Ηλεκτρονικά φαρμακεία: Ποια είναι τα 6 οφέλη τους

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ψηφιακές αγορές έχουν γίνει απαραίτητο μέρος της καθημερινής ζωής. Και αφού επιβιώσαμε από όλες τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία, η δυνατότητα αγοράς φαρμάκων με μερικά μόνο κλικ φέρνει έχει μεγάλα πλεονεκτήματα.
Ηλεκτρονικά φαρμακεία: Ποια είναι τα 6 οφέλη τους
Leonardo Biolatto

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Leonardo Biolatto.

Τελευταία ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου, 2023

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ψηφιακές αγορές έχουν γίνει απαραίτητο μέρος της καθημερινής ζωής. Και αφού επιβιώσαμε από όλες τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία, η δυνατότητα αγοράς φαρμάκων με μερικά μόνο κλικ φέρνει έχει μεγάλα πλεονεκτήματα. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε μερικά από τα κύρια οφέλη από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Είτε για λόγους ευκολίας και ταχύτητας, είτε ως οικονομικές και υγειονομικές εναλλακτικές λύσεις, η επιλογή της ψηφιακής μορφής επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι τους. Πρόκειται για ένα προνόμιο της σύγχρονης εποχής, όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από αποκλειστικές προσφορές.

Τα ηλεκτρονικά φαρμακεία είναι γρήγορα και ασφαλή

Σήμερα, η αγορά προϊόντων προσωπικής υγιεινής και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η σύνδεση στην εφαρμογή κινητού τηλεφώνου ή στη διαδικτυακή πύλη ενός φαρμακείου και η ψηφιακή επιλογή και πληρωμή αυτού που θέλετε. Έτσι, αν είστε άρρωστοι, μπορείτε να αγοράσετε ένα φάρμακο για το κρυολόγημα και να περιμένετε να φτάσει στο σπίτι σας χωρίς να εκθέσετε τους άλλους στην ασθένειά σας.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών φαρμακείων.

1. Προσφέρουν μια βολική και πρακτική μέθοδο αγορών

Αναμφίβολα, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών αγορών είναι η ευκολία να τις κάνετε από τον τόπο που θέλετε τη στιγμή ακριβώς που χρειάζεστε κάτι. Έτσι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή απλώς για να αποφύγετε τις ουρές στο φαρμακείο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον κατάλογο και τις πληροφορίες όλων των προϊόντων και να αγοράσετε μέσα σε λίγα λεπτά αυτό που χρειάζεστε.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν την τιμή του ίδιου προϊόντος σε διαφορετικά φαρμακεία για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις και τις προσφορές ορισμένων από αυτά τα ιδρύματα. Επιπλέον, καθώς η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, τα δωρεάν φάρμακα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και χωρίς να περιμένετε να ανοίξει το φαρμακείο τις εγκαταστάσεις του.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να βρείτε επίσης ενδιαφέρον αυτό το άρθρο: Φάρμακα κατά της διάρροιας: Όσα πρέπει να ξέρετε

2. Τα ηλεκτρονικά φαρμακεία εξοικονομούν χρόνο από τις μετακινήσεις

Ηλεκτρονικά φαρμακεία: Ποια είναι τα 6 οφέλη τους
Οι αγορές από την άνεση του σπιτιού εξοικονομούν χρόνο και έχουν γίνει απαραίτητες για τον σημερινό τρόπο ζωής.

Με το να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν στα φυσικά σημεία των φαρμακείων, οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται από οπουδήποτε και να περιμένουν τα προϊόντα τους να φτάσουν στην πόρτα τους. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος σε περιττά ταξίδια αποφεύγοντας ουρές και συνωστισμό.

Έτσι, αν βρίσκεστε σε διακοπές σε άγνωστο μέρος ή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τις έντονες βροχές ή το χιόνι του χειμώνα, απλά αναζητήστε τα φάρμακά σας και πραγματοποιήστε την πληρωμή ψηφιακά. Ορισμένα καταστήματα προσφέρουν δωρεάν την υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον, ενώ άλλα απαιτούν ένα ελάχιστο ποσό, οπότε λάβετέ το υπόψη σας.

3. Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων

Όταν επισκέπτεστε ένα φαρμακείο αυτοπροσώπως, πολλές φορές δεν έχετε άποψη για όλα τα προϊόντα που διαθέτουν. Ωστόσο, τα διαδικτυακά φαρμακεία διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητα αποθεμάτων, έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τις πολυβιταμίνες και τα φυσικά συμπληρώματα, μέχρι τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς, στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και αναγνωρισμένες μάρκες για να κάνετε την καλύτερη αγορά. Προσπαθήστε λοιπόν να ψάξετε σε διαφορετικά φαρμακεία για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

4. Διαθέτουν εικονικές συμβουλές

Ηλεκτρονικά φαρμακεία: Ποια είναι τα 6 οφέλη τους
Υπάρχουν φαρμακεία που παρέχουν, μέσω της ιστοσελίδας τους, συμβουλές για την αγορά.

