Αναζωογονήστε το πρόσωπό σας με την παγοθεραπεία

Να θυμάστε ότι η άμεση επαφή του πάγου με το πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Τυλίξτε το παγάκι σε μια μικρή πετσέτα ή σε ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας.
Αναζωογονήστε το πρόσωπό σας με την παγοθεραπεία

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Εσείς γνωρίζετε την παγοθεραπεία; Το δέρμα του προσώπου σας εκτίθεται καθημερινά σε διάφορους παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και, σε περίπτωση που δεν προσέξετε, μπορούν να προκαλέσουν και αντιαισθητικές αλλαγές στην εμφάνισή του.

Για την αντιμετώπιση της φθοράς που προκαλεί η μόλυνση, η έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή, η βιομηχανία καλλυντικών έχει δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων περιποίησης για την ανανέωση και την αναζωογόνηση του προσώπου.

Ωστόσο, πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι ακριβά για τους περισσότερους ανθρώπους ειδικά αν σκεφτείτε ότι θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ευτυχώς, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές για τη φροντίδα και την ανανέωση του δέρματος που δεν στοιχίζουν μια περιουσία.

Ποια είναι τα οφέλη της παγοθεραπείας για την αναζωογόνηση του προσώπου σας;

την παγοθεραπεία

Η συγκεκριμένη τεχνική προέρχεται από τη Μέση Ανατολή. Κάθε πρωί και απόγευμα τρίβετε το πρόσωπό σας με ένα παγάκι για ενυδάτωση, τόνωση και πρόληψη της πρόωρης εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Οι τεχνικές αυτού του είδους έχουν γίνει πλέον θεραπείες ρουτίνας σε σπα και σε κέντρα ομορφιάς. Είναι πραγματικά εξαιρετικές για τη φροντίδα του δέρματος και για την αναζωογόνησή του.

Γενικά η παγοθεραπεία είναι ιδανική για:

 • Την καταπολέμηση της ακμής και των ατελειών του δέρματος που οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο και σε ορμονικές αλλαγές.
 • Την προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος που βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος.
 • Την ανανέωση και την τόνωση του προσώπου χωρίς παρενέργειες.
 • Την πρόληψη και την καταπολέμηση της πρόωρης εμφάνισης των ρυτίδων.
 • Κλείνει τους πόρους και προλαμβάνει την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων.
 • Περιορίζει τις φλεγμονές γύρω από τα μάτια και τις σακούλες που εμφανίζονται κάτω από αυτά.

Πώς μπορώ να κάνω την παγοθεραπεία;

Η παγοθεραπεία για το πρόσωπο είναι πολύ οικονομική και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι σημαντικό να είστε επίμονες με αυτές τις θεραπείες και να τις προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Για να εφαρμόζετε καθημερινά αυτή τη θεραπεία, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

 • Πριν ξεκινήσετε, κάντε ένα βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει υπολείμματα μακιγιάζ.
 • Το παγάκι θα πρέπει να είναι τυλιγμένο σε ένα βαμβακερό πανί ή πετσέτα. Μην εφαρμόζετε απευθείας το παγάκι πάνω στο πρόσωπό σας.
 • Τρίβετε το παγάκι σε όλα τα σημεία του προσώπου σας αφιερώνοντας 1-2 λεπτά στο κάθε σημείο.
 • Κάντε μασάζ με μικρές, κυκλικές κινήσεις στο σαγόνι, στο πηγούνι, στο μέτωπο, στα μάγουλα και γύρω από τη μύτη. Να είστε προσεκτικές με την περιοχή γύρω από τα μάτια.
 • Ολοκληρώνετε τη θεραπεία εφαρμόζοντας ένα φυσικό τονωτικό προσώπου ή ένα προϊόν κατά της ακμής.

Πώς εφαρμόζετε την παγοθεραπεία σε πρόσωπο με ακμή και σπυράκια;

την παγοθεραπεία για το πρόσωπο

Για να καταπολεμήσετε την ακμή και τα αντιαισθητικά σπυράκια είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος και να ακολουθήσετε μια κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Ωστόσο, ο πάγος μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση του δέρματος και να καταπολεμήσει την υπερβολική λιπαρότητα που σχετίζεται με το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Τρίβετε με το παγάκι όλες τις πάσχουσες περιοχές για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθείτε  την περιοχή κρύα κατά το άγγιγμα
 • Μην διατηρείτε το παγάκι στο δέρμα σας για περισσότερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο καθώς μπορεί να σας προκαλέσει πόνο.
 • Μετά την παγοθεραπεία, εφαρμόζετε τη δική σας θεραπεία κατά της ακμής.

Να θυμάστε…

Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να διαρκεί για 15 λεπτά το πολύ και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να την εφαρμόζετε πρωί και απόγευμα.

Για επιπλέον αναζωογόνηση του δέρματος φτιάξτε παγάκια με λεμόνι, ροδόνερο, πράσινο τσάι, νερό αγγουριού ή με έγχυμα από χαμομήλι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.