Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Soft lift

Το Soft lift είναι μια νέα διαδικασία αναζωογόνησης του προσώπου η οποία συνδυάζει αλλαντική τοξίνη και υαλουρονικό οξύ. Από τι αποτελείται; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του; Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε τα πάντα γι' αυτό!
Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Soft lift

Τελευταία ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Το Soft lift αναδεικνύεται στο νέο σύμμαχο ομορφιάς για πολλές γυναίκες. Το πρόσωπό σας είναι σημαντικό καθώς αυτό δείχνετε στον κόσμο. Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε να το διατηρήσετε φυσικό και νεανικό.

Ευτυχώς, ξεκινώντας μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες από νωρίς, έχετε το πλεονέκτημα να αντισταθείτε στη γήρανση χωρίς πολλές αλλαγές και χωρίς να καταφύγετε σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Τι είναι το Soft lift;

Πρόκειται για μια τεχνική η οποία ενδείκνυται για οποιοδήποτε φύλο και ηλικία, και προσφέρει φυσικά αποτελέσματα αποκατάστασης της αρμονίας και της έκφρασης του προσώπου. Δεν έχει αντενδείξεις και είναι κατάλληλη για όλα τα άτομα που θέλουν να επαναφέρουν τη φρέσκια εμφάνιση στο πρόσωπό τους.

Μπορείτε να την κάνετε σε κάποια κλινική. Για την ακρίβεια, μετά από μία συνεδρία, μπορείτε να επιστρέψετε στις τυπικές δραστηριότητές σας. Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά καθώς το πρόσωπό σας θα δείχνει ιδιαίτερα ανανεωμένο. Επιπλέον, η δράση του διαρκεί για περίπου τέσσερις μήνες.

Αν και η διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική, θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο και εξειδικευμένο γιατρό. Μία συμβουλευτική συνεδρία πριν την θεραπεία ίσως σας βοηθήσει ν’ αποφασίσετε αν είναι βολική αυτή η τεχνική για εσάς.

Σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο γυναίκας
Το Soft lift είναι μια μη επεμβατική αντιγηραντική μέθοδος η οποία προσφέρει ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Γενικά, βοηθά το δέρμα να δείχνει νέο και υγιές.

Φυσική γήρανση

Η γήρανση του προσώπου προκαλεί αρκετές αλλαγές, όπως δυναμικές ρυτίδες, στατικές ρυτίδες, και απώλεια κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Ένα παράδειγμα είναι το πεσμένο δέρμα. Άλλα σημάδια γήρανσης του προσώπου είναι:

 • Απώλεια του περιγράμματος του προσώπου εξαιτίας της βαρύτητας.
 • Απώλεια σφριγηλότητας.
 • Απώλεια όγκου.
 • Αλλαγές στην υφή και το χρώμα του δέρματος.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές του δέρματος που συμβαίνουν με το πέρασμα του χρόνου κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει γερασμένο και κουρασμένο. Όμως, τεχνικές όπως το Soft lift θα σας βοηθήσουν να τις μετριάσετε.

Πώς είναι η διαδικασία του Soft lift;

Στη διαδικασία χρησιμοποιούνται δύο ουσίες:

 • Η αλλαντική τοξίνη τύπου Α ενδείκνυται για τη θεραπεία των δυναμικών ρυτίδων. Αυτές σχηματίζονται από την κίνηση των μυών του προσώπου.
 • Το υαλουρονικό οξύ το οποίο γεμίζει τις στατικές ρυτίδες οι οποίες είναι μόνιμες. Αυτές είναι βαθύτερες και πιο ορατές όταν ξεκουράζεται το πρόσωπό σας. Επίσης, αυτή η ουσία ενδείκνυται και για την εναρμόνιση του περιγράμματος του προσώπου και τον χειλιών, ή για την αντικατάσταση του όγκου των περιοχών του προσώπου που έχουν αλλοιωθεί εξαιτίας της γήρανσης.

Όπως αναφέρει μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Biological Macromoleculesτο υαλουρονικό οξύ φέρνει θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Γυναίκα με ρυτίδες- Soft lift
Για την εκτέλεση του Soft lift χρησιμοποιούνται υαλουρονικό οξύ και αλλαντική τοξίνη τύπου Α.

