Ελπίζω να είστε καλά, όπου κι αν είστε!!

Σε όποια χώρα κι αν είστε, ελπίζω να είστε καλά. Ελπίζω να φροντίζετε τον εαυτό σας, να μένετε στο σπίτι, να κοιτάζετε τον κόσμο από το παράθυρό σας, καταλαβαίνοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τη ζωή αυτή τη στιγμή.
Ελπίζω να είστε καλά, όπου κι αν είστε!!

Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου, 2020

Ελπίζω να είστε καλά, στο σπίτι και να φροντίζετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ελπίζω ότι, τις επόμενες μέρες, εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν θα υποφέρετε. Η ευχή μου για εσάς είναι να είστε προστατευμένοι και μην αρρωστήσετε.

Ελπίζω ότι η προστασία σας θα είναι όπως εκείνες οι εκκλησίες του Μεσαίωνα, οι οποίες προστάτευαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις επιθέσεις, τους πολέμους και τις σταυροφορίες. Και επίσης ενάντια στις επιδημίες!

Διότι, αν και είναι δύσκολο να το πιστέψεις, είμαστε όλοι σε πόλεμο. Αυτό το σενάριο μπορεί να μας φαίνεται παράξενο ακόμα και εξωπραγματικό, καθώς οι αριθμοί των μολυσμένων ανθρώπων και των ανθρώπινων απωλειών αυξάνονται καθημερινά.

Ο Haruki Murakami επισήμανε σε ένα από τα βιβλία του ότι όλοι πρέπει να περάσουμε από καταιγίδες. Είπε επίσης ότι, αφού έχουν περάσει τα σύννεφα, μπορεί να μην ξέρουμε πώς κατορθώσαμε να επιβιώσουμε και ίσως αρχίσουμε να αμφισβητούμε ότι υπήρξε μια τέτοια καταιγίδα. Σε όποια χώρα κι αν είστε, ελπίζω να είστε καλά. Ελπίζω να φροντίζετε τον εαυτό σας, να μένετε στο σπίτι, να κοιτάζετε τον κόσμο από το παράθυρό σας, καταλαβαίνοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τη ζωή αυτή τη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα που φαίνεται να είναι σίγουρο είναι ότι, μετά από όλα αυτά, πιθανότατα δεν θα είστε οι ίδιοι. Ίσως να μάθετε καλά πράγματα που θα σας επιτρέψουν να ξαναρχίσετε τη ζωή σας με διαφορετικό τρόπο, με άλλες αξίες και σκέψεις.

Ωστόσο, δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε το αύριο. Πρέπει να κοιτάξετε το τώρα και να αποδεχτείτε την κοινή σας ευθύνη. Είναι η ώρα να συνεργαστούμε και να είμαστε γενναίοι.

Δεν έχει σημασία ότι κανείς δεν μας έχει προετοιμάσει για αυτό. Ναι, η ζωή φαίνεται να έχει σταματήσει, και τα σχέδιά μας να έχουν παραλύσει σε μια τεράστια θάλασσα αβεβαιότητας. Ωστόσο, είστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσετε αυτήν την απογοήτευση και να καταλάβετε ότι, για να συνεχιστεί η ζωή, πρέπει να κάνετε το σπίτι σας τον κόσμο σας.

Ελπίζω να είστε καλά, όπου κι αν είστε!!

Από όπου κι αν είστε, ελπίζω να είστε καλά

Από όπου κι αν είστε, ελπίζω να είστε καλά. Δεν έχει σημασία αν είστε από τη Σκωτία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή ή τη Νέα Ζηλανδία, πρέπει να καταλάβετε την τρέχουσα κατάσταση και να μείνετε στο σπίτι σας.

Προχωρήστε πέρα από τις κυβερνητικές αποφάσεις της χώρας σας και ενεργήστε υπεύθυνα. Διότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, όσοι αναγκάζονται να αναλάβουν δράση είναι αργοί να το πράξουν.

Μην ακούτε κανέναν που σας λέει ότι πρέπει να επικρατήσει η ελευθερία κινήσεων και η οικονομία. Η θεωρία της ανοσία της αγέλης δεν λειτουργεί, δεν βοηθά και είναι πραγματικά θανατηφόρα αυτήν τη στιγμή.

