Λευκάνετε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες φυσικά

Όταν χρησιμοποιείτε εσπεριδοειδή για να λευκάνετε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες, πρέπει να προσέχετε πολύ την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, που μπορεί να έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Λευκάνετε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες φυσικά
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Ας είμαστε ειλικρινείς: σε πολλούς δεν αρέσει το σκούρο δέρμα στις μασχάλες. Το δέρμα σκουραίνει λόγω της υπερβολικής χρήσης αποσμητικών, του συνεχούς ξυρίσματος και της άμεσης έκθεσης στον ήλιο.

Αν και το σκούρο δέρμα στις μασχάλες δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα υγείας, μπορεί να είναι ενοχλητικό. Εξάλλου, μπορεί να μη μας επιτρέπει να φοράμε ορισμένα ρούχα και να αισθανόμαστε άνετα.

Δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολο να λευκάνουμε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες. Σήμερα υπάρχουν στο εμπόριο πολλά καλλυντικά προϊόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καλύψουμε το σκούρο δέρμα, όμως κοστίζουν αρκετά.

Ευτυχώς για μας, υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν. Αν τα χρησιμοποιούμε τακτικά, μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη παρόμοιων αποτελεσμάτων με τα προϊόντα του εμπορίου, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς με τον καιρό. Πέρα από το ότι είναι εύκολα διαθέσιμες, δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας τις έξι καλύτερες συνταγές για να τις δοκιμάσετε στο σπίτι!

1. Πατάτες

Πατάτες για το σκούρο δέρμα στις μασχάλες

Ο φυσικός χυμός της πατάτας περιέχει όξινες ουσίες που λειτουργούν ως λευκαντικά συστατικά για το σκούρο δέρμα στις μασχάλες.

Ο χυμός πατάτας κάνει πιο εύκολη την απομάκρυνση των νεκρών δερματικών κυττάρων. Επιπλέον προάγει την ανανέωση των κυττάρων.

Τρόπος χρήσης

 • Καταρχάς κόψτε την πατάτα σε λεπτές φέτες και τρίψτε τες πάνω στις μασχάλες για δύο με τρία λεπτά.
 • Αφήστε τον χυμό τους να δράσει για είκοσι λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με κρύο νερό.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: 7 φυσικές θεραπείες για τη λεύκανση του εσωτερικού των μηρών.

 

2. Λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σπιτικές συνταγές για την αντιμετώπιση του σκούρου δέρματος στις μασχάλες.

Οι φυσικές λευκαντικές του ιδιότητες απομακρύνουν τις σκούρες κηλίδες από το δέρμα. Επίσης η αντιβακτηριακή του δράση προλαμβάνει μακροπρόθεσμα την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών.

Τρόπος χρήσης

 • Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε το πάνω στο σκούρο δέρμα για τουλάχιστον δύο λεπτά.
 • Αφήστε τον χυμό του να δράσει για ακόμα δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεπλυθείτε.
 • Χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο μόνο τη νύχτα, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

3. Φλούδα πορτοκαλιού

Φλούδα πορτοκαλιού για το σκούρο δέρμα στις μασχάλες

Ακόμα ένα εσπεριδοειδές που μπορεί να σας βοηθήσει να λευκάνετε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες είναι το πορτοκάλι. Συγκεκριμένα, το χρήσιμο μέρος του είναι η φλούδα του.

Οι απολεπιστικές ιδιότητες της φλούδας πορτοκαλιού απομακρύνουν το νεκρό δέρμα και αφήνουν την περιοχή της μασχάλης απαλή και προστατευμένη.

Τρόπος χρήσης

 • Αφήστε τη φλούδα μερικών πορτοκαλιών να ξεραθεί στον ήλιο. Αργότερα τρίψτε τη σε μικρά κομμάτια.
 • Υγράνετε τα κομμάτια της φλούδας πορτοκαλιού με λίγο νερό ή γάλα και τρίψτε τες πάνω στο σκούρο δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις.
 • Αφήστε τη φλούδα πορτοκαλιού να δράσει για είκοσι λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με κρύο νερό.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τη νύχτα, τρεις φορές την εβδομάδα.

4. Έλαιο καρύδας

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες και η βιταμίνη Ε στο έλαιο καρύδας μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες για να λευκάνετε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες.

Τα θρεπτικά συστατικά καθώς και τα λιπαρά οξέα που περιέχει το έλαιο καρύδας συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και εξασφαλίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα χωρίς να μεταβάλλουν το pH του.

Τρόπος χρήσης

 • Πάρτε μια μικρή ποσότητα βιολογικού ελαίου καρύδας και τρίψτε το πάνω στο σκούρο δέρμα στις μασχάλες με απαλές κυκλικές κινήσεις.
 • Αφήστε το να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεπλυθείτε με ένα σαπούνι με φυσικό pH και χλιαρό νερό.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε μέρα, δύο φορές τη μέρα.

5. Σανδαλόξυλο για το σκούρο δέρμα στις μασχάλες

Σανδαλόξυλο για το σκούρο δέρμα στις μασχάλες

Η σκόνη σανδαλόξυλου είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό και λευκαντικό συστατικό. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση των σκούρων κηλίδων στις μασχάλες μας.

Ο συνδυασμός ροδόνερου και σανδαλόξυλου δίνει ένα μαλακτικό και αντιβακτηριακό προϊόν που είναι ιδανικό για την προστασία του λεπτού δέρματος στις μασχάλες.

Υλικά

 • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σανδαλόξυλου (20 γραμμάρια)
 • ροδόνερο (πολύ απαραίτητο)

Τρόπος χρήσης

 • Συνδυάστε τη σκόνη σανδαλόξυλου με το ροδόνερο και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο πολτό.
 • Τρίψτε τον πολτό πάνω στις μασχάλες κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις και αφήστε τον να δράσει για δεκαπέντε λεπτά.
 • Έπειτα ξεπλυθείτε με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού με αποτοξίνωση στις μασχάλες.

 

6. Φυσικό γιαούρτι

Το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι είναι ένα φυσικό λευκαντικό συστατικό που απομακρύνει τις ακαθαρσίες από το δέρμα στις μασχάλες.

Η τακτική χρήση του κάνει τις κηλίδες λιγότερο σκούρες. Με τον καιρό συμβάλλει στον έλεγχο της ανάπτυξης βακτηρίων, τα οποία συνεισφέρουν στην εμφάνιση δυσάρεστων οσμών στις μασχάλες.

Τρόπος χρήσης

 • Τρίψτε λίγο φυσικό γιαούρτι πάνω στις μασχάλες σας και αφήστε το να δράσει για είκοσι με τριάντα λεπτά.
 • Αν θέλετε να ενισχύσετε τα αποτελέσματα του γιαουρτιού, συνδυάστε το με λίγο θαλασσινό αλάτι και απλώστε το με κυκλικές κινήσεις για να κάνετε απολέπιση στο δέρμα.
 • Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως βλέπετε, μπορείτε να λευκάνετε το σκούρο δέρμα στις μασχάλες με 100% φυσικά προϊόντα. Έτσι θα αποφύγετε τις ενοχλητικές σκούρες κηλίδες και θα απομακρύνετε τα βακτήρια από τις μασχάλες σας.

Να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, όμως μπορούν να εξασφαλιστούν με τη συνεχή επανάληψη των θεραπειών.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.