Ισχυρό αντιικό ρόφημα με μόνο 3 συστατικά

Το σώμα εκτίθεται καθημερινά σε μεγάλο αριθμό παραγόντων και καταστάσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις από ιούς, βακτήρια ή μύκητες.
Ισχυρό αντιικό ρόφημα με μόνο 3 συστατικά
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Ξέρετε ότι ένα απλό αντιικό ρόφημα μπορεί να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

Το σώμα διαθέτει ένα ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, οι ξαφνικές αλλαγές στο κλίμα ή η έλλειψη σωματικής άσκησης, μεταξύ άλλων παραγόντων, μπορούν να κάνουν το σύστημα αυτό να εξασθενήσει. Αυτό σας καθιστά περισσότερο ευάλωτους σε ασθένειες που οφείλονται σε όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς.

Οι θρεπτικές ουσίες που λαμβάνετε από ορισμένες τροφές αποτελούν ένα από τα κλειδιά για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι ικανό να κρατάει μακριά τις ιογενείς ασθένειες. Έχοντας υπόψη τις διατροφικές ανάγκες του ανοσοποιητικού συστήματος, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ένα ισχυρό αντιικό ρόφημα, το οποίο συνδυάζει τη δύναμη τριών πολύ υγιεινών συστατικών. Θα εξασφαλίσει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για να παραμείνει δυνατό και ικανό να μάχεται ενάντια σε κάθε είδους μολύνσεις.

 

Διαβάστε και αυτό: 6 φυσικά αντιβιοτικά τα οποία πιθανώς δεν γνωρίζατε

 

Ποια είναι τα μυστικά συστατικά αυτού του ισχυρού αντιικού ποτού;

Ίσως είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τόσες πολλές ωφέλειες είναι πραγματικές. Όμως το συγκεκριμένο ισχυρό αντιικό ρόφημα περιέχει τρία συνηθισμένα και οικονομικά συστατικά: το λεμόνι, το τζίντζερ και το μέλι.

Λεμόνι

λεμόνι, αντιικό ρόφημα

Το λεμόνι φημίζεται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Πέρα από το ότι αποτελεί ένα ισχυρό αντιβιοτικό, ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στην ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Η τροφή αυτή έχει αντιβιοτικές και αντιικές ιδιότητες, που βοηθούν στην καταπολέμηση και στην πρόληψη ενός μεγάλου αριθμού ασθενειών οι οποίες οφείλονται σε ιούς και βακτήρια και μπορούν να βλάψουν την υγεία, ειδικά το αναπνευστικό σύστημα.

Τζίντζερ

Η ρίζα του τζίντζερ έχει γίνει δημοφιλής χάρη στις πολλές φαρμακευτικές της ιδιότητες, μεταξύ των οποίων τονίζουμε την αντιφλεγμονώδη και τη βλεννολυτική της δράση, πέρα από τη μεγάλη της περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτό το ισχυρό συστατικό συμβάλλει στη διέγερση της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης μπορεί να προλάβει και να καταπολεμήσει όλους τους ιούς και τα βακτήρια που προκαλούν προβλήματα όπως κρυολογήματα, γρίπη, βήχα ή άσθμα. Χάρη στη βλεννολυτική του δράση, το τζίντζερ είναι εξαιρετικό για τη μείωση του βήχα και του ερεθισμού στο λαιμό.

Από φαρμακευτικής πλευράς, το τζίντζερ είναι επίσης γνωστό για τις αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιτοξικές, αντιισταμινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Μέλι

μέλι, αντιικό ρόφημα

Σε πρόσφατες μελέτες διαπιστώθηκε ότι το μέλι έχει ισχυρή αντιβιοτική δράση που μπορεί να εξουδετερώσει τους ιούς και τα βακτήρια που προκαλούν γρίπη και κρυολόγημα. Η τροφή αυτή, φημισμένη εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφορετικών αναπνευστικών και ιογενών ασθενειών.

Στις συγκεκριμένες μελέτες βρέθηκε ότι το μέλι έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες αποτελούν κλειδί της θεραπείας του άσθματος και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων που προκύπτουν από ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Δείτε επίσης: Αποτοξίνωση με ρόφημα πιπερόριζας, κουρκουμά και πιπέρι καγιέν

 

Αντιικό ρόφημα με λεμόνι, τζίντζερ και μέλι

Έχουμε ξεκαθαρίσει τις αντιικές ιδιότητες αυτών των τριών φημισμένων συστατικών. Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε ένα ισχυρό αντιικό ρόφημα που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και θα προλάβει τα αναπνευστικά προβλήματα λόγω αλλεργιών ή ιογενών λοιμώξεων.

Είναι πάντα καλό να έχετε διαθέσιμα αυτά τα τρία φυσικά συστατικά. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, της γρίπης και διαφόρων ειδών αναπνευστικών αλλεργιών που μπορεί να εμφανιστούν οποτεδήποτε.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα λεμόνια, με τη φλούδα
  • 1/2 ρίζα τζίντζερ
  • 200 ml βιολογικό μέλι (8 κουταλιές της σούπας)

Οδηγίες

  • Απολυμάνετε τα λεμόνια πολύ καλά με διάλυμα νερού και ξυδιού για να απαλλαγείτε από πιθανά κατάλοιπα παρασιτοκτόνων. Το λεμόνι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τη φλούδα του, επειδή μεγάλο μέρος των θρεπτικών ουσιών βρίσκονται εκεί, όπως και μια μεγάλη ποσότητα της βιταμίνης C.
  • Πλύντε πολύ καλά τη ρίζα του τζίντζερ. Κόψτε τη σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη στο μπλέντερ μαζί με το λεμόνι τεμαχισμένο. Τέλος, προσθέστε τη συνιστώμενη ποσότητα μελιού και ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να έχουν αναμειχθεί εντελώς μεταξύ τους.
  • Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, αδειάστε το σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και διατηρήστε το στο ψυγείο.
  • Αν το μείγμα μείνει στο ψυγείο για πολύ καιρό το μέλι θα αρχίσει να κρυσταλλώνει. Μια καλή επιλογή είναι να το ζεστάνετε σε μπεν-μαρί για να μην πάει χαμένο.

Κατανάλωση:

Συνιστούμε μία κουταλιά της σούπας την ημέρα για άτομα άνω των 13 ετών. Τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν μόνο ένα κουταλάκι του τσαγιού την ημέρα. Μπορείτε να διαλύσετε αυτό το μείγμα μέσα σε τσάι, σε νερό ή σε άλλα ζεστά ροφήματα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Grøntved, A. (1988). “Ginger root against seasickness. A controlled trial on the open sea”, Acta Otolaryngol, 105 (1-2): 45-49.
  • Knipe, D. M.; Howley, P. M.; Griffin, D. E.; Lamb, R. A.; Martin, M. A.; Roizman, B., and Stephen, E. S. (2007). Fields Virology. London: Lippincott Williams & Wilkins.
  • Shors, T. (2008). Understanding Viruses. New York: Jones and Bartlett Publishers.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.