Τύποι φρούτων που πρέπει να τρώτε το καλοκαίρι

Σας αρέσουν τα φρούτα και τα λαχανικά; Εάν ναι, μπορεί να σας ενδιαφέρει το σημερινό άρθρο. Θα σας πούμε ποιοι τύποι φρούτων είναι κατάλληλοι για το καλοκαίρι
Τύποι φρούτων που πρέπει να τρώτε το καλοκαίρι
Saúl Sánchez Arias

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από διατροφολόγο Saúl Sánchez Arias.

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μια ισορροπημένη διατροφή. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν βασικά μικροθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που χρειάζεται το σώμα. Στην πραγματικότητα, και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης σύνθετων ασθενειών. Το σημερινό άρθρο μπορεί να σας ενδιαφέρει: Ποιοι τύποι φρούτων είναι αυτοί που πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σημειώστε ότι η κατανάλωση εποχιακών φρούτων είναι μια πολύ υγιεινή πρακτική. Το φρούτο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό όταν το τρώτε απευθείας από το δέντρο και όταν είναι απόλυτα ώριμο. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι το στάδιο στο οποίο είναι πιο γευστικό και επίσης επειδή περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ανάπτυξη λειτουργιών εντός του σώματος που θα είναι θετικές για την υγεία σας.

Τρεις τύποι φρούτων που μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να περιγράψουμε τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αυτών των τριών φρούτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 1. Κόκκινα μούρα

Αυτά είναι τα καλύτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Οι ανθοκυανίνες που περιέχουν μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως αποδεικνύεται από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Aspects of Medicine.

Επίσης, αυτά τα φρούτα περιέχουν άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C. Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απαραίτητο για το σχηματισμό κολλαγόνου, την πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα και τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η τακτική λήψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να μειώσει την συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος.

Η αξία των κόκκινων μούρων είναι αναμφισβήτητη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τα φάτε όπως είναι σαν σνακ ή να τα προσθέσετε στα γλυκά σας. Μπορείτε επίσης να τα παγώσετε και να φτιάξετε smoothies ή να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα σε μιλκσέικς. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι είναι πάντα καλύτερο να τα έχετε στη φυσική τους μορφή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να επωφεληθείτε από την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.

διάφορα μούρα
Ο καλύτερος τρόπος να τρώτε κόκκινα μούρα είναι όταν είναι φρέσκα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες.
 1. Πεπόνι κανταλούπε και καρπούζι

Αυτά τα πεπόνια περιέχουν ένα σημαντικό μέρος του νερού στη σύνθεσή τους. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά για τη μείωση του κινδύνου αφυδάτωσης.

Όπως μπορεί να θυμάστε, η αφυδάτωση είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται θανατηφόρα σε ηλικιωμένους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας καύσωνα μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ηλικιωμένους και νεότερους.

Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να τρώτε αρκετά φρούτα που περιέχουν κυρίως υγρά, εκτός από την συνεχή πρόσληψη νερού. Το πεπόνι και το καρπούζι είναι υπέροχα για αυτόν τον σκοπό. Στην πραγματικότητα, περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την πρόληψη σύνθετων ασθενειών.

Χάρη στην αναζωογονητική τους δύναμη, αυτοί οι τύποι φρούτων είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για κάθε σνακ. Επίσης, μπορείτε να τα τρώτε ως επιδόρπιο μετά από το γεύμα και να βελτιώσετε την πέψη σας.

Ωστόσο, αντενδείκνυται για άτομα με διαβήτη ή άλλα μεταβολικά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή σε μεγάλες ποσότητες, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα φρουκτόζης.

 1. Ροδάκινα

Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους φρούτων στα παιδιά λόγω της γλυκιάς γεύσης και της υφής του. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα όλων των ηλικιών, αν και ορισμένοι από εμάς είναι αλλεργικοί στο δέρμα του ροδάκινου.

Αυτό το φρούτο περιέχει σημαντικές ποσότητες ζάχαρης και βήτα καροτίνης σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Voprosy Pitaniia. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν έντονο αντιοξειδωτικό χαρακτήρα και είναι απαραίτητα στην πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και των προβλημάτων όρασης. Μπορούν ακόμη και να σας προστατεύσουν από φλεγμονώδεις ηπατικές παθήσεις.