Αλλαγές μετά τη συνεδρία

Το Soft lift είναι μια μη επεμβατική και μη χειρουργική διαδικασία η οποία σας βοηθά να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης του προσώπου. Έχει ως αποτέλεσμα μια πιο φυσική, αναζωογονημένη, και ευχάριστη εμφάνιση. Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι δε χρειάζεται να ρισκάρετε ή να περάσετε το στάδιο ανάρρωσης που απαιτείται στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το Soft lift είναι μια εξελιγμένη ιατρική τεχνική η οποία, μέσω της χρήσης προηγμένων αντιγηραντικών θεραπειών (γεμίσματα υαλουρονικού οξέος και αλλαντική τοξίνη τύπου Α), βοηθά να επιτευχθεί ολική αναζωογόνηση του προσώπου.

Η περιοχές που μπορεί να εκτελεστεί

Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου όπου κρίνεται απαραίτητη η διόρθωση των σημαδιών γήρανσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

 • Ρινική περιοχή (ρινοπλαστική και bunny lines)
 • Πρόσθια περιοχή (ανόρθωση φρυδιών και ρυτίδες πρόσθια του προσώπου)
 • Γραμμές γέλιου, και πόδι της χήνας
 • Αποκατάσταση όγκου στα μάγουλα
 • Τόνωση του περιγράμματος του προσώπου
 • Χείλι (όγκος, περίγραμμα, και ρυτίδες)

Οι νέες τάσεις στην αναζωογόνηση του προσώπου αναζητούν την επίτευξη φυσικών και αρμονικών αποτελεσμάτων τα οποία κάνουν ομορφότερο το πρόσωπο συνολικά.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Soft lift
Μέσα από το Soft lift είναι δυνατή η βελτιώση όλων, σχεδόν, των περιοχών του προσώπου. Τα αποτελέσματα φαίνονται από την πρώτη συνεδρία.

Οι αρχές της αναζωογόνησης

Η μεγάλη διαφορά στις συμβατικές μεθόδους αναζωογόνησης είναι οι δισδιάστατες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για την ανόρθωση του προσώπου. Προηγουμένως, εξεταζόταν η θεραπεία μόνο μίας ρυτίδας.

Αυτή η τεχνική έφερε επανάσταση σε αυτού του είδους τις θεραπείες. Αναλύει το πρόσωπο από τρισδιάστατη σκοπιά. Έτσι, θεραπεύει όλα τα σημάδια γήρανσης του προσώπου μέσα από τις αρχές της αναζωογόνησης προκαλώντας τα ακόλουθα:

 • Μυϊκή χαλάρωση. Μειώνει τις δυναμικές ρυτίδες (με τη χρήση αλλαντικής τοξίνης Α).
 • Επαναπροσδιορισμό του περιγράμματος του προσώπου. Για τη θεραπεία των στατικών ρυτίδων (υαλουρονικό οξύ και αλλαντική τοξίνη Α).
 • Αποκατάσταση όγκου. Παρέχει επανατοποθέτηση στις περιοχές που τον έχουν ανάγκη, είτε επειδή τον έχασαν, είτε επειδή δεν ήταν ποτέ σε αρμονία (με τη χρήση υαλουρονικού οξέος).

Εν ολίγοις, για όλους αυτούς τους λόγους, το Soft lift είναι μια καινοτόμα θεραπεία που συνδυάζει τις ήδη υπάρχουσες τεχνικές αναζωογόνησης του προσώπου.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Small, R. (2014). Botulinum Toxin Injection for Facial Wrinkles. American Family Physician90(3), 168–175.
 • Sulamanidze M, Sulamanidze G. Facial lifting with Aptos Methods. J Cutan Aesthet Surg. 2008;1(1):7‐11. doi:10.4103/0974-2077.41149
 • Floyd, E. M., Sukato, D. C., & Perkins, S. W. (2019, May 1). Advances in Face-lift Techniques, 2013-2018: A Systematic Review. JAMA Facial Plastic Surgery. American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jamafacial.2018.1472
 • Nigam, P., & Nigam, A. (2010, January 1). Botulinum toxin. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.60343
 • Jankovic, J. (2010). Botulinum Toxin. In Encyclopedia of Movement Disorders (pp. 144–150). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374105-9.00098-8

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.