Αντιμετωπίστε και προλάβετε την κακοσμία των ποδιών

Είναι σίγουρα ένα δυσάρεστο πρόβλημα που συχνά μας φέρνει σε δύσκολη θέση.
Αντιμετωπίστε και προλάβετε την κακοσμία των ποδιών
José Gerardo Rosciano Paganelli

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ο μέσος άνθρωπος έχει σίγουρα έρθει αντιμέτωπος με την κακοσμία των ποδιών κάποια στιγμή στη ζωή του, καθώς πρόκειται για ένα κοινό πρόβλημα. Η κακοσμία των ποδιών μπορεί να οφείλεται στην κακή υγιεινή, σε βακτήρια ή μύκητες, στο είδος των υποδημάτων, στην υγρασία ή ακόμη και στο στρες. Είναι σίγουρα ένα δυσάρεστο πρόβλημα που συχνά μας φέρνει σε δύσκολη θέση.

Στην εποχή μας κυκλοφορούν πολλά προϊόντα στην αγορά που είναι ειδικά για την κακοσμία των ποδιών. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα το μόνο που καταφέρνουν είναι να την ουδετεροποιούν. Πολύ σπάνια την εξαλείφουν ολοκληρωτικά. Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση της κακοσμίας των ποδιών και για το πως να αποκτήσετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Πώς μπορώ να αποφύγω την κακοσμία των ποδιών;

Πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία, προκειμένου να είναι αποτελεσματική είναι πολύ σημαντικό να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Αυτό το πρόβλημα συνήθως προέρχεται από τις καθημερινές μας συνήθειες και γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διορθώσουμε πρώτα αυτές τις κακές συνήθειες, αν θέλουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημα μια για πάντα.

  • Υγιεινή: Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε καθημερινά τα πόδια σας για να μειώνετε την παρουσία των βακτηρίων. Αν είναι εφικτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαπούνι και απολεπιστικό για να απομακρύνετε τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων.
  • Υγρασία: Η υγρασία είναι μια ακόμη αιτία της κακοσμίας των ποδιών. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα πόδια μας στεγνά και μακριά από υπερβολικά υγρά περιβάλλοντα καθώς αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης μυκήτων.
  • Αποσμητικά: Η χρήση αποσμητικών για τα πόδια σε μορφή σκόνης ή σπρέι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση και κακοσμία των ποδιών.
  • Είδη υπόδησης: Τα υποδήματα που χρησιμοποιείτε είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν αναφερόμαστε στην κακοσμία των ποδιών. Είναι σημαντικό να επιλέγετε υποδήματα που επιτρέπουν στα πόδια σας να αναπνέουν καθώς τα αεροστεγώς κλεισμένα υποδήματα θα οδηγήσουν σε προβλήματα κακοσμίας.
  • Κάλτσες: Οι κάλτσες από συνθετικά υλικά ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της κακοσμίας. Αν είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε κάλτσες από 100% βαμβάκι.

Θεραπείες για την κακοσμία των ποδιών

Εφόσον ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, μια σπιτική θεραπεία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εξαλείψετε και να αποφύγετε την κακοσμία των ποδιών με φυσικό τρόπο. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καθαρίζετε τα πόδια σας και να εξαλείψετε αυτό το τόσο ενοχλητικό πρόβλημα!

Μαγειρική σόδα

Προλάβετε την κακοσμία των ποδιών - Μαγειρική σόδα και νερό

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα φυσικό αποσμητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για αποσμητικά σε μορφή σπρέι ή σκόνης. Ρίξτε λίγη μέσα στα παπούτσια σας και πάνω στα πόδια σας για να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση και την κακοσμία.

Μηλόξυδο

Αυτό το φυσικό προϊόν βοηθά στην εξάλειψη της κακοσμίας των ποδιών και στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος. Δρα επίσης ως ήπιο αντιβακτηριακό. Όπως αναφέρει και στην έρευνά του ο Δρ. Gopal J το μηλόξυδο έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε μια λεκάνη με καυτό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για δέκα λεπτά.

Φασκόμηλο

Προλάβετε την κακοσμία των ποδιών - Φύλλα φασκόμηλου

Το φασκόμηλο είναι ένα φυτό με αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθά στη διακοπή της υπερβολικής εφίδρωσης των ποδιών σας. Για να το χρησιμοποιήσετε, τοποθετείτε καθημερινά ξερά φύλλα φασκόμηλου στα παπούτσια σας ή μουλιάζετε τα πόδια σας σε ένα έγχυμα που έχετε φτιάξει με φασκόμηλο και καυτό νερό για 15 λεπτά.

Πιπερόριζα για την κακοσμία των ποδιών

Η πιπερόριζα είναι μια ρίζα με αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας των ποδιών. Είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της ενώ παράλληλα μειώνει την εφίδρωση και χαλαρώνει τα πόδια. Για να επωφεληθείτε από τις πανίσχυρες ιδιότητές της απλά τρίψτε μια μετρίου μεγέθους ρίζα και βράστε τη σε ένα λίτρο νερό για 15 λεπτά. Χρησιμοποιείτε αυτό το υγρό για να κάνετε μασάζ στα πόδια σας λίγο πριν ξαπλώσετε.

Δεντρολίβανο, λεμόνι και μέντα

Προλάβετε την κακοσμία των ποδιών - Έγχυμα από δενδρολίβανο, μέντα και λεμόνι

Αυτή η φυσική θεραπεία είναι ιδανική για την εξάλειψη της κακοσμίας των ποδιών καθώς σταματά την υπερβολική εφίδρωση, εξαλείφει βακτήρια και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα των ποδιών και τα αφήνει καθαρά, ανανεωμένα και χωρίς ίχνη κακοσμίας!

Πώς να φτιάξω αυτή την τελείως φυσική θεραπεία;

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε ένα λίτρο νερό, το χυμό από ένα λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο και μια κουταλιά της σούπας μέντα. Μουλιάζετε τα πόδια σας για 15 λεπτά σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια τα στεγνώνετε πολύ καλά, χωρίς να αφήσετε ίχνος υγρασίας πάνω τους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.