6 στάσεις για να μείνετε έγκυος ευκολότερα

Για να αποκτήσετε ένα μωρό, δεν είναι μόνο απαραίτητο να αναλάβετε δράση, αλλά και να ξέρετε πώς να απολαύσετε τη διαδικασία, χωρίς πίεση. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε ορισμένες στάσεις.
6 στάσεις για να μείνετε έγκυος ευκολότερα

Έχει γραφτεί από Yamila Papa Pintor

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2022

Αυτές οι στάσεις μπορούν να συμπεριληφθούν στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος. Ωστόσο, όταν τις συμπεριλαμβάνετε υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου: πρέπει να απολαμβάνετε τη διαδικασία και όχι να σκέφτεστε μόνο τον στόχο.

Πολλές φορές τα ζευγάρια κατακλύζονται τόσο πολύ από την ιδέα ότι θέλουν και πρέπει να καταφέρουν, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, να αποκτήσουν μωρό μετά από μια σεξουαλική συνεδρία… που απλά δεν απολαμβάνουν τη συνουσία στο έπακρο. Εφαρμόζουν τις στάσεις, αλλά το μυαλό τους είναι τόσο επικεντρωμένο στην επίτευξη της εγκυμοσύνης που η πολυπόθητη μαγεία δεν συμβαίνει.

Έτσι, εκτός από την ενσωμάτωση των στάσεων, πρέπει να ξέρετε πώς να τις απολαμβάνετε και να ζείτε τη στιγμή. Όσο πιο χαλαροί είστε και οι δύο και όσο πιο πολύ απολαμβάνετε τη διαδικασία, τόσο καλύτερο θα είναι το “παιχνίδι”.

Ποιες στάσεις για να μείνετε έγκυος συνιστώνται;

Όπως έχουμε πει, για να μείνετε έγκυος πρέπει να επιτρέψετε τον αυθορμητισμό στις σεξουαλικές επαφές.

Να θυμάστε ότι το “να κάνετε ένα μωρό” δεν χρειάζεται να είναι μια υποχρέωση ή μια δέσμευση, χωρίς απόλαυση και με το άγχος και την αγωνία μιας αυτοεπιβαλλόμενης προθεσμίας. Αν είναι έτσι, το θέμα θα μπορούσε να γίνει κάπως περίπλοκο και να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, γεγονός που με τη σειρά του θα δημιουργούσε περισσότερο άγχος και απογοήτευση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αφήσετε την απόλαυση και την ευχαρίστηση με τον σύντροφό σας ενώ προσπαθείτε να γίνετε γονείς. Αντιθέτως, αφεθείτε και ζήστε την περιπέτεια με αγάπη. Σήμερα, θα σας προτείνουμε μερικές στάσεις για να μείνετε έγκυος και να χαρείτε και τη διαδικασία.

1. “Ιεραποστολική στάση” για να μείνετε έγκυος

Η “ιεραποστολική” είναι μια από τις πιο διάσημες στάσεις για να κάνετε έρωτα, αλλά και μια από τις πιο ρομαντικές, γιατί ανά πάσα στιγμή το ζευγάρι μπορεί να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια και να λέει ο ένας στον άλλον τι νιώθει, να φιλιέται ή να εκφράζει τη στοργή του με όποιον άλλο τρόπο κρίνει.

Είναι μια από τις στάσεις που συνιστά η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης. Για πρακτικούς λόγους, αυτή η θέση στην οποία η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα επιτρέπει την κλίση του τραχήλου της μήτρας με τέτοιο τρόπο ώστε το σπέρμα να μπορεί να ταξιδέψει καλύτερα για να συναντήσει το ωάριο.

Πιστεύεται ότι για να κάνετε αυτή τη θέση ακόμη πιο αποτελεσματική, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς σας. Από την άλλη πλευρά, μετά το σεξ, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να παραμείνετε σε αυτή τη στάση τη νύχτα.

2. “Το αμόνι”

Το “αμόνι” είναι μια παραλλαγή του ιεραποστολικού και έχει σχεδιαστεί για πιο αθλητικά ζευγάρια, επειδή περιλαμβάνει ένα είδος ακροβατικών στο κρεβάτι. Η γυναίκα τοποθετείται ανάσκελα και ο άνδρας κάθεται οκλαδόν μπροστά της. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται εύκολα, αλλά στη συνέχεια περιπλέκονται λίγο.

Πρέπει να σηκώσει τη λεκάνη και τα πόδια της έτσι ώστε τα πόδια της να βρίσκονται στο ύψος του κεφαλιού. Οι μηροί ακουμπούν στη μέση του άντρα, ο οποίος πρέπει να τοποθετήσει τα χέρια του στα πόδια της συντρόφου του για να στηριχτεί.

