Αποχαιρετήστε τα μαύρα στίγματα με σπιτικές μάσκες

Σας συνιστούμε να δείτε κάποιο δερματολόγο αν αρχίσετε να παρατηρείτε μια αύξηση στα μαύρα στίγματα ή αν αυτά που ήδη έχετε έχουν αρχίσει να σκουραίνουν ακόμη περισσότερο ή αν αλλάζουν χρώμα.
Αποχαιρετήστε τα μαύρα στίγματα με σπιτικές μάσκες
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Αποχαιρετήστε τα μαύρα στίγματα με σπιτικές μάσκες. Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι που μπορεί να εμφανιστούν μαύρα στίγματα στο πρόσωπό μας. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλονται σε ορισμένες ασθένειες του ήπατος· στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να θεραπεύσετε πρώτα την ασθένεια και τα μαύρα στίγματα θα εξασθενήσουν από μόνα τους. Από την άλλη πλευρά, τα μαύρα στίγματα μπορεί να αναπτυχθούν λόγω της υπερβολικής μελάγχρωσης, της κατανάλωσης συγκεκριμένων χαπιών, της υπερβολικής έκθεσης στις ακτίνες UV και πολλών άλλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές φυσικές θεραπείες που θα μας βοηθήσουν να απομακρύνουμε αυτά τα μαύρα στίγματα.

Σας συνιστούμε να δείτε κάποιο δερματολόγο αν αρχίσετε να παρατηρείτε μια αύξηση στα μαύρα στίγματα ή αν αυτά που ήδη έχετε έχουν αρχίσει να σκουραίνουν ακόμη περισσότερο ή αν αλλάζουν χρώμα. Μέσω ορισμένων εξετάσεων, ο γιατρός θα καταλάβει από που προέρχονται και θα δημιουργήσει την κατάλληλη θεραπεία για την εξάλειψή τους. Ωστόσο, σε περίπτωση που τα μαύρα στίγματα δεν οφείλονται σε κάποια ασθένεια του ήπατος και αλλά απλά για παράδειγμα σε κάποιο πρόβλημα μελάγχρωσης, οι παρακάτω σπιτικές θεραπείες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κατάστασή τους ή να τα εξαλείψετε μια για πάντα.

Σπιτικές μάσκες με βάση την αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα φυτά για θεραπείες του δέρματος. Για τα μαύρα στίγματα που υπάρχουν ήδη στο πρόσωπό μας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας, η αλόη βέρα θα βοηθήσει ιδιαίτερα για την εξάλειψή τους. Παράλληλα, θα χαρίσει μια απαλή υφή στο δέρμα σας, θα το ενυδατώσει και θα το θρέψει.

σπιτικές μάσκες με αλοη

Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα είναι να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας ζελέ από αλόη βέρα ή κρυστάλλους με μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι. Τα αναμειγνύετε καλά και στη συνέχεια εφαρμόζετε το μείγμα στην πάσχουσα περιοχή. Το αφήνετε να σταθεί για είκοσι με τριάντα λεπτά. Τέλος, ξεπλένετε καλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Σπιτικές μάσκες με βρώμη και λεμόνι

Άλλο ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν για αυτό το πρόβλημα είναι η σκόνη βρώμης. Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι και έτσι θα έχετε μια εξαιρετική μάσκα για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων από το πρόσωπό σας. Σε μια κουταλιά της σούπας βρώμης προσθέτετε το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύετε καλά τα δυο υλικά. Στη συνέχεια, εφαρμόζετε το μείγμα στα μαύρα στίγματα. Το αφήνετε να σταθεί για είκοσι λεπτά και πλένετε καλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία δυο φορές την εβδομάδα.

Σπιτικές μάσκες με αγγούρι

σπιτικές μάσκες με αγγουρι

Τα αγγούρια προσφέρουν πολλά οφέλη στο σώμα, μεταξύ αυτών είναι η θρέψη, η ενυδάτωση και ο καθαρισμός του. Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα τρίβετε το αγγούρι μαζί με τη φλούδα του και εφόσον πλύνετε και σκουπίσετε καλά το πρόσωπό σας, το εφαρμόζετε. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης και μισή κουταλιά της σούπας μέλι.

Αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για είκοσι λεπτά ή και περισσότερο, αν έχετε χρόνο. Έπειτα ξεπλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, το σκουπίζετε καλά και εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα μερικές φορές την εβδομάδα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε αποτελέσματα.

Άλλες αποτελεσματικές σπιτικές μάσκες για την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων

Γιαούρτι

Το γιαούρτι και η κρέμα γάλακτος περιέχουν συστατικά που βοηθούν στον καθαρισμό των μαύρων στιγμάτων. Απλά εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα από ένα από τα δυο προϊόντα και το αφήνετε να σταθεί για μισή ώρα. Ακολουθείτε αυτή τη θεραπεία κάθε βράδυ για μερικές εβδομάδες. Είναι μια πολύ απλή και αποτελεσματική σπιτική θεραπεία.

Καρότα

σπιτικές μάσκες με καροτο

Το καρότο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα. Επιπλέον, ένα από τα πιο βασικά του οφέλη είναι ότι συμβάλλει στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Για να κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματική και ευεργετική αυτή τη φυσική θεραπεία μπορείτε να προσθέσετε μερικά προϊόντα που συνιστώνται ιδιαίτερα για την υγιή εμφάνιση του δέρματός σας.

Προτεινόμενη μάσκα

Υλικά

  • 1 καρότο
  • Μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι

Οδηγίες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε στο μπλέντερ το καρότο, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δυο κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι. Στη συνέχεια λιώνετε καλά τα υλικά και εφαρμόζετε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Το αφήνετε για είκοσι με τριάντα λεπτά και ξεπλένετε με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία μερικές φορές την εβδομάδα.

Μην ξεχνάτε!

Θα πρέπει να θυμάστε ότι όλες οι σπιτικές θεραπείες για την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων και για τον καθαρισμό του δέρματός σας απαιτούν επιμονή. Μην νομίζετε ότι με δυο ή τρεις εφαρμογές θα εξαφανιστούν τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή και μετά από τέσσερις εβδομάδες θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

Άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι σπιτικές θεραπείες που περιέχουν λεμόνι στα συστατικά τους θα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο το βράδυ επειδή το λεμόνι όταν έρχεται σε επαφή με τον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των μαύρων στιγμάτων.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.