Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο με ένα μαγικό ρόφημα

Όταν ο πόνος είναι πραγματικά δυνατός και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, είναι πιθανόν το άτομο να πάσχει από ημικρανία. Αυτό το είδος πονοκέφαλου μπορεί να καταστήσει ένα άτομο ανίκανο, καθώς ο πόνος μπορεί να είναι πολύ σοβαρός και να διαρκέσει μέχρι και 72 ώρες.
Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο με ένα μαγικό ρόφημα
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο! Οι πονοκέφαλοι είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν πολλές και βαθύτερες αιτίες. Ο πόνος αυτός μπορεί να παρουσιαστεί οποιαδήποτε στιγμή και μπορεί να είναι τόσο έντονος ώστε να σας εμποδίζει να επιδοθείτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το πιο συνηθισμένο είδος πονοκέφαλου είναι γνωστό ως αθροιστική κεφαλαλγία. Περιλαμβάνει πόνο και δυσφορία στο κεφάλι, στο τριχωτό της κεφαλής και στον αυχένα και γενικά συνδέεται με μυϊκή ένταση στα συγκεκριμένα σημεία. Αυτό το είδος πονοκέφαλου μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι και ώρες, όμως ελέγχεται εύκολα με τη βοήθεια διαφόρων θεραπειών.

Όταν ο πόνος είναι πραγματικά δυνατός και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, είναι πιθανόν το άτομο να πάσχει από ημικρανία. Αυτό το είδος πονοκέφαλου μπορεί να καταστήσει ένα άτομο ανίκανο, καθώς ο πόνος μπορεί να είναι πολύ σοβαρός και να διαρκέσει μέχρι και 72 ώρες.

Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο με παυσίπονα;

ανακούφιση απο τον πονοκέφαλο

Τα παυσίπονα μπορεί να μοιάζουν καλή επιλογή για την ανακούφιση από τα συμπτώματα ενός πονοκέφαλου, όταν αυτός αρχίζει να δημιουργεί πρόβλημα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, πολλές μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση παυσίπονων μπορεί να είναι βλαβερή για την υγεία και, μάλιστα, μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση δυνατών πονοκέφαλων.

Σε μια ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, οι καταναλωτές προειδοποιούνται για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης παυσίπονων, όπως η ιβουπροφαίνη, η παρακεταμόλη και η ασπιρίνη. Τα συγκεκριμένα είδη φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν αυτό που είναι γνωστό ως δευτερογενείς πονοκέφαλοι, που οφείλονται στην κατανάλωση πάνω από 15 δόσεων το μήνα ή μόλις 10 συνδυασμένων δόσεων.

Πέρα από το γεγονός ότι προκαλεί δευτερογενείς πονοκέφαλους, η χρήση συμβατικών παυσίπονων μπορεί να έχει και άλλες μακροπρόθεσμες επιδράσεις στο σώμα, όπως νεφρική ανεπάρκεια, γαστρικά προβλήματα και βλάβη στο έντερο. Για το λόγο αυτό, πολλοί ειδικοί συνιστούν την αποφυγή των αναλγητικών και την αντικατάστασή τους με φυσικές εναλλακτικές, οι οποίες συχνά είναι πολύ αποτελεσματικές και δεν συνοδεύονται από τον κίνδυνο παρενεργειών.

Μαγικό ρόφημα για γρήγορη ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

ανακούφιση από τον πονοκέφαλο με λεμονια

Αυτό το μαγικό ρόφημα αποτελεί μέρος της παραδοσιακής ιατρικής και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα παυσίπονα. Είναι ένας συνδυασμός ισχυρών φαρμακευτικών συστατικών, τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν από τους πονοκέφαλους, από τους καθημερινούς μέχρι τους πιο σοβαρούς, όπως και από τις ημικρανίες.

Για να φτιάξετε αυτό το μαγικό ρόφημα, χρειάζεστε απλά υλικά όπως το λεμόνι και το αλάτι Ιμαλαΐων. Και τα δύο έχουν ιδιότητες που συμβάλλουν στη μείωση της έντασης, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζουν σημαντικά από πόνους, όπως από αυτούς στο κεφάλι.

Οι ωφέλειες από το αλάτι Ιμαλαΐων

Το αλάτι Ιμαλαΐων αποτελεί το κορυφαίο συστατικό αυτής της ισχυρής συνταγής. Το συγκεκριμένο αλάτι έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έχει αποδειχτεί ότι το αλάτι Ιμαλαΐων διαθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες και περιέχει 84 υγιεινές ουσίες. Διεγείρει την απελευθέρωση σεροτονίνης στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μειώνει σημαντικά τον πόνο. Επιπλέον, βελτιώνει την κυκλοφορία, προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες και βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH μέσα στα κύτταρα, ειδικά σε εκείνα του εγκεφάλου.

Οι ωφέλειες του λεμονιού

ανακούφιση από τον πονοκέφαλο - τσαι

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό συστατικό γνωστό για τις ωφέλειές του για την υγεία, καθώς και για τις χρήσεις του στην ομορφιά και στο σπίτι. Η τροφή αυτή είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στη μείωση και στη διακοπή της δράσης των ελεύθερων ριζών, προλαμβάνοντας την εμφάνιση πολλών ασθενειών. Επιπλέον, το λεμόνι αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για την καταπολέμηση των πονοκέφαλων. Οι ιδιότητές του βοηθούν στη μείωση της έντασης και εξασφαλίζουν άμεση ανακούφιση.

Πώς φτιάχνετε αυτό το μαγικό ρόφημα για άμεση ανακούφιση από τον πονοκέφαλο;

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ο χυμός από δύο φρέσκα, βιολογικά λεμόνια. Έπειτα προσθέστε δύο κουταλιές του τσαγιού αλάτι Ιμαλαΐων στο χυμό και ανακατέψτε καλά. Πιείτε το χυμό με το λεμόνι και το αλάτι αμέσως, χωρίς να αφήσετε τίποτα στο ποτήρι. Η γεύση μπορεί να είναι κάπως δυσάρεστη, όμως η ανακούφιση θα έρθει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Morán A. Ibuprofeno, paracetamol, metamizol… analgésicos, esos medicamentos que nos calman los dolores [Internet]. Dciencia. 2019 [cited 13 January 2019]. Available from: http://www.dciencia.es/ibuprofeno-paracetamol-metamizol-analgesicos-esos-medicamentos-que-nos-calman-los-dolores/
  • Martínez, M. D. V. L. (2016). Cefalea por abuso de medicación: Patrón y evolución de los pacientes atendidos en una unidad específica de cefalea (Doctoral dissertation, Universidad de Sevilla).
  • Rojo, E., Pedraza, M. I., Muñoz, I., Mulero, P., Ruiz, M., De la Cruz, C. et al. (2015). Diferencias entre migraña crónica con y sin uso excesivo de medicación: experiencia en una serie hospitalaria de 434 pacientes. Neurología30(3), 153-157. https://doi.org/10.1016/j.nrl.2013.12.003

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.