Αν μπορείτε να υποστηρίξετε αυτή τη στάση κατά τη διάρκεια της κορύφωσης, το σπέρμα θα κατευθυνθεί γρήγορα προς τη μήτρα και οι πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης αυξάνονται.

3. “Doggy style”

Reloj con posturas sexuales
Η στάση “doggy” είναι αυτή που σηματοδοτεί το 7:00

“Το doggy style” είναι μια άλλη από τις πιο συνηθισμένες στάσεις για να μείνετε έγκυος. Επειδή η γυναίκα βρίσκεται στα χέρια και στα γόνατα (“στα τέσσερα”), η  διείσδυση είναι πιο βαθιά και όταν ο άνδρας τελικά εκσπερματώσει, το σπέρμα θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, λόγω της θέσης που υιοθετεί η γυναίκα, η μήτρα θα είναι πιο “πρόθυμη” να δεχτεί το σπέρμα.

4. “Τριγωνική ιεραποστολική”

Όπως ακριβώς η “ιεραποστολική” είναι μία από τις στάσεις για να μείνετε έγκυος, έτσι και οι παραλλαγές της βοηθούν πολύ.

Η “τριγωνική ιεραποστολική” εκτελείται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως η τυπική στάση, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα σηκώνει τη λεκάνη της λίγο ψηλότερα. Με τη σειρά του, ο άνδρας λυγίζει τα γόνατά του για να είναι λίγο πιο ψηλά και να επιτρέπει την επαφή με τη σύντροφό του.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη στάση, να έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με μερικά μαξιλάρια για να διατηρήσετε τη στάση για όλη τη διάρκεια του σεξ.

5. “Η αράχνη ξαπλωμένη”

Για να εκτελέσετε αυτή τη στάση, η γυναίκα πρέπει να ξαπλώσει προς την άκρη του κρεβατιού, έτσι ώστε τα πόδια της να είναι στον αέρα και σε μεγάλη απόσταση. Στη συνέχεια, ο άντρας γονατίζει μπροστά της και διεισδύει βαθιά.

Για να είναι όλα πιο άνετα και για τους δυο σας, συνιστάται ο σύντροφός σας να τοποθετήσει μια κουβέρτα κάτω από τα γόνατά σας και εσείς να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι στους γοφούς σας.

6. “Το μικρό κουτάλι” για να μείνετε έγκυος

Pareja durmiendo de lado, postura de la cucharita.

Θεωρείται ότι κατά την εξάσκηση αυτής της στάσης, ο τράχηλος της μήτρας “πλησιάζει” το σπέρμα λόγω της θέσης της λεκάνης (η οποία είναι στο πλάι). Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος σε αυτή τη στάση μπορεί να είναι υψηλές.

Το κουτάλι έχει διάφορες παραλλαγές και όλες μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε μια καλή σεξουαλική επαφή. Για παράδειγμα, υπάρχουν παραλλαγές στις οποίες η γυναίκα έχει τα πόδια της λυγισμένα με συγκεκριμένο τρόπο ή τεντωμένα κ.λπ. Αρκεί να βάλετε λίγη φαντασία!

Όταν κάνετε το λεγόμενο “spooning”, το καλύτερο από όλα είναι ότι κατά τη διάρκεια της πράξης η γυναίκα μπορεί να δεχτεί κάθε είδους χάδια και ερεθίσματα από τον σύντροφό της, κάτι που μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό. Επομένως, θα περάσετε υπέροχα αν τολμήσετε να το δοκιμάσετε!

Απολαύστε πάνω απ’ όλα!

Δοκιμάστε όλες αυτές τις στάσεις για να μείνετε έγκυος και ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές που σας ταιριάζουν καλύτερα και τολμήστε να έχετε σεξουαλικές επαφές γεμάτες αγάπη και απόλαυση .

Να θυμάστε ότι η απόκτηση ενός μωρού δεν χρειάζεται να είναι μια υποχρέωση ή μια εργασία που πρέπει να σημειωθεί στο ημερολόγιο ή να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο. Ο αυθορμητισμός πρέπει να είναι παρών, καθώς και η απόλαυση και η χαλάρωση.

Φυσικά, σε περίπτωση που έχετε ανησυχίες, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό .


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Perkins RP Sexual behaviors and response in relation to complications of pregnancy. Am J Obstet Gynecl 179; 134:498
  • Castelo-Branco C, La sexualidad humana. Una aproximación integral .ED Medica Panamericana; 2005; 231:245
  • Krejčová, Lucie & Kuba, Radim & Flegr, Jaroslav & Klapilová, Kateřina. (2017). KAMASUTRA IN PRACTICE: The Use of Sexual Positions in Czech and Slovak Citizens and Its Association with Female Orgasmicity. 10.13140/RG.2.2.16181.99047.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.