7 φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Η ιβουπροφαίνη, όπως και κάθε άλλο φάρμακο, μπορεί να προκαλέσει πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες.
7 φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την ιβουπροφαίνη
Maricela Jiménez López

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Maricela Jiménez López.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Λύσεις για την ιβουπροφαίνη! Το πρόβλημα οφείλεται στην ευκολία με την οποία είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε αυτά τα παυσίπονα χωρίς συνταγή γιατρού και να τα χορηγούμε στους εαυτούς μας.  Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει χωρίς να τηρείται ο χρόνος της θεραπείας ή οι σωστές δόσεις. Η ιβουπροφαίνη συγκεκριμένα, είναι πολύ ισχυρό παυσίπονο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στον οργανισμό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνο ο γιατρός σας είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα να συνταγογραφεί τη φαρμακευτική σας αγωγή για την κατάστασή σας και να σας συμβουλεύει για το πώς πρέπει να καταναλώνετε τις φαρμακευτικές ουσίες. Μια εναλλακτική λύση για την αποφυγή της οποιασδήποτε βλάβης είναι το να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για την κάθε επίπτωση που μπορεί να σας εμφανιστεί.

Σε όχι τόσο σοβαρές καταστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε εσείς τα φυσικά φάρμακα που θα αγοράσετε προκειμένου να καταπολεμήσετε τον πόνο με έναν πιο παραδοσιακό τρόπο. Είναι βέβαια ανάγκη να γνωρίζετε ότι και τα φυσικά φάρμακα μπορεί να έχουν παρενέργειες, επομένως θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το γιατρό σας πριν υποβληθείτε σε οποιοδήποτε είδος θεραπείας.

Αν καταναλώνετε ιβουπροφαίνη αλόγιστα, ενδέχεται να προκύψουν τα εξής προβλήματα: διάρροια , προβλήματα στην κοιλιακή χώρα, έλκος, πονοκέφαλοι, ακόμη και καρδιακά προβλήματα ή καρδιακή προσβολή .

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για ιβουπροφαίνη; Λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Υπάρχουν διάφορα φυτά ή φυσικές θεραπείες στις οποίες μπορείτε να καταφύγετε εφ’όσον η υγεία σας δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Και, φυσικά, αν δεν βελτιώνεται η κατάστασή σας, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

Επτά φυσικές εναλλακτικές λύσεις που θα αντικαταστήσουν την ιβουπροφαίνη είναι οι εξής:

Φυσικά αντιφλεγμονώδη

αντί για ιβουπροφαίνη κουρκουμάς- λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Κιτρινόριζα (Κουρκουμάς)

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ διατηρεί και τις αρθρώσεις σας δυνατές. Μπορείτε να την βρείτε τόσο σε μορφή σκόνης, όσο και σε μορφή χαπιού.

Αντενδείξεις

Να αποφεύγετε η κατανάλωσή του από παιδιά κάτω των τριών ετών, άτομα τα οποία λαμβάνουν αντιθρομβωτικές ουσίες (αντιπηκτική αγωγή), ή σε περίπτωση που έχετε πέτρες στη χολή. Η χρήση του επίσης δεν συνιστάται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή πριν από εγχειρίσεις.

Άρνικα

Έχει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση. Χρησιμοποιείται για γενικούς και μυϊκούς πόνους και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα του ξηρού φυτού σε ένα κουταλάκι του γλυκού με ένα φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή με ένα καθαρό πανί.

Προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση. Μην το καταναλώσετε.

Πιπέρι Καγιέν, λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Έχει παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επωφεληθείτε από τα οφέλη του με την προσθήκη του στα αγαπημένα σας πιάτα, χωρίς όμως να ξεχνάτε ότι θα τους δώσει μια ισχυρή, πικάντικη γεύση. Θα χρειαστείτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε, επίσης, να το βρείτε σε μορφή αλοιφής, κρέμας, ή σε μορφή λαδιού σε κατάστημα με φυσικά προϊόντα. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να μην το εισπνεύσετε ή να μην έρθει σε επαφή με τη βλεννογόνο. Θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας καλά αφού το αγγίξετε ή να χρησιμοποιείτε γάντια για να είστε ασφαλής.

Ιτιά (Salix Alba)

Εξαιτίας των παυσίπονων ιδιοτήτων της, χρησιμοποιείται για πόνους περιόδου, μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους, αλλά και σε περιπτώσεις αρθρίτιδας ή για να ρίξει τον πυρετό.

