Μαγνητικές βλεφαρίδες: Πλεονεκτήματα και τρόπος χρήσης

Οι μαγνητικές βλεφαρίδες είναι η νέα εναλλακτική για να τονίσετε τα μάτια σας και ν' αποκτήσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το καλύτερο είναι πως πρόκειται για οικονομική λύση με εύκολη εφαρμογή.
Μαγνητικές βλεφαρίδες: Πλεονεκτήματα και τρόπος χρήσης

Έχει γραφτεί από Jhovana Margarita Pineda Suarez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μόλις κατέφτασε μια νέα μόδα: οι μαγνητικές βλεφαρίδες. Αυτές μπορούν να βελτιώσουν τον όγκο, το μήκος, την ποσότητα, και την καμπυλότητα των βλεφαρίδων σας.

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες ήταν η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση των ματιών για καιρό, όμως πολλές γυναίκες άρχισαν ν’ απομακρύνονται από αυτές. Κατά κύριο λόγο οι αλλεργίες και οι λοιμώξεις από την κόλλα που χρησιμοποιούνταν ήταν υπεύθυνα γι’ αυτό.

Αντιθέτως, οι μαγνητικές βλεφαρίδες δεν απαιτούν κόλλα καθώς περιέχουν μικροσκοπικούς μαγνήτες οι οποίοι μπορούν να προσκολληθούν σε οποιαδήποτε μαγνητική επιφάνεια. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε τα πάντα γι’ αυτή τη νέα μόδα.

Τι είναι οι μαγνητικές βλεφαρίδες;

Πρόκειται για τρίχες, είτε φυσικές, είτε συνθετικές, που αποτελούνται από δύο ή πέντε ορθογώνιους, μικροσκοπικούς μαγνήτες οι οποίοι τους επιτρέπουν να κολλούν σε μια μαγνητική επιφάνεια. Όπως και με τις προηγούμενες επιλογές, μπορείτε να διαλέξετε το μήκος και το πάχος των τριχών.

Ομοίως, οι μαγνητικές βλεφαρίδες μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε οποιοδήποτε μάτι, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθός του.

Γυναίκα βάζει μαγνητικές βλεφαρίδες
Οι παραδοσιακές ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν βγει από τη μόδα εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί η κόλλα που απαιτεί η εφαρμογή τους.

Πώς εφαρμόζονται;

Η διαδικασία είναι απλή αλλά απαιτεί υπομονή. Είναι πραγματικά θέμα εξάσκησης μονάχα. Υπάρχουν δύο τρόποι εφαρμογής:

 • Για τον πρώτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο σειρές μαγνητικών βλεφαρίδων και να τις κολλήσετε στις φυσικές βλεφαρίδες σας. Δηλαδή, οι δικές σας βλεφαρίδες καταλήγουν να είναι ανάμεσα σε δύο μαγνητικές.
 • Για τον δεύτερο, εφαρμόζετε ένα gel eyeliner που περιέχει μαγνήτη και θα τοποθετήσετε πάνω του τη λωρίδα.

Η διαδικασία αφαίρεσης είναι ακόμη πιο εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τις λωρίδες με τα δάκτυλά σας. Έπειτα, τις αποθηκεύετε για να τις επαναχρησιμοποιήσετε.

Δύο σειρές μαγνητικών βλεφαρίδων

Αυτή η ποικιλία αποτελείται από δύο λωρίδες τριχών με μικροσκοπικούς μαγνήτες για κάθε μάτι. Αρχικά, τοποθετείτε την άνω λωρίδα πάνω στο βλέφαρό σας. Έπειτα, τοποθετείτε την κάτω λωρίδα και την ενώνετε με την πάνω έτσι ώστε ανάμεσά τους να βρίσκονται οι φυσικές σας βλεφαρίδες.

Η διαδικασία μπορεί να είναι κουραστική, αλλά υπάρχει ένα εργαλείο που την κάνει πιο εύκολη: το μαγνητικό τσιμπιδάκι. Αυτό θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε τις λωρίδες στους μαγνήτες προκειμένου να τις τοποθετήσετε στο μάτι σας.

