Ποιες ασκήσεις περιλαμβάνει η Jennifer Lopez στη ρουτίνα της;

Η JLo πρόσθεσε κάποιες ασκήσεις με βάρη στις προπονήσεις της επειδή ανακάλυψε ότι έχανε μυϊκή μάζα. Θα σας πούμε τα πάντα για το πρόγραμμα της τραγουδίστριας εδώ.
Ποιες ασκήσεις περιλαμβάνει η Jennifer Lopez στη ρουτίνα της;

Τελευταία ενημέρωση: 31 Μαΐου, 2022

Είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ρουτίνα άσκησης που ακολουθεί η Jennifer Lopez όταν βλέπουμε τη σιλουέτα της, ειδικά αν δεν γνωρίζουμε την ηλικία της. Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι έχει περάσει τα 50. Τι κάνει όμως στο γυμναστήριο;

Η κοιλιά της τραγουδίστριας ήταν πάντα το θέμα συζήτησης λόγω της εμφάνισής της. Ωστόσο, όλο και περισσότερη προσοχή τράβηξε η ανάπτυξη μυϊκής μάζας στα χέρια της, για παράδειγμα. Ήταν κάτι που αναζητούσε η ντίβα;

Σύμφωνα με δηλώσεις της σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, η Jennifer Lopez πρόσθεσε το bodybuilding κάποια στιγμή στη ζωή της, ώστε η γυμναστική και η ρουτίνα της δουλειάς να μην επηρεάζουν τους μύες της. Με αυτόν τον τρόπο, η JLo προλαμβάνει τη σαρκοπενία. Θα εξηγήσουμε τα πάντα γι’ αυτό εδώ.

Τι είναι η σαρκοπενία και τι παρατήρησε η Jennifer Lopez για να αλλάξει τη ρουτίνα της;

Πρόσθεσα την προπόνηση με βάρη στη ρουτίνα γυμναστικής μου επειδή συνειδητοποίησα ότι έχανα μυϊκή μάζα όταν χόρευα πολύ. -Τζένιφερ Λόπεζ

Η δουλειά της ντίβας είναι να χορεύει και να τραγουδάει. Αυτό μπορεί να είναι μέρος ενός έντονου προγράμματος όταν υπάρχουν συναυλίες και εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τον δηλώσεις της, άρχισε να παρατηρεί ότι έχανε μυϊκή μάζα λόγω της υπερβολικής άσκησης. Δηλαδή, αφού έκανε τόσες πολλές καθαρά αερόβιες ασκήσεις χωρίς αναερόβια στοιχεία, οι μύες της δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν αυτό που έχαναν. Είναι επίσης πιθανό ότι ένας επαγγελματίας αθλητιατρικής το επιβεβαίωσε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό στο οποίο αναφέρεται η JLo έχει μια τεχνική ονομασία: σαρκοπενία. Πρόκειται για μια κατάσταση μείωσης της μυϊκής μάζας με την πάροδο του χρόνου. Ως εκ τούτου, είναι κάτι αναμενόμενο με τη γήρανση. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να την επιβραδύνουν ή να τη σταματήσουν.

Η σαρκοπενία συνδέεται με τις ακόλουθες επιπλοκές:

 • Απώλεια δύναμης για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων
 • Μειωμένος μεταβολικός ρυθμός υπέρ της συσσώρευσης λίπους
 • Μειωμένη πρόσληψη οξυγόνου στο σώμα με πρώιμη εμφάνιση κόπωσης

Εν ολίγοις, η σαρκοπενία σας κάνει πιο αδύναμους, πιο κουρασμένους και με σοβαρές πιθανότητες να είστε όλο και πιο εξαρτημένοι από άλλους καθώς γερνάτε.

Músculos de la espalda.
Για πολλούς λόγους, οι μύες χάνουν μάζα καθώς γερνάμε. Στις γυναίκες, αυτό γίνεται πιο αισθητό με την εμμηνόπαυση.

Γιατί δεν αρκεί μόνο να κάνετε αεροβική;

Ας ακούσουμε τη συμβουλή που δόθηκε στην Jennifer Lopez, η οποία επικυρώθηκε και από την επιστήμη εδώ και πολύ καιρό: αν χάνετε μυϊκή μάζα, έχετε λιγότερη αερόβια ικανότητα. Με άλλα λόγια, λιγότερο οξυγόνο εισέρχεται στο σώμα σας και το αξιοποιείτε λιγότερο, ακόμη και αν τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν όλο και περισσότερο την επίδραση της αναερόβιας άσκησης στη βελτίωση της οξυγόνωσης. Το τρέξιμο δεν είναι αρκετό. Η καρδιολογία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Η JLo το γνωρίζει αυτό και συμπλήρωσε το πρόγραμμα προπόνησής της με αυτά τα σετ που μοιραζόμαστε μαζί σας τώρα.

Νομίζουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει να το διαβάσετε κι εσείς: Kylian Mbappé: Το αυστηρό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής του επόμενου μεγάλου αστέρα του ποδοσφαίρου

Το πρόγραμμα κοιλιακών της Jennifer Lopez

Ο Gunnar Peterson είναι υπεύθυνος για τους κοιλιακούς της τραγουδίστριας. Τα σχέδιά του ακολουθούνται από αρκετούς αστέρες του Χόλιγουντ. Με τους βασικούς όρους, αυτό που ετοίμασε για την Jennifer είναι το εξής:

 • Κοιλιακούς ποδηλάτου: Σε ξαπλωμένη θέση, τα χέρια πηγαίνουν στο πίσω μέρος του αυχένα και, όταν λυγίζετε τον κορμό με τον κλασικό τρόπο για τους κοιλιακούς, το δεξί γόνατο προσπαθεί να φτάσει τον αριστερό αγκώνα. Στη συνέχεια, το αντίστροφο. Η ταχύτητα εκτέλεσης είναι το κλειδί, αρκεί να τηρούνται οι σωστές κινήσεις της τεχνικής.
 • Ανάποδες κοιλιακές θλάσεις: Ονομάζονται “ανάποδες” επειδή κινείτε τα πόδια σας και όχι τον κορμό σας. Πρέπει να είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα και τα άνω άκρα είναι ένα σε κάθε πλευρά, τεντωμένα. Στη συνέχεια, σηκώνετε τα κάτω άκρα σας για να σχηματίσετε ορθή γωνία. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειάζεστε.
 • Πλευρική γέφυρα: Εδώ, η πολυπλοκότητα της εκτέλεσης αυξάνεται. Στηρίζεστε στη μία πλευρά του σώματός σας, αλλά αγγίζετε το πάτωμα μόνο με το αντιβράχιο και την πλευρά των κάτω άκρων σας. Στη συνέχεια, σηκώνετε και χαμηλώνετε τον κορμό σας και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Αυτό απαιτεί ισορροπία και είναι καλύτερο να έχετε κατακτήσει άλλες παραλλαγές της γέφυρας γλουτών και της σανίδας για να προχωρήσετε σε αυτό το επίπεδο.
 • Σανίδες ενώ αιωρείται το χέρι σας στον ώμο σας: Αυτή είναι μια άλλη άσκηση επόμενου επιπέδου. Απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν κατακτήσει τη συμβατική σανίδα και θέλουν να προχωρήσουν σε κάτι που είναι λίγο πιο απαιτητικό. Κάνετε αυτή την άσκηση στην παραδοσιακή θέση, αλλά με τις παλάμες των χεριών σας στο πάτωμα. Στη συνέχεια, πρέπει να παραμείνετε σε αιώρηση και να φέρετε το δεξί σας χέρι στον αριστερό σας ώμο. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με το άλλο άκρο.
 • Air chops: Τέλος, αυτή η άσκηση μπορεί να είναι στατική ή δυναμική. Πρόκειται για την απόκτηση μιας θέσης στην οποία οι μύες του κορμού σας βρίσκονται σε ένταση και η συσταλτικότητά τους διατηρείται. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανοίξετε τα πόδια σας όρθιοι, ενώ ενώνετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και κατεβάζετε σαν να κόβετε τον αέρα μπροστά σας. Η στάση μπορεί να κρατηθεί ή μπορείτε να σηκώνετε και να χαμηλώνετε τα άνω άκρα σας.
Jennifer Lopez ab routine

Συμμετέχουν επίσης μηχανήματα και αλτήρες

Με τον άλλο γυμναστή της, τον Jay Cardiello, το πρόγραμμα της Jennifer Lopez συμπληρώνει τους κοιλιακούς με μηχανήματα και αλτήρες. Με τροχαλίες δυναμώνει τους μυς της πλάτης και επικεντρώνεται στους δικέφαλους και τους ώμους της με κάποια μεταβλητά βάρη.

Οι κινήσεις με αντίβαρα και ειδικά εξαρτήματα είναι χρήσιμες για να προστεθούν σε ρουτίνες που χρησιμοποιούν την καλλισθενική, δηλαδή το ίδιο το βάρος του σώματος. Το σημαντικό είναι να κάνουμε αλλαγές στις κινήσεις κάθε 4-6 εβδομάδες, ώστε να διεγείρονται διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Αυτό είναι υψίστης σημασίας αν θέλουμε να αποφύγουμε τη σαρκοπενία, όπως η JLo. Τα μηχανικά ερεθίσματα πρέπει να εστιάζουν στην ποικιλομορφία που συνθέτει το σώμα. Αν ξεχάσουμε κάποιον μυ, θα χάσει μυϊκή μάζα με την πάροδο του χρόνου και θα μπορούσαμε να υποστούμε ακόμη και ανισορροπία.

Ωστόσο, αν δεν έχετε πρόσβαση σε γυμναστήριο και θέλετε να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές της τραγουδίστριας, τότε μείνετε στο πρόγραμμα κοιλιακών που μοιραστήκαμε μαζί σας. Να είστε συνεπείς.

Να θυμάστε ότι το σημαντικό δεν είναι να έχετε six-packs, αλλά να διατηρήσετε υγιείς μύες για τη βέλτιστη γήρανση. Αν εκτός από αυτό πετύχουμε τη σωματική διάπλαση της Jennifer Lopez, είναι αυτονόητο ότι η ρουτίνα θα είναι ευπρόσδεκτη!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Marcell, T. J. (2003). Sarcopenia: causes, consequences, and preventions. The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences58(10), M911-M916.
 • Fleg, J. L., & Lakatta, E. G. (1988). Role of muscle loss in the age-associated reduction in VO2 max. Journal of applied physiology65(3), 1147-1151.
 • Tahhan, A. M. A. A., Özdal, M., Vural, M., & Pancar, Z. (2018). Influence of aerobic and anaerobic exercise on oxygen saturation. European Journal of Physical Education and Sport Science.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.