Πώς να αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια

6 Σεπτεμβρίου 2015
Αν θέλετε και εσείς όμορφα και γυμνασμένα πόδια διαβάστε το σημερινό μας άρθρο!

Αν θέλετε και εσείς όμορφα και γυμνασμένα πόδια διαβάστε το σημερινό μας άρθρο! Για να ενδυναμώσετε τα πόδια σας απαιτείται μια σχετικά περίπλοκη διαδικασία. Ωστόσο, με τις κατάλληλες ασκήσεις, θα αποκτήσετε πολύ καλά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν. Μην διστάσετε να ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις καταπληκτικές καθημερινές ασκήσεις που μπορούν να δυναμώσουν τα πόδια σας.

Αποκτήστε μύες και εξαλείψετε το λίπος για να αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια

Πιθανότατα δεν γνωρίζατε ότι για να κάψετε το λίπος αρκεί να αποκτήσετε περισσότερη μυϊκή μάζα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σας απαιτεί πολύ ενέργεια για να σηκώσει για παράδειγμα βάρη και με αυτό τον τρόπο καίτε θερμίδες. Το σώμα σας θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια μετά από αυτές τις ασκήσεις για να θεραπεύσει τους ιστούς που «σπάνε» (ή τεντώνονται) κάθε μέρα. Καθώς τα πόδια έχουν τους μεγαλύτερους μύες, δεν πρέπει ποτέ να σταματάτε να τα γυμνάζετε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια.

Η ποδηλασία (στάσιμο ποδήλατο ή όχι), το τρέξιμο ή η χρήση του ελλειπτικού στο γυμναστήριο δεν αρκούν. Θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης προκειμένου τονώσετε τα πόδια σας. Επομένως, αντί να προσπαθείτε να καίτε θερμίδες, επικεντρωθείτε στον σχηματισμό μυών.

Όμορφα και γυμνασμένα πόδια - Άτομα στο γυμναστήριο

Ρίξτε μια ματιά και εδώ: Άσκηση ρουτίνας που θα βοηθήσει γρήγορα να τονώσετε τα πόδια σας

Διαβάστε μερικές ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών των ποδιών.

Οι καλύτερες ασκήσεις για να αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια

  • Βαθιά καθίσματα με το ένα πόδι: Με αυτή την άσκηση θα γυμνάσετε το μπροστινό και πάνω μέρος του ποδιού. Κάντε ένα βήμα μπροστά με το δεξί σας πόδι και στην συνέχεια τεντώστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω. Λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε την στάση του σώματός σας (από τους μηρούς) προς το έδαφος. Το ζητούμενο είναι το αριστερό σας πόδι να αγγίξει ή να είναι πολύ κοντά στο έδαφος. Αποφύγετε να επεκτείνετε το δεξί σας πόδι μακρύτερα από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Για να επιστρέψετε στην προηγούμενη στάση, ρίξτε το βάρος σας στην δεξιά σας φτέρνα. Κάντε τρία σετ των 12 επαναλήψεων για το κάθε ένα. Όταν εξασκηθείτε καλά με την τεχνική, κρατήστε από ένα βάρος σε κάθε χέρι έτσι ώστε η άσκηση να είναι διαφορετική και να μην βαρεθείτε.

Όμορφα και γυμνασμένα πόδια - Γυναίκα κάνει βαθιά καθίσματα

  • Ανύψωση ποδιών: Αυτή η άσκηση θα γυμνάσει τα μπροστινά και τα πίσω τμήματα των μυών. Σταθείτε μπροστά από ένα παγκάκι ή μια σκάλα. Σηκώστε το πόδι σας και πατήστε πάνω στο παγκάκι ή το σκαλοπάτι. Σηκώστε το αριστερό σας πόδι και βάλτε το δίπλα από το δεξί. Κατεβείτε πρώτα με το δεξί πόδι και στην συνέχεια με το αριστερό. Να διατηρείτε πάντα σε ευθεία στάση την πλάτη και σφιγμένους τους μύες της κοιλιακής σας χώρας (με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε καλοσχηματισμένους κοιλιακούς). Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 12 φορές κι έπειτα αλλάξτε το πρώτο πόδι. Κάντε το αυτό δυο φορές σε κάθε πόδι. Εφόσον εξασκηθείτε καλά με αυτή την τεχνική, μπορείτε να προσθέσετε και βάρη αντίστασης.
  • Βαθιά καθίσματα με έκρηξη: Θα χρειαστεί να την προσθέσετε στις καθημερινές σας ασκήσεις για την ενδυνάμωση και την τόνωση των ποδιών σας. Σταθείτε όρθιοι και ανοίξτε τα πόδια κατά μήκος των ώμων σας. Λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε την στάση του σώματός σας, σαν να κάθεστε σε καρέκλα. Αποφύγετε να λυγίσετε τα γόνατά σας πέρα από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Σπρώξτε προς το πάτωμα και εκπνεύστε. Ισορροπήστε τα χέρια σας, σταυρώστε το ένα πάνω από το άλλο, ενώ κάθεστε πάλι κάτω. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και η ταχύτητα να εξαρτάται από το πόσο άνετα αισθάνεστε. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σιγά σιγά θα το κάνετε πιο γρήγορα και θα διατηρείτε την στάση σας για πολύ περισσότερο. Κάνετε όσες επαναλήψεις μπορείτε και θα δείτε πως με τον καιρό θα αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια.

