Primer βλεφαρίδων: Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του προϊόντος;

Το primer βλεφαρίδων προετοιμάζει τις τρίχες για να εντείνει το χρώμα και να παρατείνει την προέκταση. Μάθετε πώς να το χρησιμοποιείται
Primer βλεφαρίδων: Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του προϊόντος;

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 17 Μαρτίου, 2023

Η βελτίωση της εμφάνισής σας μέσω του μακιγιάζ περιλαμβάνει την εφαρμογή μερικών κόλπων με σκιές, eyeliners και μάσκαρα. Αν προετοιμάσετε τις βλεφαρίδες με ένα primer βλεφαρίδων, επιτυγχάνετε ένα εφέ επιμήκυνσης και όγκου που κάνει τα μάτια πιο εντυπωσιακά.

Κάποιες δεν γνωρίζουν τα οφέλη του primer βλεφαρίδων, αλλά μόλις το εφαρμόσουν δεν το αφήνουν ποτέ! Είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των βλεφαρίδων.

Τι είναι το primer βλεφαρίδων;

Το primer βλεφαρίδων προετοιμάζει τις βλεφαρίδες για να δεχτούν καλύτερα τη μάσκαρα. Με τη σειρά τους, οι φόρμουλες περιέχουν ορυκτά έλαια και βιταμίνες που θρέφουν, ενυδατώνουν και φροντίζουν τους θύλακες των τριχών, ώστε οι βλεφαρίδες να μεγαλώνουν δυνατές και υγιείς.

Ανάλογα με τον τύπο, το primer βλεφαρίδων διευκολύνει την πρόσφυση του μακιγιάζ και παρατείνει τη διάρκεια της μάσκαρα. Λειτουργεί ως ενισχυτικό ομορφιάς με άμεσα αποτελέσματα.

Ειδικά όταν πρόκειται για χρωματιστή μάσκαρα, το primer ενισχύει τις αποχρώσεις. Αυτό το προϊόν αποτρέπει επίσης το σχηματισμό σβόλων λόγω της συσσώρευσης του μακιγιάζ και χαλαρώνει την ολίσθηση του βουρτσίσματος της μάσκαρα.

Το primer βλεφαρίδων διαρκεί περισσότερο, ακριβώς λόγω της ποιότητας της προετοιμασίας των τριχών για να δεχτούν τη μάσκαρα χωρίς να χρειάζεται να την εφαρμόσετε πολλές φορές. Αυτό το καλλυντικό έχει γίνει απαραίτητο μέρος της ρουτίνας μακιγιάζ πολλών γυναικών, χάρη στη δύναμή του να σας χαρίζει ένα σαγηνευτικό και έντονο βλέμμα.

Eyelash primer.
Το μακιγιάζ ματιών χρειάζεται συγκεκριμένα εργαλεία που είναι σε θέση να ενισχύσουν το βλέμμα.

Τύποι primer βλεφαρίδων και οι στόχοι τους

Μπορείτε να πάρετε primer υφής, τόνωσης, ενυδάτωσης και μπούκλας. Τα συστατικά τους βοηθούν στην υγεία των βλεφαρίδων και δεν συσσωρεύουν το μακιγιάζ.

Ανάλογα με κάθε τύπο primer βλεφαρίδων, τα οφέλη ποικίλλουν. Ωστόσο, όλα συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος ομορφιάς με εκείνα μιας θεραπείας για την ενίσχυση των λεπτών και αδύναμων βλεφαρίδων.

Ορός

Η ιδιαιτερότητα των primer βλεφαρίδων με ορό είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρειαστείτε έγχρωμη μάσκαρα στη συνέχεια. Αυτό το καλλυντικό μειώνει τις πεσμένες βλεφαρίδες και προάγει την ανάπτυξη.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, αν και καλό είναι να τα εφαρμόζετε για ένα μήνα, να αφήσετε τους θύλακες να ξεκουραστούν από το προϊόν και στη συνέχεια να συνεχίσετε τη θεραπεία. Λειτουργούν όπως μια παραδοσιακή μάσκαρα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Translucent

Η υφή των translucent primers μοιάζει πολύ με αυτή της μάσκαρας. Απαιτούν μία μόνο στρώση για να δώσουν όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες. Αν το παρακάνετε με τις πολλαπλές στρώσεις, το βλέμμα είναι πιθανό να δείχνει πασαλειμμένο.

