Διπλοσάγονο: Απλές ασκήσεις για να το μειώσετε

Το διπλοσάγονο μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας γενετικών παραγόντων ή της γήρανσης. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή του κάνοντας απλές ασκήσεις.
Διπλοσάγονο: Απλές ασκήσεις για να το μειώσετε

Τελευταία ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου, 2020

Ένα διπλοσάγονο, ιδιαίτερα άσχημο για πολλούς ανθρώπους, είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης λίπους στον λαιμό. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή του κάνοντας απλές ασκήσεις. Παρότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση πάνω σε αυτό, οι εμπειρίες πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους.

Αίτια πρόκλησης διπλοσάγονου

Η συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι (κοινώς διπλοσάγονο) συμβαίνει για πολλούς λόγους. Η γήρανση είναι ο κύριος λόγος καθώς το δέρμα γίνεται λεπτό και χάνει την ελαστικότητά του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι όπως το παραπανίσιο βάρος, η φυσική κατάσταση, και η δομή των οστών. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να είστε υπέρβαροι/ες για να αποκτήσετε διπλοσάγονο.

Όπως συμβαίνει και με άλλα προβλήματα υγείας και αισθητικής, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πρόκλησης όπως το κάπνισμα, η φτωχή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, κ.λπ..

Οι θεραπείες για το διπλοσάγονο διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Έτσι, μία γενειοπλαστική ή τα λίφτινγκ προσώπου δεν είναι οι μόνες επιλογές.

Η δημοφιλέστερη συμβουλή για να μειώσετε το διπλοσάγονο είναι με την εκτέλεση ορισμένων ασκήσεων. Η ίδια συμβουλή είναι και καλό μέτρο πρόληψης για την εμφάνισή του.

Όπως βλέπετε, το αδυνάτισμα δεν είναι αρκετό για να εξαφανίσετε το λίπος από τον λαιμό και άλλες περιοχές του σώματος. Θα πρέπει να γυμναστείτε για να το τονώσετε.

Ασκήσεις για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Στη συνέχεια, θα σας πούμε ποιες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν για τη μείωση του διπλοσάγονου.

Άσκηση φιλί

Στην πρώτη άσκηση για να μειώσετε το διπλοσάγονο θα πρέπει να εκτείνετε τον λαιμό σας ενώ τραβάτε απαλά το κεφάλι σας προς τα πίσω. Επίσης, μπορείτε να κοιτάτε ψηλά για να πάρει καλύτερη στάση το σώμα σας.

Η γλώσσα έξω

Αυτή η άσκηση είναι πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε τη γλώσσα σας όσο πιο έξω μπορείτε.

  • Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα.
  • Κάντε 10 επαναλήψεις καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

Περιστροφές λαιμού

Γυναίκα τεντώνει τον λαιμό της
Οι εκτάσεις δεν προάγουν μόνο την υγεία της πλάτης, τονώνουν και το δέρμα γύρω από τον λαιμό.

Για να κάνετε αυτή την άσκηση, σηκώστε το σαγόνι σας και στρίψτε τον λαιμό σας από πλευρά σε πλευρά. Εδώ, προσπαθείτε να κάνετε ένα ημικύκλιο, γι’ αυτό κουνήστε το κεφάλι σας από ώμο σε ώμο.

Η άσκηση με τα φωνήεντα για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Ακόμη μια πολύ απλή άσκηση. Σταθείτε όρθιοι/ες με την πλάτη σας ίσια. Έπειτα, ανοίξτε το στόμα σας όσο περισσότερο μπορείτε και αρχίστε να λέτε φωνήεντα, αργά και καθαρά.

Επαναλάβετε την άσκηση όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στην ημέρα.

Ανύψωση σαγονιού

Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, έτσι και σε αυτή θα πρέπει να είστε όρθιοι/ες με την πλάτη ίσια. Έπειτα, κοιτάξτε στο ταβάνι σηκώνοντας σιγά-σιγά το πηγούνι σας. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα. Θα νιώσετε μια ένταση στους μύες του σαγονιού.

Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Κινήσεις με τη γλώσσα

Αυτή η άσκηση είναι απλή και ιδιαίτερα διακριτική. Έτσι, μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς ν’ ανησυχείτε αν σας βλέπει κάποιος.

Κάντε κυκλικές κινήσεις με τη γλώσσα σας προσπαθώντας να φτάσετε την κάτω και την άνω παλέτα.

Το σούφρωμα των χειλιών μπορεί να μειώσει το διπλοσάγονο

Αυτή η άσκηση είναι παρόμοια με την άσκηση του φιλιού που προαναφέραμε.

  • Κάντε ένα ανάποδο χαμόγελο, όπως σουφρώνουν τα χείλι τους τα μωρά.
  • Έτσι, θα μπορέσετε να γυμνάσετε τους μύες του λαιμού και θα παρατηρήσετε μια ένταση, ιδιαίτερα στις πλευρές.

Μάσημα τσίχλας

Γυναίκα ετοιμάζεται να μασήσει τσίχλα

Τέλος, ακόμη κάτι απλό που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι να μασάτε τσίχλα. Δοκιμάστε με τσίχλες χωρίς ζάχαρη ώστε ν’ αποφύγετε τις κοιλότητες.

  • Καθώς μασάτε την τσίχλα, θα κουνάτε το σαγόνι σας πάνω-κάτω και θα γυμνάζετε τον λαιμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το διπλοσάγονο.

Ξεκινήστε αυτές τις ασκήσεις για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα σας. Να θυμάστε όμως ότι δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητά τους και αυτές οι συμβουλές είναι σχεδόν ανέκδοτες.

Με το παραπάνω στο νου σας, πέραν από αυτές τις ασκήσεις, θα πρέπει να έχετε υγιεινές συνήθειες και να ακολουθείτε τις συμβουλές του/ης γιατρού σας.

Τέλος, είναι απαραίτητο να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθώς είναι απαραίτητος για τη διατήρηση του βέλτιστου βάρους. Μην ξεχνάτε ότι το παραπανίσιο βάρος μπορεί να οδηγήσει στο διπλοσάγονο.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.