Όμορφα και γυμνασμένα πόδια - Γυναίκα κάνει άσκηση για τα πόδια

  • Σχοινάκι: Αυτή η άσκηση θα σμιλεύσει τα πόδια και τα χέρια σας. Ανοίξτε τα πόδια σας κατά μήκος των γοφών σας. Οι αγκώνες σας θα πρέπει να είναι λυγισμένοι σχηματίζοντας ορθή γωνία και τα χέρια σας να στρίβουν 45 μοίρες προς τα έξω. Κάνετε δυο σετ των 15 αλμάτων. Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα και ξεκινήστε πάλι. Προσπαθήστε κάθε φορά να κάνετε όλο και πιο γρήγορα.
  • Steps: Αυτή η άσκηση συνδυάζει την αεροβική και τον σχηματισμό μυών και ένα ακόμη θετικό είναι ότι αυτή την άσκηση μπορείτε να την κάνετε με μουσική στο σπίτι (αγοράστε ένα step ή φτιάξτε ένα μόνη σας) ή σε ένα τμήμα γυμναστικής, που σίγουρα θα είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό εφόσον θα έχετε παρέα και άλλες γυναίκες. Τα steps είναι ιδανικά για την ενδυνάμωση και την τόνωση των ποδιών. Μια εναλλακτική λύση είναι αντί για step να χρησιμοποιείτε ένα σκαλοπάτι. Προσπαθήστε να κάνετε εναλλαγή των βημάτων σας με την πλάτη σας πάντα σε ευθεία στάση.

Διαβάστε και αυτό: 9 πράγματα που συμβαίνουν στον εγκέφαλο με την άσκηση

  • Ανύψωση φτερνών: Είναι μια αποτελεσματική τεχνική που μπορείτε να την εφαρμόσετε και στο σπίτι. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά αντίστοιχα με το πλάτος των ώμων σας. Το κεφάλι και η πλάτη σας θα πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία στάση. Σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας για όσο περισσότερο μπορείτε. Χαμηλώστε με αργό ρυθμό την στάση του σώματός σας και στηρίξτε καλά τα πόδια σας στο έδαφος. Ξεκουραστείτε για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την διαδικασία. Κάνετε τρία σετ των 10 επαναλήψεων. Μην βιάζεστε. Κάνετε την άσκηση με αργούς ρυθμούς για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις ή αίσθηση έντονου πόνου. Θα τονώσετε τις γάμπες σας (το πλαϊνό και πίσω μέρος των ποδιών σας).
  • «Γέφυρα»: Αυτή η άσκηση βοηθά να ενδυναμώσετε τους γλουτούς και τα πόδια σας και μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Είναι επίσης ιδανικό για (τις περισσότερες) γυναίκες που θέλουν να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα, μια για πάντα. Βάλτε ένα χαλάκι ή μια κουβέρτα στο πάτωμα. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας στο πλάι. Λυγίστε τα πόδια σας μέχρι οι πατούσες να στηρίζονται τελείως στο έδαφος. Τώρα σηκώστε την λεκάνη σας προς τα πάνω και μείνετε εκεί για όσο περισσότερο μπορείτε. Προσπαθήστε να σχηματίσετε μια «ευθεία γέφυρα», για όσο περισσότερο μπορείτε. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε έναν δίσκο βάρους πάνω στην κοιλιά σας (ξεκινήστε με κάτι ελαφρύ).

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια ακολουθήστε τις συμβουλές μας.

  • Chilibeck, P. D., Calder, A. W., Sale, D. G., & Webber, C. E. (1998). A comparison of strength and muscle mass increases during resistance training in young women. European Journal of Applied Physiology and Occupational Physiology. https://doi.org/10.1007/s004210050316