Η Τζένιφερ Άνιστον μιλά για τις αποτυχημένες εξωσωματικές της

Η Τζένιφερ Άνιστον εξέπληξε λέγοντας πώς προσπάθησε να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ανακαλύψτε ολόκληρη την ιστορία εδώ.
Η Τζένιφερ Άνιστον μιλά για τις αποτυχημένες εξωσωματικές της
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Τελευταία ενημέρωση: 22 Μαρτίου, 2023

Η Τζένιφερ Άνιστον άφησε πρόσφατα άφωνους τους οπαδούς της. Η διάσημη ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι υποβλήθηκε σε αρκετές διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης για να μείνει έγκυος. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν πέτυχε τον στόχο της να φέρει μια ζωή στον κόσμο. Παρόλα αυτά, η Τζένιφερ επιβεβαίωσε ότι αυτή η κατάσταση την έκανε πιο δυνατή.

Η είδηση έρχεται μετά από δεκαετίες εικασιών ότι η σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης δεν ήθελε να γίνει μητέρα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτή την ιστορία και το σπουδαίο μάθημα που μας διδάσκει ως κοινωνία και ως γυναίκες.

Η Τζένιφερ Άνιστον μίλησε για την επιθυμία της να γίνει μητέρα

Η Τζένιφερ Άνιστον είχε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της ως ηθοποιός. Παρά το αποδεδειγμένο ταλέντο της, πάντα την επέκριναν ότι “δεν ήθελε ποτέ να γίνει μητέρα” και υπήρχαν πολλές θεωρίες που έκαναν το γύρο του κόσμου Πρόσφατα, η Τζένιφερ εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της ότι όντως προσπάθησε να μείνει έγκυος αρκετές φορές πριν από λίγο καιρό. Δοκίμασε ακόμη και εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), αλλά δεν τα κατάφερε.

Αν και η δήλωση αυτή ήταν μια βόμβα, η πρωταγωνίστρια κωμωδιών όπως τα Φιλαράκια προχώρησε παραπέρα και μας έδωσε τροφή για σκέψη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, μίλησε για το συναισθηματικά επώδυνο τίμημα που της προκάλεσαν αυτές οι αποτυχημένες προσπάθειες.

“Ήταν πραγματικά δύσκολο. Έκανα εξωσωματική γονιμοποίηση, έπινα κινέζικο τσάι, ό,τι θέλετε. Έριχνα τα πάντα σε αυτό. Θα έδινα τα πάντα για να μου έλεγε κάποιος: “Πάγωσε τα ωάριά σου. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου. Απλά δεν το σκέφτεσαι. Έτσι, εδώ είμαι σήμερα. Το πλοίο έχει σαλπάρει”, δήλωσε στο Allure.

“Ήταν ψέματα”… Η Τζένιφερ Άνιστον αντιμετωπίζει τις εικασίες

Η σταρ του βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τη δυσάρεστη αντίληψη που δημιούργησε το κοινό γύρω από τη μητρότητα και τους γάμους της. “Κυριαρχούσε ένας μύθος ότι ήμουν απλώς μια εγωίστρια γυναίκα“, είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πίστευε ότι “νοιαζόμουν μόνο για την καριέρα μου και ότι ο Θεός να φυλάει μια γυναίκα που είναι επιτυχημένη και δεν έχει παιδί. Ο λόγος που με άφησε ο σύζυγός μου, που χωρίσαμε και τελειώσαμε τον γάμο μας, ήταν επειδή δεν του έκανα παιδί. Αυτά ήταν απόλυτα ψέματα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω σε αυτό το σημείο.”

A fertility chart below a thermometer.

Η ηθοποιός συμφιλιώθηκε με τον εαυτό της

Τέλος, η Άνιστον σχολίασε ότι κατάφερε να συμφιλιωθεί με την κατάστασή της γιατί την έκανε πιο δυνατή γυναίκα. “Δεν μετανιώνω για τίποτα (…) Στην πραγματικότητα, αισθάνομαι μια μικρή ανακούφιση τώρα, επειδή δεν υπάρχει πια το “Μπορώ;”. Ίσως, ίσως, ίσως…’. Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι πια αυτό.”

Καταλήγει ότι τώρα επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του εαυτού της, αντί να επικρίνει τις αποφάσεις του παρελθόντος: “Αισθάνομαι καλύτερα για το ποια είμαι σήμερα, καλύτερα από ό,τι αισθανόμουν ποτέ όταν ήμουν στα 20 ή στα 30 μου ή στα 40 μου. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε άσχημα πράγματα στον εαυτό μας.”

Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση και πώς επηρεάζει τις γυναίκες;

Όπως εξηγεί η Mayo Clinic, η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι “μια σειρά από πολύπλοκες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της γονιμότητας ή για την πρόληψη γενετικών προβλημάτων και για να βοηθήσουν στη σύλληψη ενός παιδιού”. Η επιτυχία της εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και το ιστορικό γονιμότητας κάθε γυναίκας, μεταξύ άλλων.

Αυτή η πολύπλοκη διαδικασία έχει ποσοστό επιτυχίας που κυμαίνεται από 20% έως 25% ανά κύκλο. Στην περίπτωση των γυναικών άνω των 35 ετών, οι πιθανότητες μειώνονται λίγο περισσότερο.

Εκτός από την απογοήτευση των γυναικών που δεν μπορούν να συλλάβουν και τις ορμονικές επιπτώσεις που προκαλούνται στον οργανισμό τους, μελέτες δείχνουν ότι “καθώς οι τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν γίνει πιο δημοφιλείς, οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί. Ωστόσο, επί του παρόντος, τεχνικές, και διαδικασίες μελετώνται και εφαρμόζονται για τη μείωσή τους“.

Μερικές από αυτές τις επιπτώσεις είναι το σύνδρομο υπερδιέγερσης, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες και οι συγγενείς ανωμαλίες, μεταξύ άλλων.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.