Θεραπεία ασθενειών με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι

8 Ιανουαρίου 2019
Στις μέρες μας, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε διάφορα είδη ασθενειών.

Στο σημερινό άρθρο θα σας μιλήσουμε για τη θεραπεία ασθενειών με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός τρόπος για να αλλάξετε την ποιότητα της ζωής σας και πολλοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν επειδή βελτιώνει αισθητά την υγεία. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε διάφορα είδη ασθενειών τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δεν οφείλονται στην κακή διατροφή και στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Αν σκεφτείτε τις άπειρες παθήσεις τις οποίες θα μπορούσατε να αναπτύξετε με την πάροδο του χρόνου λόγω των ανθυγιεινών συνηθειών, θα δείτε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εκτιμάτε τη σημασία του σώματός σας και να του προσφέρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά και να δρα ως ασπίδα ενάντια σε ορισμένες ασθένειες.

Ένας τρόπος για να προσφέρετε στο σώμα σας μια επιπλέον ώθηση ώστε να παραμένει υγιές, είναι να καταναλώνετε σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι. Ναι! Καλά διαβάσατε. Αυτά τα τρία καθημερινά υλικά, τα οποία είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία σας και να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος.

Σκόρδο

Θεραπεία ασθενειών με σκόρδο - Σκόρδο καθαρισμένο σε μπολ

Το σκόρδο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις ιδιαίτερα ωφέλιμες επιδράσεις του στην υγεία και ειδικά όταν καταναλώνεται ωμό. Το σκόρδο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Περιέχει επίσης σελήνιο, ένα στοιχείο που προλαμβάνει και επαναφέρει την κυτταρική βλάβη ενώ παράλληλα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ αυτών των ιδιοτήτων και της πρόληψης του καρκίνου.

Το σκόρδο διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των μυκήτων, των ιών και των βακτηρίων και συνεπώς σας προστατεύουν από μολύνσεις και προβλήματα, όπως είναι το κρυολόγημα και η γρίπη. Όπως αναφέρει και η ερευνήτρια Leyla Bayan στη μελέτη της το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ανακαλύψτε: Πώς να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα σε 24 ώρες

Μηλόξυδο

Θεραπεία ασθενειών με σκόρδο - Μηλόξυδο σε μπουκαλάκι

Αυτό το προϊόν, δεν έλειπε ποτέ από την κουζίνα αλλά εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να καταστείλουν ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας όπως αλλεργίες, ακμή, λοιμώξεις της ρινικής κοιλότητας, γρίπη, υψηλή χοληστερόλη, λοιμώξεις από κάντιντα, χρόνια κόπωση, δερματίτιδα εξ’ επαφής, πονόλαιμο, ουρική νόσο, αρθρίτιδα και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες αυτού του προϊόντος, θα πρέπει να βρείτε βιολογικό μηλόξυδο αντί για αποσταγμένο ή για συνθετική μορφή μηλόξυδου.

Μέλι

Θεραπεία ασθενειών με σκόρδο - Μέλι σε μπολ

Δεδομένου ότι είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό στον κόσμο, το μέλι έχει την ικανότητα να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα συμπεριλαμβανομένων των λευκών μας αιμοσφαιρίων τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων, της γρίπης και των κρυολογημάτων. Αυτή η τροφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επούλωση πληγών, την ανακούφιση από το βήχα και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Για το μέλι και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες έχει εκπονήσει μια ενδιαφέρουσα μελέτη ο Δρ. Manisha Deb Mandal.

Διαβάστε επίσης: Αντιφλεγμονώδεις κύβοι ζελατίνης με μέλι και κουρκουμά!

Θεραπεία ασθενειών με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι: Πώς συνδυάζονται αυτά τα υλικά;

Να θυμάστε ότι καθένα από αυτά τα υλικά έχει να προσφέρει πολλά στην υγεία και ότι είναι όλα ιδανικά για την καταπολέμηση των ασθενειών. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταναλώσετε είναι να τα ανακατέψετε όλα μαζί και με αυτό τον τρόπο να ενισχύσετε τα αποτελέσματά τους. Σε ποιες περιπτώσεις είναι αποτελεσματική αυτή η θεραπεία ασθενειών με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι; Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των κρυολογημάτων, των λοιμώξεων και άλλων χρόνιων προβλημάτων όπως είναι ο καρκίνος, το άσθμα, η αρθρίτιδα, η στειρότητα και η ανικανότητα.

Ποικίλες μελέτες έχουν δείξει ότι μια θεραπεία ασθενειών με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι είναι απίστευτα ισχυρή και μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση καρκινογόνων κυττάρων. Οι ασθενείς που κατανάλωσαν αυτό το μείγμα εμφάνισαν πολύ σημαντική βελτίωση.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή. Εκτός από το ότι περιλαμβάνει πολύ φτηνά υλικά, τα βήματα της προετοιμασίας της είναι πολύ εύκολα.

Υλικά

  • 1 κούπα μηλόξυδο (250 ml).
  • 1 κούπα βιολογικό, μη παστεριωμένο μέλι (400 γραμ.).
  • 10 σκελίδες σκόρδο.

Προετοιμασία

Σε ένα γυάλινο βάζο ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα αναμειγνύετε για 90 δευτερόλεπτα περίπου. Το καλύτερο είναι να καταναλώνετε αυτό το μείγμα εντός 5 ημερών επειδή, μετά από αυτό το διάστημα, θα αρχίσει να χάνει τις περισσότερες από τις ιδιότητές του. Μπορείτε να το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά να θυμάστε να είναι πάντα καλυμμένο.

Ξεκινήστε λαμβάνοντας δυο κουταλιές της σούπας από το μείγμα απευθείας μόλις ξυπνάτε το πρωί. Αν σας ενοχλεί η γεύση, μπορείτε να το διαλύετε μέσα σε ένα ποτήρι νερό ή σε ένα ποτήρι με φρέσκο χυμό φρούτων. Θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα από αυτή τη θεραπεία μέσα σε δυο εβδομάδες.

Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας γι’ αυτή τη θεραπεία ασθενειών με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι.

  • Bayan, L., Koulivand, P. H., & Gorji, A. (2014). Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna Journal of Phytomedicine.
  • Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011). Honey: Its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/S2221-1691(11)60016-6
  • Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h