6 φυτικά έλαια για όμορφες βλεφαρίδες!

Η συχνή εφαρμογή αυτών των αιθέριων ελαίων θα σας χαρίσει πιο δυνατές, παχύτερες βλεφαρίδες, ενώ θα συμβάλει παράλληλα στην αύξηση της ανάπτυξης και θα αποτρέψει την πτώση τους.
6 φυτικά έλαια για όμορφες βλεφαρίδες!

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Οι βλεφαρίδες προστατεύουν το πρόσωπό σας. Ίσως να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπεύθυνες για να κρατούν τη σκόνη και άλλους εξωτερικούς ρύπους μακριά από τα μάτια σας. Πέρα από αυτό, παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή σας. Οι όμορφες βλεφαρίδες είναι ταυτισμένες με ένα εξίσου όμορφο πρόσωπο. Παρακάτω, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε 6 φυτικά έλαια για όμορφες βλεφαρίδες που αξίζουν μια θέση στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας.

Το πρόβλημα είναι ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να τις αποδυναμώσουν, να αναχαιτίσουν την ανάπτυξή τους και να τις κάνουν πολύ λεπτές και εύθραυστες.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά καλλυντικά προϊόντα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, συχνά αποτελούν πολύ δαπανηρές λύσεις.

Ευτυχώς, η απόκτηση όμορφων βλεφαρίδων δεν απαιτεί να πληρώσετε μια μικρή περιουσία. Υπάρχουν φυσικές λύσεις που θα τις θρέψουν και θα τις ενισχύσουν με παρόμοιο αποτελεσματικό τρόπο όσο οι υπόλοιπες συμβατικές θεραπείες.

Δοκιμάστε τες!

1. Έλαιο jojoba

φυτικά έλαια για όμορφες βλεφαρίδες
Το έλαιο jojoba ξεχωρίζει ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση της ανάπτυξης των φυσικών βλεφαρίδων.

Είναι πλούσιο σε κηραμίδια, ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που τρέφει βαθιά τις τρίχες, αποτρέποντας την τριχόπτωση.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Βυθίστε ένα μπαλάκι από βαμβάκι ή ένα βουρτσάκι από άδεια μάσκαρα σε λάδι jojoba και απλώστε το στις βλεφαρίδες σας από τη ρίζα μέχρι τα άκρα.
 • Επαναλάβετε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Αν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε το λάδι jojoba με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

2. Λάδι από κυνόροδο

Το λάδι από κυνόροδο έχει γίνει δημοφιλές στη βιομηχανία καλλυντικών λόγω των ενυδατικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του.

Ωστόσο, θα χαρείτε σαν ακούσετε ότι είναι επίσης εξαιρετικό για την ενίσχυση των βλεφαρίδων σας και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Κάθε βράδυ μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, υγράνετε τις βλεφαρίδες σας με λίγο λάδι από κυνόροδο.
 • Μπορείτε να το εφαρμόσετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας.

3. Αμυγδαλέλαιο

φυτικά έλαια για όμορφες βλεφαρίδες
Το αμυγδαλέλαιο ξεχωρίζει για τις υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α, Β και Ε που περιέχει, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τις βλεφαρίδες σας από τον ήλιο και τις περιβαλλοντικές τοξίνες.

Χάρη σε αυτό, το αμυγδαλέλαιο τρέφει τις βλεφαρίδες και συμβάλλει στην ενθάρρυνση της υγιούς ανάπτυξης, διατηρώντας τις βλεφαρίδες πυκνές και όμορφες.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Βουτήξτε μια μπάλα από βαμβάκι στο αμυγδαλέλαιο και απλώστε στις βλεφαρίδες σας.
 • Αφήστε το όλη τη νύχτα χωρίς να το ξεπλύνετε.
 • Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

4. Καστορέλαιο

Αυτό το αιθέριο έλαιο από το φυτό Ricinus communis (γνωστό ως ρίκινο ή ρετσινολαδιά) χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό καλλυντικό εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Η αποτελεσματικότητά του οφείλεται στα λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες που βελτιώνουν την εμφάνιση των μαλλιών και του δέρματός σας όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Στην περίπτωσή μας, χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση και την επιμήκυνση των βλεφαρίδων. Τα θρεπτικά συστατικά του καστορέλαιου απορροφώνται εύκολα όταν εφαρμόζονται σε αυτήν την περιοχή.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Τρίψτε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου πάνω στις βλεφαρίδες σας και αφήστε το όλη τη νύχτα.
 • Αν δεν σας αρέσει η αίσθησή του, ανακατέψτε το με λίγο ελαιόλαδο.

5. Λάδι καρύδας

φυτικά έλαια για όμορφες βλεφαρίδες
Το βιολογικό έλαιο καρύδας είναι ένα φυτικό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με κάθε είδους τρόπο στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Τα λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας, μαζί με τα αντιοξειδωτικά και τα βασικά μέταλλα, ενισχύουν τις βλεφαρίδες και αυξάνουν τον όγκο τους.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Πάρτε λίγο λάδι καρύδας και να απλώστε το στις βλεφαρίδες σας.
 • Αφήστε το χωρίς να ξεπλύνετε και επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε βράδυ.
 • Αν θέλετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μέσο αφαίρεσης του μακιγιάζ σας.

6. Ελαιόλαδο για όμορφες βλεφαρίδες

Εάν θέλετε πυκνότερες, καλύτερα ενυδατωμένες και πιο δυνατές βλεφαρίδες, το μόνο που χρειάζεστε είναι η τακτική θεραπεία με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου. Όταν τσεκάρετε ότι η θερμοκρασία είναι ανεκτή, απλώστε το στις βλεφαρίδες σας.
 • Αφήστε το όλη τη νύχτα και επαναλάβετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Έχετε παρατηρήσει ότι οι βλεφαρίδες σας πέφτουν; Θέλετε να τις ενυδατώσετε και να τις κάνετε όμορφες; Επιλέξτε κάποιο από τα παραπάνω έλαια και δείτε πόσο αποτελεσματικά θα αποδειχθούν για τις βλεφαρίδες σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Gentry, H. S. (1958). The natural history of Jojoba (Simmondsia chinensis) and its cultural aspects. Economic Botany. https://doi.org/10.1007/BF02859772
 • Battermann, M., Boesel, T., Zuedel Fernandes, N., & Fuhr, D. (2011). Hair treatment agent having at least four selected oils. PCT Int. Appl.
 • Berdick, M. (1972). The role of fats and oils in cosmetics. Journal of the American Oil Chemists’ Society. https://doi.org/10.1007/BF02582522
 • Gopala, K. A. G., Raj, G., Bhatnagar, A. S., Kumar, P., & Chandrashekar, P. (2010). Coconut oil: chemistry, production and its applications – A Review. Indian Coconut Journal. https://doi.org/10.1111/j.1751-908X.2004.tb00761.x
 • Amador, G. J., Mao, W., DeMercurio, P., Montero, C., Clewis, J., Alexeev, A., & Hu, D. L. (2015). Eyelashes divert airflow to protect the eye. Journal of the Royal Society Interface. https://doi.org/10.1098/rsif.2014.1294

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.