Dot Eyeliner: Η τάση μακιγιάζ που θριαμβεύει στο TikTok

Το dot eyeliner είναι μία από τις τάσεις μακιγιάζ ματιών που έχει αποκτήσει τις περισσότερες οπαδούς στον κόσμο. Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες!
Dot Eyeliner: Η τάση μακιγιάζ που θριαμβεύει στο TikTok

Έχει γραφτεί από Maria Jimena Freytes

Τελευταία ενημέρωση: 22 Νοεμβρίου, 2022

Ξέρετε τι είναι το dot eyeliner; Οι τάσεις ομορφιάς διαδίδονται πλέον μέσω διαφόρων καναλιών που φτάνουν σε όλους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τέτοια είναι η περίπτωση των κοινωνικών δικτύων, τα οποία είναι πλατφόρμες όπου αυτές οι συμβουλές, τα κόλπα και οι τάσεις τείνουν να γίνονται viral.

Το dot eyeliner, για παράδειγμα, είναι ένα στυλ που έχει κάνει θραύση τόσο στις πασαρέλες όσο και στα βίντεο του Instagram και του TikTok. Το μοιράζονται πολλές διασημότητες και έχει γίνει μια από τις αγαπημένες νέες τεχνικές μακιγιάζ ματιών. Τι είναι λοιπόν αυτή η νέα τάση ομορφιάς και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε;

Θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι το dot eyeliner;

Πριν από μερικά χρόνια, η Geraldine Chaplin, η κόρη του αγαπημένου Charles Chaplin, άρχισε να εφαρμόζει dot eyeliner κάτω από κάθε μάτι. Αν και δεν έγινε viral εκείνη την εποχή, με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότερα μοντέλα, ηθοποιοί, influencers και άλλες προσωπικότητες της μόδας ανέλαβαν να το διαδώσουν παντού.

Τα πιο διάσημα μοντέλα χρησιμοποιούν αυτό το στυλ μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των επιδείξεων της εβδομάδας μόδας σε όλο τον κόσμο. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για έναν τρόπο εφαρμογής eyeliner με μία ή περισσότερες τελείες.

Μπορείτε να κάνετε μόνο μία ή και περισσότερες τελείες, ανάλογα με το στυλ που θέλετε να πετύχετε. Σε γενικές γραμμές, οι τελείες αυτές προστίθενται στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Όσον αφορά τα χρώματα, όπως και στη μόδα, δεν υπάρχουν πραγματικοί κανόνες για το ποια θα χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από το κλασικό και αιώνιο μαύρο, υπάρχουν και εκείνες που επιλέγουν να κάνουν τελείες σε χρώματα που ταιριάζουν με το χρώμα της σκιάς ματιών που φορούν εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, υπάρχουν πλέον προϊόντα με μεταλλικές εφαρμογές για να φωτίζουν την περιοχή και το βλέμμα.

Πώς εφαρμόζετε λοιπόν αυτό το είδος μακιγιάζ; Ας ρίξουμε μια ματιά.

dot eyeliner
Το dot eyeliner μπορεί να γίνει με χρώμα, σε λευκό ή στον κλασικό μαύρο τόνο.

Πώς να εφαρμόσετε την τεχνική dot eyeliner

Όπως έχουμε αναφέρει σε αυτό το άρθρο, το dot eyeliner είναι μια στρατηγική μακιγιάζ που χρησιμοποιείται για να τονίσει τα μάτια και να εντείνει το βλέμμα σας. Σε γενικές γραμμές, οι τελείες που εφαρμόζονται είναι μικρές, και υπάρχει συνήθως μόνο μία στο κέντρο του ματιού.

Ωστόσο, οι καινοτομίες από τους επαγγελματίες μακιγιέρ δεν άργησαν να έρθουν, οπότε είναι πλέον δυνατό να δούμε τρίγωνα, καρδιές, ακόμα και άλλα σχήματα που αντικαθιστούν τις αρχικές τελείες.

Επίσης, άλλες τελείες έχουν προστεθεί από μερικούς ανθρώπους για να σχηματίσουν μια γραμμή που διατρέχει το κάτω μέρος του ματιού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το εφέ απευθύνεται σε τολμηρές προσωπικότητες που αναζητούν μια απόκλιση από το κλασικό μαύρο eyeliner.

Αυτή η λεπτομέρεια μακιγιάζ εφαρμόζεται στο τέλος της ρουτίνας μακιγιάζ σας, όταν έχετε ολοκληρώσει την εφαρμογή πούδρας, ρουζ, σκιών κ.λπ. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τι σχήμα θέλετε (κουκκίδα, καρδιά ή τρίγωνο).

Με το eyeliner σας – όποιο χρώμα σας αρέσει – προχωρήστε στη σχεδίαση του σχήματος. Αν θέλετε να το κάνετε με κάποιο χρώμα πέρα από το μαύρο, πρώτα φτιάξτε το σχήμα με ένα λευκό και μετά σχεδιάστε το χρωματιστό σχέδιο από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα θα ξεχωρίζει περισσότερο. Τέλος, προσπαθήστε να εφαρμόσετε την ίδια απόχρωση σκιάς ματιών για να βοηθήσετε το περίγραμμα να παραμείνει αναλλοίωτο για περισσότερο χρόνο.

Τι να κάνετε αν πάει στραβά; Αν και πρόκειται για μια πολύ απλή τεχνική που μπορείτε να εξασκήσετε στο σπίτι, μπορεί να αποτύχει. Σε μια τέτοια περίπτωση, απλά απλώστε μια σταγόνα λοσιόν αφαίρεσης μακιγιάζ σε μια μπατονέτα και προχωρήστε προσεκτικά στην αφαίρεση του σχήματος.

Μερικές συμβουλές για την εφαρμογή

  • Επιλέξτε ένα καλής ποιότητας υγρό eyeliner. Διαφορετικά, όχι μόνο υποβαθμίζει το φινίρισμα, αλλά ενδέχεται να εμφανιστούν και αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Πριν εφαρμόσετε κάτω από το μάτι σας, βάλτε λίγο στο χέρι σας για να αποφύγετε να πέσει η περίσσεια του προϊόντος απευθείας στο βλέφαρο.
  • Τέλος, εφαρμόστε τη μάσκαρα σας ως συνήθως.
dot eyeliner
Το κλειδί για ένα καλό φινίρισμα όταν εφαρμόζετε eyeliner με κουκκίδες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα eyeliner καλής ποιότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε αυτό το άρθρο: 12 καλλυντικές χρήσεις της βαζελίνης

Dot eyeliner: Επαγγελματικό μακιγιάζ στο σπίτι

Έχουμε τώρα αναλύσει πώς να ενσωματώσετε αυτή την επαγγελματική τεχνική μακιγιάζ στο σπίτι και, όπως ίσως είδατε, είναι πολύ απλό να το κάνετε. Αν παρατηρήσετε ότι είναι δύσκολο να κρατήσετε το χέρι σας σταθερό ή έχετε πρόβλημα να σχεδιάσετε το σχήμα, το κλειδί είναι να εξασκηθείτε πρώτα στο χέρι σας μέχρι να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Το επόμενο βήμα θα είναι να αναδείξετε τα μάτια σας με έναν διαφορετικό και -εννοείται- εντυπωσιακό τρόπο. Ελπίζουμε να δοκιμάσετε αυτή την τάση μακιγιάζ και να απολαύσετε τα αποτελέσματα!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.