Συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει

Ως γυναίκα μπορεί να αποδίδετε ορισμένα προβλήματα στο ότι δουλεύετε πολύ ή στην απλή κούραση. Όμως είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή σε αυτό που προσπαθεί να σας πει το σώμα σας.
Συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει

Τελευταία ενημέρωση: 03 Μαρτίου, 2019

Συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει. Μπορεί να αντιμετωπίζετε μικροπροβλήματα υγείας σε καθημερινή βάση. Ωστόσο πρόκειται για συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει.

Ο πόνος στο στήθος, ο υψηλός πυρετός και η υπερβολική αιμορραγία αποτελούν σαφή σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορείτε να αγνοείτε αυτά τα προβλήματα, επειδή ίσως αποτελούν διακριτικές ενδείξεις επικείμενων προβλημάτων.

Είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να μην καταλαβαίνουν αμέσως αυτά τα σημάδια και να αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοεί και τα οποία ίσως είναι πιο σοβαρά από ό,τι νομίζετε.

Συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει

Πρησμένοι μαστοί ή μαστοί με δυσχρωμίες

Οι πρησμένοι μαστοί είναι ένα σύμπτωμα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει. Αν και μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο πριν την περίοδο ή κατά την εγκυμοσύνη, το μακροχρόνιο πρήξιμο δεν είναι φυσιολογικό και θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η εμφάνιση μοβ ή κόκκινων σημαδιών, οι μαστοί με δυσχρωμίες ή το ξαφνικό πρήξιμο μπορεί να αποτελούν σημάδια φλεγμονώδους καρκίνου του μαστού.

 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Τροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού.

 

Κοιλιακή διάταση

Συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει

Πρόκειται για ακόμα ένα συνηθισμένο σύμπτωμα της εμμηνορρυσίας. Επιπλέον, ορισμένες τροφικές ευαισθησίες μπορούν να σας προκαλέσουν φούσκωμα για μερικές μέρες.

Όμως, αν έχετε πρησμένη ή φουσκωμένη κοιλιά για πάνω από μία εβδομάδα, αυτό μπορεί να αποτελεί πρώιμο σημάδι καρκίνου των ωοθηκών.

Να έχετε υπόψη σας και κάποια άλλα συμπτώματα που δεν θα πρέπει να αγνοείτε και τα οποία μπορεί να φανερώνουν καρκίνο των ωοθηκών:

 • Αισθάνεστε χορτάτες πολύ γρήγορα όταν τρώτε.
 • Δυσκολεύεστε να φάτε.
 • Έχετε ανάγκη να ουρείτε συχνά.
 • Αισθάνεστε επίμονη έλλειψη ενέργειας.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να μοιάζουν αόριστα και είναι εύκολο να παραβλεφθούν. Γι’αυτό πολλές περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών δεν διαγιγνώσκονται παρά στα μεταγενέστερα στάδια.

Αν αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα με την κοιλιά σας, σκεφτείτε να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σκουρόχρωμα κόπρανα ή κόπρανα με αίμα

Συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει

Το χρώμα των κοπράνων σας διαφέρει από τη μια μέρα στην άλλη ανάλογα με αυτά που τρώτε. Για παράδειγμα, τα συμπληρώματα σιδήρου και τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα μπορούν να κάνουν τα κόπρανά σας μαύρα.

Εκτός από αυτές τις περιπτώσεις, τα μαύρα κόπρανα ή τα κόπρανα με αίμα σπάνια φανερώνουν κάτι φυσιολογικό.

Αν δεν λαμβάνετε συμπληρώματα σιδήρου ή φάρμακα κατά της διάρροιας, τα μαύρα κόπρανα μπορεί να φανερώνουν αιμορραγία στον γαστρεντερικό σας σωλήνα.

Τα καφέ κόπρανα με λίγο αίμα μπορεί επίσης να φανερώνουν μια μικρή αιμορραγία στον γαστρεντερικό σωλήνα. Πρόκειται για συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει επειδή μπορεί να οφείλονται σε:

 • Αιμορροΐδες
 • Έλκη
 • Εκκολπωματίτιδα
 • Φλεγμονώδη νόσο του εντέρου
 • Καρκίνο
 • Άλλες γαστρεντερικές νόσους

Ασυνήθιστο λαχάνιασμα

Όλοι λαχανιάζουν όταν ανεβαίνουν τρέχοντας μια σκάλα. Όμως το λαχάνιασμα μετά από ήπια δραστηριότητα μπορεί να αποτελεί πρώιμο σημάδι σοβαρού προβλήματος με τους πνεύμονες ή την καρδιά σας.

Είναι σημαντικό να δείτε τον γιατρό σας αν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε. Η δυσκολία αναπνοής ονομάζεται δύσπνοια.

Μια πιθανή αιτία δύσπνοιας είναι η ισχαιμία της στεφανιαίας. Πρόκειται για έλλειψη ροής αίματος προς την καρδιά σας και πιθανώς οφείλεται σε μερική ή ολική απόφραξη των αρτηριών σας.

Μια ολική απόφραξη είναι ένα από τα συμπτώματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοεί, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Φροντίστε να πάτε αμέσως στα επείγοντα αν έχετε δύσπνοια που συνοδεύεται από συμπτώματα όπως:

 • Πόνο στο στήθος
 • Ναυτία
 • Σύγχυση

Συνεχής κούραση

Αν και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να μην σας επιτρέπει να κοιμάστε αρκετά και αισθάνεστε κούραση, μια συνεχής αίσθηση κόπωσης μπορεί αποτελεί διακριτικό σημάδι αρκετών ιατρικών προβλημάτων όπως τα εξής:

Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει επίσης να παραβλέψετε τα πιθανά σημάδια υποθυρεοειδισμού, μια πάθηση που μειώνει τη δραστηριότητα του θυρεοειδούς.

Μερικά συμπτώματα είναι τα εξής:

 • Δυσκοιλιότητα
 • Αυξημένη ευαισθησία στο κρύο
 • Μυϊκή αδυναμία
 • Χλωμό ή ξηρό δέρμα

Αν κάνετε ιατρικές εξετάσεις εγκαίρως, ίσως καταφέρετε να αντιμετωπίσετε τη χρόνια κόπωση και ταυτόχρονα να βρείτε την αιτία της.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Αν δεν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αν χάνετε κιλά χωρίς προφανή λόγο, θα πρέπει να ανησυχήσετε. Ένα από τα πρώτα συμπτώματα πολλών διαφορετικών νόσων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, είναι η ξαφνική απώλεια βάρους.

Τηλεφωνήστε αμέσως στον γιατρό σας αν προσέξετε ότι χάσατε ξαφνικά βάρος και δεν ξέρετε γιατί. Είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε τα εξής προβλήματα:

 • Καρκίνο
 • HIV/AIDS
 • Κοιλιοκάκη
 • Διαβήτη
 • Καρδιακή νόσο
 • Διαταραχές του θυρεοειδούς

Θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να κάνετε τους απαραίτητους προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και να συνεργάζεστε με τους γιατρούς σας για να απολαμβάνετε την υγεία σας.

Αν πιστεύετε ότι παρουσιάζετε κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, δείτε κάποιον ειδικό όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αυτό θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε άμεσα όποιο πρόβλημα υπάρχει και να αποφύγετε μελλοντικές επιπλοκές.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.