Μαγνητικές βλεφαρίδες – Πλεονεκτήματα

Οι μαγνητικές βλεφαρίδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλα προϊόντα που βρίσκουμε στην αγορά (ψεύτικες βλεφαρίδες και extensions). Για παράδειγμα:

 • Δεν απαιτείται κόλλα. Τα άτομα που δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν τέτοια προϊόντα λόγω βλάβης ή αλλεργιών που προκαλούνται από την κόλλα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τις μαγνητικές βλεφαρίδες.
 • Η εφαρμογή και η αφαίρεσή τους είναι εύκολες διαδικασίες. Ενώ οι ψεύτικες βλεφαρίδες και τα extensions απαιτούν μια τεχνική και εργαλεία για την εφαρμογή τους, οι μαγνητικές βλεφαρίδες δεν απαιτούν προηγούμενη εκπαίδευση και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα δάκτυλά σας. Όχι, δεν υπάρχει λόγος να προσλάβετε έναν ειδικό.
 • Φυσική εμφάνιση. Πόσα άτομα έχετε δει με προϊόντα για βλεφαρίδες που αντί να ενισχύουν την εμφάνισή τους, την κάνουν να δείχνει πιο ψεύτικη; Αυτό αποτελεί παρελθόν με τις μαγνητικές βλεφαρίδες.
 • Είναι οικονομικές σε σύγκριση με την υπηρεσία τοποθέτησης extensions βλεφαρίδων.
 • Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά για έως και 20 φορές, περίπου.

Πώς να τις χρησιμοποιείτε με ασφάλεια

Η χρήση μαγνητικών προϊόντων δεν προκαλεί εμπόδια στην όραση, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αν έχετε αλλεργίες και ευαισθησίες. Επιπλέον, η σωστή χρήση τους παρατείνει τον χρόνο ζωής τους.

Εδώ έχουμε ορισμένες συμβουλές αναφορικά με τις μαγνητικές βλεφαρίδες:

 • Μη τις μοιράζεστε με άλλα άτομα καθώς διάφορες λοιμώξεις των ματιών, όπως η επιπεφυκίτιδα, μεταδίδονται μέσω των λωρίδων.
 • Να τις διατηρείτε σε κλειστό μέρος, μακριά από σκόνη και υγρασία.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ ή μάσκαρα μετά την εφαρμογή τους, αλλά όχι πριν.
 • Να πλένετε τα χέρια σας για ν’ αποφεύγετε τις λοιμώξεις.
 • Να τις καθαρίζετε με νερό ντεμακιγιάζ μετά από κάθε χρήση ώστε ν’ απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ και σκόνης.
 • Να μη χρησιμοποιείτε τις μαγνητικές βλεφαρίδες αν έχετε κάποια μόλυνση στα μάτια καθώς μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό.
 • Η εφαρμογή τους σε κακό περιβάλλον ίσως τις αποτρέψει να κολλήσουν σωστά και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τραυματισμό.
 • Μη χρησιμοποιείτε τις βλεφαρίδες κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας καθώς αυτή η επέμβαση βασίζεται σε πολύ δυνατούς μαγνήτες και μπορούν να τις τραβήξουν.
Γυναίκα κρατά ψεύτικες βλεφαρίδες
Υπάρχουν εργαλεία που διευκολύνουν την τοποθέτηση μαγνητικών βλεφαρίδων μέσω μιας μαγνητικής επιφάνειας.

Οι μαγνητικές βλεφαρίδες επαναχρησιμοποιούνται και μολύνουν λιγότερο

Γενικά, οι μαγνητικές βλεφαρίδες είναι μια εξαιρετική επαναχρησιμοποιούμενη, οικονομική, γρήγορη εναλλακτική των ψεύτικων βλεφαρίδων και των extensions.

Τέλος, όπως είπαμε νωρίτερα, αυτές οι βλεφαρίδες δεν απαιτούν κόλλα, αλλά θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τις οδηγίες χρήσης τους. Έτσι, θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία για ν’ αποφύγετε τις λοιμώξεις. Αυτές οι συμβουλές ίσως σας επιτρέψουν να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής τους έως και 30 φορές. Να θυμάστε ότι χρειάζεται υπομονή και σταθερό χέρι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Galvis-Ramírez V, Tello-Hernández A, Álvarez-Osorio L, Rey-Serrano J. Prevalencia de infección por Demodex folliculorum en pacientes que acuden a consulta general de oftalmología. Rev. salud pública. 2011. 13 (6): 990-997.
 • Navarrete-Rodrígueza E, Sienra-Mongeb J, Ureña-Ortiza R. Alergia Ocular. Rev. Fac. Med. 2018. 61 (3): 1-10.
 • Ramírez O, Novo Torres A, Volpe Ch. El ojo hermoso. Cir.plást. iberolatinoam. 2007. 33 (2): 79-90.
 • Pérez-Alcázar G. Imanes permanentes: características, aplicaciones y futuro. Rev. Acad. Colomb. Cienc. Ex. Fis. Nat. 2016. 40(155):221-233.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.