Όλο και περισσότερα διαδικτυακά φαρμακεία διαθέτουν chat και ψηφιακά κανάλια για να αλληλεπιδρούν οι πελάτες και να βρίσκουν το καλύτερο προϊόν για τις ανάγκες τους. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατόν να ρωτήσει κανείς για τις αντενδείξεις ορισμένων φαρμάκων ή να ζητήσει τη γνώμη ενός επαγγελματία σε επείγουσες περιπτώσεις.

Έχει αποδειχθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, όταν ερωτάται για μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ο φαρμακοποιός γίνεται επαγγελματίας υγείας “πρώτης πρόσβασης”. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ασθενής δεν συμβουλεύεται άμεσα έναν γιατρό.

5. Λανσάρουν αποκλειστικές προσφορές για εξοικονόμηση χρημάτων

Στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, η αγορά μέσω διαδικτύου είναι πολύ φθηνότερη από τη φυσική αγορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορείτε να βρείτε πολλές αποκλειστικές προσφορές στο Διαδίκτυο, όπως εκπτώσεις επειδή είστε αγοράζετε πρώτη φορά από ένα μαγαζί ή επειδή είστε συχνός πελάτης. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διερευνήσετε όλα τα πλεονεκτήματα που έχει κάθε φαρμακείο για τους χρήστες του.

Λόγω του υψηλού επιπέδου του διαδικτυακού ανταγωνισμού, είναι σύνηθες οι προσφορές να λανσάρονται καθημερινά για συγκεκριμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα έχει 2×1 σε είδη για μωρά, την Τρίτη έχει εκπτώσεις σε δερματολογικές σειρές, την Τετάρτη έχει προσφορές για τη στοματική υγεία, την Πέμπτη για φυσικά συμπληρώματα και την Παρασκευή διαθέτει προϊόντα για εγκύους.

6. Τα ηλεκτρονικά φαρμακεία προσφέρουν γρήγορη και ασφαλή αποστολή

Τα περισσότερα διαδικτυακά φαρμακεία – ειδικά αυτά με καλή φήμη – διαθέτουν πρωτόκολλα ασφαλούς πρόσβασης με ιδιωτικές συναλλαγές που εγγυώνται την ασφάλεια όλων των αγορών στις ψηφιακές τους πλατφόρμες. Έτσι, μπορείτε να βασίζεστε σε αυτό όταν παραγγέλνετε και να αποφεύγετε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις.

Από την πλευρά τους, οι αποστολές είναι συνήθως πολύ γρήγορες. Μπορεί να κυμαίνονται από μερικές ώρες έως μία ή δύο ημέρες όταν επιλέγετε τη δωρεάν αποστολή. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να το ελέγχετε εκ των προτέρων σε περίπτωση που χρειάζεστε επειγόντως φάρμακα.

Η αγορά από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία φέρνει μεγάλα οφέλη

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σταμάτησαν να κάνουν μεγάλες διαδρομές μέχρι το πλησιέστερο φαρμακείο και τώρα αγοράζουν ό,τι χρειάζονται από το κινητό τους. Τα διαδικτυακά φαρμακεία παρέχουν πολλαπλά οφέλη στους πελάτες τους που μπορούν να αποβούν πολύ χρήσιμα για την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, αλλά και για την εξασφάλιση άνεσης και πρακτικότητας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με ένα κρυολόγημα στο σπίτι και θα χρειαστείτε επειγόντως ένα χάπι ή ένα σιρόπι για το βήχα, μην ρισκάρετε και μην εκθέσετε τους άλλους σε πιθανές μολύνσεις και αντ’ αυτού αγοράστε τα καλύτερα προϊόντα από την ασφάλεια του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα φροντίζετε μόνο για τη δική σας ευεξία, αλλά και για την υγεία της οικογένειάς σας και των άλλων γύρω σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Gobierno de España. (2013). Real Decreto 870/2013, de 8 de noviembre, por el que se regula la venta a distancia al público, a través de sitios web, de medicamentos de uso humano no sujetos a prescripción médica. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
  • Simó Miñana J. (2012). Utilización de medicamentos en España y en Europa. Atención Primaria. 2012;44(6):335-347. Medicina de Familia y Comunitaria, Centro de salud Rochapea, Pamplona, España. DOI: 10.1016/j.aprim.2011.06.009
  • Watanabe K. (2016). [Non-prescription Drugs and Self-medication: Features and Subjects in Pharmaceutical Education]. Yakugaku Zasshi. 2016;136(7):933-7. Japanese. doi: 10.1248/yakushi.15-00257-1. PMID: 27374953.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.