεβλημένες περιοχές του δέρματός σας.

5. Έλαιο ρίγανης ενάντια στην ανάπτυξη του μύκητα Candida

ανάπτυξη του μύκητα Candida
Το έλαιο ρίγανης περιέχει μεγάλες ποσότητες καρβακρόλης και θυμόλης, δύο συστατικά με αντιμυκητιακές ιδιότητες που αφυδατώνουν και σκοτώνουν τα κύτταρα που σχηματίζονται από τον Candida Albicans.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Προσθέστε 3 με 5 σταγόνες του ελαίου σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πιείτε το 2 φορές την ημέρα.
 • Ανακατέψτε το με έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο για τη θεραπεία των εξωτερικών λοιμώξεων.

6. Μηλόξυδο

Τα ένζυμα και οι οργανικές ενώσεις που περιέχονται στο μηλόξυδο το καθιστούν μία από τις καλύτερες λύσεις για τη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη του ζυμομύκητα.

Τα οργανικά οξέα του διασπούν τα κύτταρα του Candida και, με το χρόνο, δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για υγιή βακτηρίδια του εντέρου.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πιείτε το με άδειο στομάχι.
 • Σε περίπτωση λοίμωξης, πίνετε το αφέψημα 3 φορές την ημέρα.
 • Μπορείτε να το αραιώσετε σε νερό για την τοπική θεραπεία των μυκητιακών λοιμώξεων που σχετίζονται με τον κόλπο ή το δέρμα.

Ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε μολυνθεί από τον Candida; Πριν σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, δοκιμάστε μια από τις αναφερόμενες θεραπείες και σταματήστε την ανάπτυξή του.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Soll, D. R. (2003). Candida Albicans. In Antigenic Variation. https://doi.org/10.1016/B978-012194851-1/50034-2
 • Sudbery, P. E. (2011). Growth of Candida albicans hyphae. Nature Reviews Microbiology. https://doi.org/10.1038/nrmicro2636
 • Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence. https://doi.org/10.4161/viru.22913
 • Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2006.1209
 • Reagor, L., Gusman, J., McCoy, L., Carino, E., & Heggers, J. P. (2002). The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: I. An in vitro agar assay. Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/10755530260128014
 • Cleff, M. B., Meinerz, A. R., Xavier, M., Schuch, L. F., Meireles, M. C. A., Rodrigues, M. R. A., & de Mello, J. R. B. (2010). In Vitro activity of Origanum vulgare essential oil against Candida species. Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822010000100018
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific Reports. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.