Microblading των φρυδιών σας: Πριν και μετά

Το microblading των φρυδιών σας είναι μια απλή διαδικασία και μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως και ένα ολόκληρο έτος. Ανακαλύψτε περισσότερα για αυτή την τεχνική χρωματισμού σε αυτό το άρθρο!
Microblading των φρυδιών σας: Πριν και μετά

Τελευταία ενημέρωση: 05 Αυγούστου, 2022

Στις μέρες μας, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες αισθητικές τεχνικές για να ομορφύνουμε το πρόσωπο και να διορθώσουμε τις περιοχές που θα θέλαμε να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε. Με αυτό το σκεπτικό, το microblading των φρυδιών έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη μικροχρωματοποίηση των φρυδιών για την επίτευξη του επιθυμητού σχήματος.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν αρκετά περίπλοκο να επιτύχουμε όμορφα και φυσικά φρύδια χρησιμοποιώντας την αποτρίχωση και το μακιγιάζ. Ωστόσο, σήμερα έχουμε αυτή την τεχνική που υπόσχεται πιο μακροχρόνια αποτελέσματα με πολύ φυσικό φινίρισμα.

Μικροβελτίωση των φρυδιών σας για να αποκτήσετε το τέλειο σχήμα

Τα καλά καθορισμένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε μόνο με το μακιγιάζ ή την αποτρίχωση. Επίσης, η τελευταία συνεπάγεται μια καθημερινή προσπάθεια όταν πρόκειται να τα διορθώσετε.

Παράλληλα, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από την έλλειψη τριχών στα φρύδια τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετικά ζητήματα, σε προβλήματα υγείας ή επειδή έκαναν υπερβολική αποτρίχωση όταν τα λεπτά φρύδια ήταν δημοφιλή.

Τι περιλαμβάνει το microblading των φρυδιών σας;

The benefits of microblading.
Το microblading είναι μια καινοτόμος τεχνική μικροχρωματισμού που σας επιτρέπει να δώσετε στα φρύδια σας ένα πιο αισθητικό σχήμα.

Η τεχνική microblading έχει εμφανιστεί στην Ασία ως μέθοδος μικροχρωματισμού. Σκοπός της είναι να διορθώσει ή να ανακατασκευάσει το φρύδι -ή μέρος του- όταν υπάρχει έλλειψη τριχών.

Σε αντίθεση με άλλες αρχαίες τεχνικές μακιγιάζ, το microblading περιλαμβάνει τη σχεδίαση τριχών με ενδελεχή, καλλιτεχνικό και φυσικό τρόπο. Επίσης, περιλαμβάνει πολύ λεπτές βελόνες, γι’ αυτό και η τεχνική αυτή παράγει τόσο ρεαλιστικά αποτελέσματα.

Αυτός ο τύπος χρωματισμού γίνεται μόνο στην επιδερμίδα και ακολουθείται από ταχεία επούλωση. Είναι ημιμόνιμο και μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως ένα χρόνο, ανάλογα με τον τύπο δέρματος του κάθε ατόμου.

Διαβάστε επίσης: 5 κόλπα για να πυκνώσετε τα φρύδια σας με φυσικά προϊόντα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το microblading των φρυδιών σας

 • Το Microblading είναι μια τεχνική που δρα σε πιο επιφανειακό επίπεδο από το μικροχρωματισμό ή το τατουάζ. Η χρωστική ουσία εγχέεται στην επιδερμίδα και όχι στο χόριο.
 • Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται για μια επώδυνη τεχνική. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, ο επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει προϊόντα με καταπραϋντικές ιδιότητες για να αποφύγει την ταλαιπωρία του πελάτη.
 • Ο/Η ειδικός σχεδιάζει τα φρύδια σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη, τη μορφολογία του προσώπου και το φυσικό χρώμα του φρυδιού και των μαλλιών, αναζητώντας τη συμμετρία.
 • Η τεχνική αυτή χρησιμεύει επίσης για την απόκρυψη ουλών και πεσμένων βλεφάρων.
 • Η θεραπεία διαρκεί συνήθως λιγότερο από μία ώρα.
 • Ο/Η επαγγελματίας πρέπει να εκτελεί την τεχνική με αποστειρωμένο υλικό και υλικό μιας χρήσης.
 • Είναι σημαντικό να μην καθοδηγείτε την απόφασή σας με βάση την τιμή. Πρέπει να ρωτήσετε ανθρώπους που έχουν ήδη κάνει microblading και να εξετάσετε διαφορετικούς ειδικούς.

Πριν από το microblading…

Πριν από το microblading, πρέπει να γνωρίζετε τις αντενδείξεις. Δεν θα πρέπει να επιλέξετε αυτή την τεχνική αν πάσχετε από προβλήματα υγείας όπως:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να εμφανιστούν περαιτέρω επιπλοκές. Ωστόσο, συνήθως σχετίζονται με τη λανθασμένη εφαρμογή της χρωστικής ουσίας.

Για το λόγο αυτό -και επειδή πρόκειται για μια διαδικασία που περιλαμβάνει βελόνες-είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε έναν καλό επαγγελματία και σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο. Μια έκθεση από την Κοινοτική Πύλη Υγείας της Μαδρίτης το επιβεβαιώνει.

Φρύδια μετά το microblading

Eyebrows after microblading.
Μετά το microblading των φρυδιών σας, είναι φυσιολογικό να παρουσιάσετε κάποιο πρήξιμο στην περιοχή.

Εάν έχετε ήδη αποφασίσει να κάνετε microblading, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη φάση της μετέπειτα ανάρρωσης:

 • Αμέσως μετά το τέλος, ολόκληρη η περιοχή των φρυδιών θα είναι λίγο πρησμένη.
 • Τις πρώτες ημέρες μετά τη μικροχρωματοποίηση, θα παρατηρήσετε ένα πιο σκούρο χρώμα από αυτό που θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 • Μπορεί να εμφανιστεί μια μικρή κηλίδα στο δέρμα που θα κρύψει προσωρινά το πραγματικό χρώμα. Ωστόσο, θα φύγει από μόνη της και θα φανεί η οριστική χρώση των φρυδιών.

Μεταξύ 3 και 4 εβδομάδων αργότερα, το δέρμα σας θα έχει ήδη επουλωθεί και θα ανακάμψει πλήρως. Σε αυτό το σημείο, συνήθως θα κάνετε άλλη μια συνεδρία για να ενισχύσετε το χρώμα. Το επόμενο ραντεβού θα γίνει μετά από ένα χρόνο, περίπου.

Επενδύστε στην ομορφιά σας

Τώρα ξέρετε τι περιλαμβάνει το microblading για να πετύχετε τέλεια φρύδια για λίγο καιρό. Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να ξεχάσετε την καθημερινή φροντίδα των φρυδιών σας και να απλοποιήσετε την καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Ας απολαύσουμε αυτές τις μεγάλες εξελίξεις στον κόσμο των καλλυντικών!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Microblading. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 05 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Microblading
 • Lipoff, J. B., Steele, K. T., & Jariwala, N. (2017). Eyebrow and eyelash loss. JAMA – Journal of the American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jama.2016.17688
 • Needle stick injuries. Paediatr Child Health. 2008;13(3):211–220. doi:10.1093/pch/13.3.211
 • KRONEMYER, B. O. B. (2018). MedSpa trend report. Dermatology Times.
 • Portal de Salud de la Comunidad de Madrid. http://www.madrid.org/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobheader=application%2Fpdf&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=filename%3Dguia.pdf&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1266139770856&ssbinary=true

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.