Τροφές που μπορούν ν' αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου

Παρότι μπορεί να μην έχετε κοιλιοκάκη, η εμφάνιση μαύρων στιγμάτων ή ένα πρησμένο πρόσωπο, μπορούν να είναι σημάδια πως έχετε ορισμένη δυσανεξία στη γλουτένη.
Τροφές που μπορούν ν' αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν ν’ αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας.

Σημειώστε τες, καθώς σήμερα θα σας πούμε τα πάντα γι’ αυτές και το πώς επηρεάζουν το πρόσωπό σας.

1. Κρασί

Τέσσερις τροφές που μπορούν ν' αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας, κρασί

Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων οι οποίοι πίνουν πολύ κρασί είναι πως έχουν πολύ ορατές ρυτίδες, όπως επίσης και κηλίδες στη μύτη. Εμφανίζουν επίσης μικρές ρυτίδες κάτω από τα μάτια τους και πρησμένα βλέφαρα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, το δέρμα σας αφυδατώνεται και έχει την τάση να κοκκινίζει. Επίσης, διαστέλλονται οι πόροι σας.

Όλα αυτά επειδή το κρασί περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, όπως και φυτοφάρμακα και θειώδη άλατα. Γι’ αυτό τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση.

Γενικά, αυτό προκαλεί απώλεια νερού στο σώμα σας. Επιπλέον, αναγκάζει το συκώτι σας να λειτουργεί υπερβολικά και αυτό σημαίνει πως την επόμενη μέρα θα έχετε στομαχικά προβλήματα. Έτσι, το δέρμα σας φαίνεται ρυτιδιασμένο, άτονο και με κόκκινα σημάδια.

Επίσης, αν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ μακροπρόθεσμα, πιθανόν να καταλήξετε να αλλοιώσετε τη λειτουργία των βακτηρίων του εντέρου σας και να προκαλέσετε πολλές ασθένειες.

Για να ξεκινήσετε να διορθώνετε το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να σταματήσετε να καταναλώνετε οποιοδήποτε αλκοολούχο προϊόν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέψετε στο δέρμα σας να επανεκκινήσει.

2. Γάλα

Τέσσερις τροφές που μπορούν ν' αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας, γάλα

Παρόμοια χαρακτηριστικά εμφανίζουν οι άνθρωποι που πίνουν υπερβολικές ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων. Σ’ αυτή την περίπτωση, το πρόσωπο χαρακτηρίζεται από κύκλους κάτω από τα μάτια και πρησμένα βλέφαρα.

Προκαλούνται επίσης μαύρα στίγματα και κηλίδες σε περιοχές όπως το πηγούνι.

Το γάλα μπορεί να επηρεάσει πραγματικά το χρώμα του προσώπου σας, ακόμη και αν δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτό επειδή, όσο μεγαλώνετε, χάνετε μια σημαντική ποσότητα ενζύμων τα οποία βοηθούν στην πέψη της λακτόζης.

Παρότι δεν πρόκειται για αλλεργία, προκαλούνται ορισμένες αλλαγές στο σώμα και το πρόσωπο. Έτσι, αν δείτε ότι πρήζεται το πρόσωπό σας και το δέρμα σας γίνεται χλωμό, δοκιμάστε να απέχετε για ορισμένες εβδομάδες από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Έτσι, θα μπορέσετε να προσδιορίσετε αν βελτιώνεται το πρόσωπό σας και αν εξαφανίζονται τα συμπτώματα. Τότε, θα μπορέσετε να βεβαιωθείτε πως τα παραπάνω οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

3. Ζάχαρη, από τις  τροφές που μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου

Τέσσερις τροφές που μπορούν ν' αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας, ζάχαρη

Υπάρχει επίσης ένα πολύ χαρακτηριστικό πρόσωπο για τα άτομα που τρώνε παραπάνω ζάχαρη απ’ ό,τι θα έπρεπε. Αυτό περιλαμβάνει πολύ βαθιές ρυτίδες στο άνω μέρος του προσώπου, σακούλες κάτω από τα μάτια, αδύνατο, χλωμό δέρμα και ακμή.

Η ζάχαρη, πέραν του ότι είναι ένα συστατικό το οποίο θα πρέπει να καταναλώνετε με σύνεση επειδή μπορεί να σας κάνει να πάρετε κιλά, ανήκει στις τροφές οι οποίες μπορούν ν’ αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας.

Αυτό που κάνει η ζάχαρη είναι να εντατικοποιεί τη γλυκοζυλίωση. Έτσι, επηρεάζει τη διεργασία κατά την οποία προσκολλούνται υπερβολικά μόρια γλυκόζης στο κολλαγόνο, το βλάπτουν και το κάνουν λιγότερο ελαστικό.

Όλα αυτά επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, βοηθώντας τον σχηματισμό ρυτίδων και αλλοιώνουν επίσης την απόχρωση του δέρματος.

Αν θέλετε τέλειο δέρμα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στο ελάχιστο και να επιλέγετε εναλλακτικά προϊόντα.

4. Γλουτένη, από τις  τροφές που μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου

Τέσσερις τροφές που μπορούν ν' αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας, γλουτένη

Η υπερβολική κατανάλωση προϊόντων τα οποία περιέχουν γλουτένη δεν κάνει κακό μόνο σε όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη.

Το πρόσωπο κάποιου ο οποίος τρώει πολλή γλουτένη χαρακτηρίζεται από μαύρα στίγματα στο μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι, κόκκινα μάγουλα και πρήξιμο. Με άλλα λόγια, η γλουτένη είναι μία από τις τροφές που μπορούν ν’ αλλάξουν την εμφάνιση του προσώπου σας.

Αν παρατηρήσετε τα παραπάνω σημάδια, θα πρέπει να ξέρετε πως μπορούν να δείχνουν ότι το σώμα σας δεν είναι σε θέση να χωνέψει τη γλουτένη.

Η γλουτένη είναι ένα είδος πρωτεΐνης και βρίσκεται σε τροφές όπως:

  • Σιτάρι
  • Σίκαλη
  • Βρώμη
  • Κριθάρι

Βρίσκεται επίσης σε ποτά όπως:

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, μπορείτε να κάνετε μια απλή δοκιμή: θα πρέπει να δοκιμάσετε να βγάλετε για 2 με 3 εβδομάδες από τη διατροφή σας αυτά τα προϊόντα. Σταματήστε να τρώτε όλες τις τροφές που περιέχουν γλουτένη και παρατηρήστε αν έτσι υπάρχουν αλλαγές στο δέρμα σας.

Αν μετά από δύο εβδομάδες τα συμπτώματα δεν εξαφανιστούν, ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ δυσανεξίας για τροφές, αλλά όχι για τη γλουτένη.

Όμως, για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, είναι προτιμότερο να σταματήσετε να τρώτε απλούς υδατάνθρακες όπως στα αρτοσκευάσματα, τουλάχιστον όσων παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.