Γιατί πέφτουν οι τρίχες των φρυδιών μας;

Τα φρύδια σας εξυπηρετούν μια σημαντική αισθητική λειτουργία, αλλά βοηθούν επίσης στην προστασία των ματιών σας. Λοιπόν, γιατί πέφτουν οι τρίχες των φρυδιών μας;
Γιατί πέφτουν οι τρίχες των φρυδιών μας;

Τελευταία ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου, 2021

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, “γιατί πέφτουν οι τρίχες των φρυδιών μας;”

Τα φρύδια μας βρίσκονται περίπου 2-3 εκατοστά από τα μάτια μας. Βοηθούν στην προστασία των ματιών μας κρατώντας μακριά υγρά όπως τον ιδρώτα και το νερό. Μαζί με τις βλεφαρίδες σας, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εμποδίσετε επιβλαβείς παράγοντες να μπουν στα μάτια σας.

Με τα χρόνια, έχουμε δει διαφορετικά στυλ βλεφαρίδων. Ήταν στη μόδα τα πολύ ξυρισμένα ή ακόμα και εντελώς εξαφανισμένα. Άλλοτε, ήταν κομψό να τα έχετε γεμάτα και παχιά.

Η αλήθεια είναι ότι οι τρίχες αυτής της περιοχής μπορούν να επηρεαστούν από πολλές διαδικασίες και μπορεί να πέσουν. Όταν συμβαίνει αυτό, οι επαγγελματίες το αποκαλούν υπερπηκτική μαδάρωση . Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί μπορεί να πέσουν οι τρίχες των φρυδιών μας. Και, θα μιλήσουμε για τον τρόπο επίλυσης αυτού του ζητήματος.

Γιατί πέφτουν οι τρίχες των φρυδιών μας;

microblading φρύδια

Η υπερπηκτική μαδάρωση είναι η υπερβολική απώλεια στις τρίχες των φρυδιών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κάθε άτομο έχει περίπου 400 ή 500 ωοθυλάκια στα φρύδια του. Επίσης, είναι φυσιολογικό να χάνεις περίπου 300 φρύδια το χρόνο. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε υπερβολική και συχνή απώλεια, τότε ταξινομείται ως μαδάρωση.

Τα γονίδια θα καθορίσουν πόσες τρίχες έχετε στα φρύδια σας. Ακριβώς όπως και με τις υπόλοιπες τρίχες του σώματός σας, πολλοί παράγοντες θα επηρεάσουν την ανάπτυξή τους, όπως ο μεταβολισμός ή η διατροφή.

Η τριχόπτωση σε αυτήν την περιοχή μπορεί να οφείλεται σε δερματολογικό πρόβλημα, όπως δερματίτιδα ή έκζεμα. Στην πραγματικότητα, η ψωρίαση είναι μία από τις κύριες αιτίες αυτού του ζητήματος. Είναι μια χρόνια ασθένεια που αποτελείται από την εμφάνιση φολιδωτών πλακών στο δέρμα.

Οποιαδήποτε επιθετικότητα, όπως κάψιμο, πληγή ή ουλή, μπορεί να κάνει τις τρίχες να πέσουν και να μην μεγαλώσουν σε αυτήν την περιοχή. Επίσης, η ακτινοθεραπεία μπορεί συνήθως να προκαλέσει αυτό το ζήτημα εάν εφαρμοστεί σε αυτήν την περιοχή.

Σε πολλές περιπτώσεις, η χημειοθεραπεία μπορεί επίσης να κάνει τις τρίχες να εξασθενήσουν και να πέσουν από όλο σας το σώμα. Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση.

Ποιες άλλες ασθένειες μπορεί να το προκαλέσουν;

Στην αρχαιότητα, όταν δεν υπήρχαν αποτελεσματικές θεραπείες για τον υποθυρεοειδισμό, ήταν συνηθισμένο να υπάρχουν άτομα με αυτήν την κατάσταση που μετά βίας είχαν τρίχες στα φρύδια τους. Αυτή η ασθένεια σχετίζεται με την τριχόπτωση σε αυτόν τον τομέα.

Η αλωπεκία areata είναι μια άλλη αιτία αυτού του ζητήματος. Αυτή η ασθένεια αποτελείται από τριχόπτωση και σχηματισμό φαλακρών κηλίδων. Επιπλέον, ασθένειες όπως ο λύκος, η σύφιλη ή η λέπρα μπορεί να το προκαλέσουν.

Μάθετε περισσότερες θεραπείες με χαμομήλι.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις τρίχες των φρυδιών σας να μεγαλώσουν;

Βγάλτε τα φρύδια σας για να δείχνετε όμορφα χωρίς μακιγιάζ

Εάν πέσουν οι τρίχες των φρυδιών σας, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε έναν γιατρό ή έναν δερματολόγο. Θα πρέπει να καταλάβουν την αιτία για να αποφασίσουν την πιο αποτελεσματική θεραπεία για εσάς.

Πρώτα απ ‘όλα, ορισμένα φάρμακα μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη των τριχών των φρυδιών, όπως μινοξιδίλη ή ανάλογα προσταγλανδίνης. Οι γιατροί συνήθως τα συνταγογραφούν σε περιπτώσεις αλωπεκίας.

Από την άλλη πλευρά, πολλές καλλυντικές θεραπείες βοηθούν να συμπληρώσουν αυτές τις θεραπείες καθώς περιμένετε αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε μικροχρωματισμό ή τατουάζ φρυδιών. Θα σας βοηθήσουν να καλύψετε οποιεσδήποτε περιοχές όπου εμφανίζεται τριχόπτωση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο επαγγελματίας μπορεί ακόμη και να κάνει μεταμόσχευση φρυδιών. Πρόκειται για τον εμβολιασμό τρίχας από άλλο μέρος του σώματος σε αυτήν την περιοχή. Είναι πιο περίπλοκο, αλλά είναι μια μόνιμη λύση, ειδικά αν άλλες θεραπείες δεν έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση στα φρύδια. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να πάτε σε έναν ειδικό, επειδή η αιτία μπορεί να είναι κάποιος τύπος ασθένειας ή λοίμωξης.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.