Έτσι, εάν η χώρα σας εξακολουθεί να λέει ότι μπορείτε να ζήσετε μια φυσιολογική ζωή, αναζητήστε τον ορισμό της λέξης πανδημία στο λεξικό. Ελέγξτε τις ειδήσεις, τις πληροφορίες του ΠΟΥ και μάθετε τι συμβαίνει σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία ή η Ιταλία. Απλά μείνε σπίτι!

καρδιά σε παιδικά χέρια

Φροντίστε τον εαυτό σας

Φροντίστε τον εαυτό σας, λάβετε προστατευτικά μέτρα και βγείτε από το σπίτι μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Το πιο σημαντικό, φροντίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι σε αυτήν την ασθένεια.

Για κάτι που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες είναι τα τεχνολογικά μέσα που μας βοηθούν να παραμείνουμε κοντά στα πρόσωπα που αγαπάμε παρά την απόσταση.

Σήμερα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να συνεχίσετε να καλλιεργείτε την αγάπη και να φροντίζετε αυτούς που αγαπάτε, από το σπίτι σας, προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς και να ισιώσετε την καμπύλη μόλυνσης.

Χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο, πραγματοποιήστε βιντεοκλήσεις όσο μπορείτε, επικοινωνήστε και μοιραστείτε θετικά συναισθήματα. Νιώστε περήφανοι για τον εαυτό σας μόνο για το απλό γεγονός ότι είστε στο σπίτι, φροντίζοντας τον εαυτό σας. Αυτή τη στιγμή, οι απλούστερες πράξεις είναι οι πιο σημαντικές.

Σε χρειαζόμαστε, είσαι σημαντικός

Ελπίζω να είστε καλά. Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σας, σας ευχόμαστε ειρήνη και δύναμη. Διότι, όπως είπε κάποτε ο Carl Sagan, είμαστε όλοι πολύτιμοι και απαραίτητοι. Ωστόσο, ένα πράγμα που ανακαλύπτουμε δυστυχώς με την πανδημία κορωνοϊού είναι ότι η ζωή μπορεί να είναι τόσο εύθραυστη όσο η πρωινή ομίχλη.

Σε χρειαζόμαστε. Όποια κι αν είναι η εθνικότητά σας, η θρησκεία, οι αξίες, οι σκέψεις και το επάγγελμά σας, είστε απαραίτητοι και σημαντικοί. Είστε σημαντικοί για εμάς και είστε σημαντικοί για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αυτή τη στιγμή, το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε είναι η αλληλεγγύη και η ευθύνη εκείνων που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προστατευτούν για να προστατεύσουν τους άλλους.

Επομένως, πρέπει να καταλάβετε ότι τα άλλα άτομα είναι εξίσου σημαντικά με εσάς. Δεν είναι η ώρα για τον ατομικισμό και τον εγωισμό που έχουμε δει στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο. Ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό.

Ξέρω ότι φοβάστε, αλλά όλοι φοβόμαστε αλλά θα είστε καλά

Φοβόμαστε όλοι. Σε οποιαδήποτε απροσδόκητη κατάσταση, είναι απολύτως φυσιολογικό να βιώνετε φόβο. Ωστόσο, μην επιτρέπετε σε αυτό το συναίσθημα να καταβάλει τον εαυτό σας. Διαφορετικά, θα καταλήξετε σε επιζήμιες συμπεριφορές.

Έτσι, καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγξετε το μόνο πράγμα που μπορείτε: τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές σας. Να είστε ήρεμοι και να ζείτε υπεύθυνα και προσπαθήστε να βοηθήσετε τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προς το παρόν, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παραμείνετε ασφαλείς. Εμπνευστείτε από τις γάτες! Περνούν χρόνια βλέποντας τον κόσμο να περνά από τα παράθυρα, να κουρνιάζουν σε κουβέρτες και απλά πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Εν κατακλείδι, ελπίζω να είστε καλά. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί… μένοντας στο σπίτι!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.