Ως συνήθως, είναι καλύτερο να τα τρώτε ολόκληρα, καθώς περιέχουν τις περισσότερες ίνες και αυτή η ουσία μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης εντερικών διαταραχών, όπως δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, μπορείτε να τα προσθέσετε σε ένα σμούθι περιστασιακά για να προσθέσετε λίγη γεύση και χρώμα.

Ωστόσο, μείνετε μακριά από βιομηχανικά διατηρημένα προϊόντα. Αυτή η μέθοδος συντήρησης χρησιμοποιεί πολλή ζάχαρη και μπορεί να είναι επιζήμια για τη μεταβολική σας υγεία.

καρπούζι σε φέτες
Το καρπούζι περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και μπορεί να σας κρατήσει καλά ενυδατωμένους το καλοκαίρι.

Τύποι φρούτων για το καλοκαίρι!

Όπως μπορείτε να δείτε, η κατανάλωση φρούτων είναι απαραίτητη, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γι ‘αυτόν τον λόγο σας συνιστούμε να συμπεριλάβετε τα τρία φρούτα που αναφέραμε παραπάνω στη διατροφή σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε αυτό.

Θυμηθείτε, είναι πάντα καλύτερο να καταναλώνετε ολόκληρα φρούτα και στη φυσική τους κατάσταση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αφομοιώσετε τα συστατικά τους και να αποτρέψετε τα καρφιά γλυκόζης στο αίμα που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για το πάγκρεας. Φυσικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να γλυκάνετε ένα επιδόρπιο, αντί για ζάχαρη, μερικές φορές.

Τέλος, μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη και αυτό ισχύει ακόμη και για τα φρούτα. Έτσι, προσπαθήστε να καταναλώσετε εκείνα που είναι τοπικά και της σεζόν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Alajil O, Sagar V, et al. Nutritional and Phytochemical traits of apricots (Prunus Armeniaca L.) for application in nutraceutical and health industry. Foods. Junio 2021. 10 (6): 1344.
 • Bucher A., White N., Vitamin C in the prevention and treatment of the common cold. Am J Lifestyle Med, 2016. 10 (3): 181-183.
 • Cassidy A., Berry anthocyanin intake and cardiovascular health. Mol Aspects Med, 2018. 61: 76-82.
 • Huijskens M, Walczak M, et al. Technical advance: ascorbic acid induces development of double.positive T cells from human hematopoietic stem cells in the absence of stroll cells. Journal of Leukocite Biology. Diciembre 2014. 96 (6): 1165-75.
 • Jansen, Rick J., et al. “Los nutrientes obtenidos al consumir frutas y verduras reducen el riesgo de cáncer de páncreas.” J Gastrointest Cancer 44.2 (2013): 152-161.
 • Khomich LM., Perova IB., Eller KI., Peach juice puree nutritional profile. Vopr Pitan, 2019. 88 (6): 100-109.
 • Kontoghiorghes G, Kolnagou A, et al. Trying to solve the puzzle of the interaction of ascorbic acid and iron: redox, chelation and therapeutic implications. Medicines. Agosto 2020. 7 (8): 45.
 • Lattimer J, Haub M, et al. Effects of dietary fiber and its components on metabolic health. Nutrients. Diciembre 2010. 2 (12): 1266-1289.
 • Lázaro, M. Alergia al melocoton: estudio epidemiologico, clinico e inmunologico. Diss. Universidad de Salamanca, 1997.
 • Mawa S, Husain K, et al. Ficus carica L (Moraceae): phytochemistry, traditional uses and biological activities. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. 2013:974256.
 • Miller HJ., Dehydration in the older adult. J Gerontol Nurs, 2015. 41 (9): 8-13.
 • National Institutes of Health. Office of Dietary Supplements. Potasio. Marzo 2019. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Olagnero, Gabriela, et al. “Alimentos funcionales: fibra, prebióticos, probióticos y simbióticos.” Diaeta 25.121 (2007): 20-33.
 • Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura (FAO). Bueno para ti, beneficios para la salud y la nutrición.
 • Peiro, Pablo Saz, María Ortiz Lucas, and Shila Saz Tejero. “Cuidados en el estreñimiento.” Medicina naturista 4.2 (2010): 15-22.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.