Γλυκόριζα, λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Μπορείτε να προμηθευτείτε τη γλυκόριζα από σούπερ-μάρκετ, φαρμακεία ή καταστήματα με φυσικά προϊόντα, σε μορφή δισκίου, χαπιού, κρέμας κλπ. Άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, από υπέρταση, από έλλειψη καλίου στο αίμα, ηπατίτιδα, αλλά και εγκυμονούσες γυναίκες θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση της.

Αποφύγετε να την καταναλώσετε παράλληλα με τη χρήση άλλης φαρμακευτικής αγωγής. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με την χρήση της γλυκόριζας.

αντί για ιβουπροφαίνη τζίντζερ- λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Πιπερόριζα (Τζίντζερ),λύσεις για την ιβουπροφαίνη

Έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εξωτερικά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τραυματισμούς, στραμπουλήγματα κλπ.

Τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

 • Ψάρια (πέστροφα, σολομός, σαρδέλες)
 • Φυτικά έλαια όπως ελαιόλαδο ή λινάρι
 • Ξηροί καρποί και πράσινα λαχανικά, λιναρόσπορος, αμύγδαλα, φουντούκι

Σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια φλεγμονώδη νόσο, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε τα παραπάνω τρόφιμα στη διατροφή σας.

Μόλις μάθετε τις δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να προκαλέσουν φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη, προσπαθήστε να καταφύγετε σε φυσικές λύσεις. Η χρήση τους θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από έναν γιατρό, κυρίως ως προς τη δοσολογία και τη διάρκεια της θεραπείας.

Επειδή πρόκειται για φυσικά προϊόντα, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να είστε υπερβολικοί στην κατανάλωσή τους ή να τα χρησιμοποιήσετε για κάθε περίπτωση. Ζητήστε εξειδικευμένες ιατρικές συμβουλές και σε περίπτωση που προβείτε σε ενδεδειγμένη χρήση τους, τότε δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα.

Και μια υπενθύμιση…

Σε περίπτωση που υποβάλλεστε σε φαρμακευτική αγωγή με ιβουπροφαίνη ή χωρίς, τότε δεν αποτελεί λύση το να εγκαταλείψετε την αγωγή σας προκειμένου να καταφύγετε σε φυσικά προϊόντα. Τέτοιου είδους λύσεις συνιστάται μόνο σε εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωση φαρμάκων σε περίπτωση ελαφρού πόνου, κάτι που δεν αποτελεί σημάδι σοβαρής ασθένειας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Mohiuddin, E., Asif, M., & Sciences, A. (2010). CURCUMA AND CURCUMIN : A REVIEW ARTICLE. Curcuma and Curcumin. https://doi.org/10.1016/j.apjtm.2016.10.010
 • Shiffman, M. A. (2012). Arnica montana. In Aesthetic Medicine: Art and Techniques. https://doi.org/10.1007/978-3-642-20113-4_28
 • Pegard, A., Brizzard, G., Fazari, A., Soucaze, O., Abad, P., & Djian-Caporalino, C. (2005). Capsicum annuum. Phytopathology. https://doi.org/10.1094/PHYTO-95-0158
 • Untergattung, S. (2006). Salix alba. Enzyklopädie Der Holzgewächse. https://doi.org/citeulike-article-id:13745525
 • Glycyrrhiza glabra. (2005). Alternative Medicine Review. https://doi.org/10.1021/jf0703553
 • Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319
 • Hewlings S, Kalman D. Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods. 2017;
 • T. I, J.C. M-M, P. B, V. R, B. P. Effectiveness and Safety of Arnica Montana in Post-Surgical Setting, Pain and Inflammation. Am J Ther. 2016;
 • Kim CS, Kawada T, Kim BS, Han IS, Choe SY, Kurata T, et al. Capsaicin exhibits anti-inflammatory property by inhibiting IkB-a degradation in LPS-stimulated peritoneal macrophages. Cell Signal. 2003;
 • Shara M, Stohs SJ. Efficacy and Safety of White Willow Bark (Salix alba) Extracts. Phytotherapy Research. 2015.
 • Dastagir G, Rizvi MA. Glycyrrhiza glabra L. (Liquorice). Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences. 2016.
 • Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: Review of current evidence. International Journal of Preventive Medicine. 2013.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.