Το ημιδιαφανές primer είναι λειτουργικό, διαμορφώνοντας το μακιγιάζ. Θρέφουν και ενισχύουν τη δομή των βλεφαρίδων, αλλά δεν προάγουν την ανάπτυξη αυτών των τριχών.

Λευκό

Όταν η αποστολή είναι να αυξήσετε τον όγκο των βλεφαρίδων, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απλώσετε μια πινελιά λευκής βάσης πριν απλώσετε τη μάσκαρα. Αυτή η πάστα επιμηκύνει σημαντικά τις τούφες, λόγω των συνθετικών ινών στις φόρμουλες, που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά.

Οι τρίχες δεν βάφονται λευκές. Είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε το primer και να περιμένετε να στεγνώσει πριν προχωρήσετε με τη μάσκαρα. Αν εφαρμόσετε αμέσως τη μάσκαρα, τότε οι βλεφαρίδες θα καταλήξουν γκρίζες.

Φυσικό

Σκοπός των φυσικών primers είναι να αποκτήσουν οι βλεφαρίδες δύναμη. Αυτός ο τύπος δεν αυξάνει το πάχος ή το μήκος, αλλά προσθέτει θρεπτικά συστατικά.

Το παρασκεύασμα αποτελείται από απολύτως φυσικά στοιχεία. Ένα από τα συχνά συστατικά στο φυσικό primer είναι το τζελ αλόης βέρα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το primer βλεφαρίδων;

Η εφαρμογή του primer βλεφαρίδων είναι αρκετά απλή. Αν και δεν διαφέρει πολύ από τη χρήση μάσκαρα, μπορούμε να συνοψίσουμε τη διαδικασία σε 4 βήματα:

  1. Κατσαρώστε τις βλεφαρίδες: Με αυτόν τον τρόπο διαχωρίζετε τις βλεφαρίδες και η κάθε μία παίρνει την απαιτούμενη ποσότητα προϊόντος.
  2. Εφαρμόστε: Εφαρμόστε το primer από τις ρίζες προς τις άκρες των πάνω και κάτω βλεφαρίδων. Κάντε απαλές ανοδικές κινήσεις.
  3. Στεγνώστε: Περιμένετε μερικά λεπτά για να σταθεροποιηθεί το primer, ειδικά αν είναι λευκό.
  4. Μακιγιάζ: Ολοκληρώστε εφαρμόζοντας τη μάσκαρα στο χρώμα της επιλογής σας.

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τον καθαρισμό των βλεφαρίδων πριν από την εφαρμογή του primer.

Eyelash primer.
Το primer διαχωρίζει τις βλεφαρίδες μεταξύ τους, έτσι ώστε τα καλλυντικά προϊόντα να κατανέμονται ομοιόμορφα.

Προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνετε κατά την εφαρμογή του primer βλεφαρίδων

Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του μακιγιάζ γύρω από τα μάτια είναι κατασκευασμένα χωρίς βλαβερές ουσίες. Τα primers για τις βλεφαρίδες πρέπει να πληρούν αυτά τα πρότυπα.

Η περιοχή των ματιών είναι ευαίσθητη, επομένως η εφαρμογή συστατικών χαμηλής ποιότητας θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Από αυτή την άποψη, η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας προτείνει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις βλεφαρίδες, καθώς είναι απαραίτητες για να κρατούν τη σκόνη και τους ρύπους μακριά από τα μάτια.

Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το μακιγιάζ σας στο τέλος της ημέρας. Αν αφήσετε το primer βλεφαρίδων και τη μάσκαρα να συσσωρευτούν, κινδυνεύετε από βλεφαρίτιδα. Για προληπτικούς λόγους, αφήστε μια μέρα την εβδομάδα χωρίς να εφαρμόζετε ουσίες στις βλεφαρίδες σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.



Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.