7 οφέλη που έχει το καθημερινό στεγνό βούρτσισμα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, την πλαδαρότητα και την κατακράτηση υγρών με το καθημερινό στεγνό βούρτσισμα; Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο!
7 οφέλη που έχει το καθημερινό στεγνό βούρτσισμα

Τελευταία ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου, 2019

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το στεγνό βούρτσισμα ως θεραπεία. Αυτό επειδή έχουν ανακαλύψει τα πολλαπλά οφέλη που λαμβάνουν από το στεγνό βούρτσισμα το οποίο απαιτεί λίγα λεπτά την ημέρα. Επιπλέον, είναι μια εύκολη πρακτική τόσο για την ομορφιά όσο και για την υγεία.

Σήμερα θα δούμε τα 7 οφέλη που απολαμβάνετε από το στεγνό βούρτσισμα. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, την πλαδαρότητα και την κατακράτηση υγρών;

Τι είναι το στεγνό βούρτσισμα;

Στεγνό βούρτσισμα - Βούρτσες

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια εύκολη τεχνική. Περιλαμβάνει το τρίψιμο του δέρματός σας με φυσικές ίνες για να διεγερθούν το δέρμα και τα όργανά σας. Ταυτόχρονα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

  • Το μασάζ αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο: ξεκινάτε από τα πόδια και βουρτσίζετε πάντα προς την καρδιά.
  • Το στεγνό βούρτσισμα γίνεται με μέση ένταση. Ωστόσο, δε θα πρέπει να γίνει ενοχλητικό ή επώδυνο για το άτομο που το κάνει.
  • Μπορείτε να το κάνετε από 5 έως 30 λεπτά, αρκετές φορές την εβδομάδα. Όμως, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε να το κάνετε μονάχα για λίγα λεπτά και σταδιακά να αυξήσετε τον χρόνο.
  • Θα παρατηρήσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες από την αρχή. Αυτό φαίνεται από την όψη του δέρματός σας και της γενικής σας υγείας.
  • Άνθρωποι με απαλό ή ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να προσέχουν όταν το κάνουν. Να χρησιμοποιείτε πάντα μικρή πίεση όταν ξεκινάτε.

Τα οφέλη στην υγεία

Στη συνέχεια θα ρίξουμε μια ματιά στα 7 οφέλη που έχει το στεγνό βούρτσισμα.

1. Βοηθάει στην αποστράγγιση των λεμφαδένων σας

Το στεγνό βούρτσισμα σας βοηθάει στην αποστράγγιση των λεμφαδένων σας. Με άλλα λόγια, σας επιτρέπει να καθαρίσετε το λεμφικό σύστημα του σώματός σας.

Το σύστημα αυτό είναι υπεύθυνο να σας απαλλάσσει από τις συσσωρευμένες τοξίνες. Εγγυάται επίσης ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί σωστά.

Έτσι, βοηθάτε το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο. Ταυτόχρονα, εξουδετερώνετε τα μικρά τοξικά σωματίδια τα οποία είναι η πηγή διαταραχών υγείας.

Το αποτέλεσμα είναι να ενδυναμώνονται οι φυσικές άμυνες του σώματός σας.

2. Βοηθάει στην εξουδετέρωση των υγρών

Με αυτή τη θεραπεία ενθαρρύνετε επίσης την εξουδετέρωση υγρών. Επιπλέον, αυτό γίνεται χωρίς να πάρετε κάποιο διουρητικό!

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μειώσετε το πρήξιμο που μπορεί να συμβεί σε διάφορα μέρη του σώματος. Κάποια απ’ αυτά είναι τα πόδια ή ο λαιμός σας. Επιπροσθέτως, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τις φλεγμονές των αρθρώσεων.

3. Το στεγνό βούρτσισμα ενθαρρύνει την ανάπτυξη του δέρματος

Στεγνό βούρτσισμα - Βούρτσα και σαπούνι

Η θεραπεία αυτή αποτελεί μια εναλλακτική λύση για απολέπιση.

Για την ακρίβεια, μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικά είδη απολεπιστικών για να αποβάλλουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σε αυτά περιλαμβάνονται εκείνα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος και το κάνουν να φαίνεται θαμπό, γκριζαρισμένο και ξηρό.

Επίσης, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων.

Η απολέπιση αυτή είναι ακόμη ένας καλός τρόπος για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας στην έκθεση στον ήλιο. Σας βοηθά να αποκτήσετε ένα καλό, υγιές μαύρισμα.

4. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για πολλές γυναίκες. Όμως, η τεχνική αυτή σας δίνει μια λύση και αυτό επειδή το στεγνό βούρτσισμα δουλεύει στο δέρμα σας με βαθιά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει στην έρευνά του ο Δρ. José Maria Pereira de Godoy, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, αυτή η τεχνική διέγερσης του λεμφικού συστήματος είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η λεμφική αποστράγγιση αναγκάζει τις ουσίες, που συνήθως συσσωρεύονται και κάνουν πιο επίμονη την κυτταρίτιδα, να κινηθούν. 

5.Το στεγνό βούρτσισμα αποτρέπει τις ραγάδες

Οι ραγάδες σχετίζονται τόσο με την αφυδάτωση και την έλλειψη ελαστικότητας, όσο και με την ανάπτυξη του δέρματος.

Μπορείτε να αποτρέψετε τις ραγάδες και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα καλό, καθημερινό στεγνό βούρτσισμα. Έπειτα, συνοδεύστε το με υγιεινή, φυσική ενυδάτωση.

6. Αυξάνει τη ροή του αίματός σας

Στεγνό βούρτσισμα - Ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια

Το μασάζ με τη βούρτσα έχει ακόμη ένα όφελος: αυξάνει τη ροή του αίματος. Αυτό συμβαίνει ειδικά αν ακολουθήσετε τη σειρά που σας προτείναμε από την αρχή του άρθρου.

Ξεκινήστε από τα πόδια σας και βουρτσίστε προς τα πάνω. Πάντα να κατευθύνεστε προς την καρδιά. Οπότε από τον αυχένα σας βουρτσίστε κάτω προς το στήθος σας.

Αν κάποιος μπορεί να βουρτσίσει την πλάτη σας, ζητήστε του να το κάνει από κάτω προς τα πάνω.

Όταν τελειώσετε με το μασάζ θα αισθανθείτε ένα ευχάριστο μυρμήγκιασμα σε όλο σας το σώμα. Αυτό σας δίνει επίσης μια καταπληκτική αίσθηση ανακούφισης, ειδικά αν υποφέρετε συχνά από την αίσθηση βάρους ή από κιρσούς.

7. Το στεγνό βούρτσισμα κάνει λείο το δέρμα σας

Ένα άμεσο αποτέλεσμα του στεγνού βουρτσίσματος στο δέρμα σας είναι πως του δίνει μια υπέροχη, λεία όψη. Αυξάνει επίσης την ανάπτυξη του δέρματος.

Θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο απαλό, λείο και σφιχτό. Αυτό βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της πλαδαρότητας.

Η κεντρική εικόνα είναι ευγενική χορηγία του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.
  • Nigel Palastanga, Derek Field, Roger Soames. Anatomía y movimiento humano. Estructura y funcionamiento. Editorial Paidotribo, 2007.
  • Tom Bisio. Tratamientos y terapias de la medicina deportiva china. Disfruto y hago, 2006.
  • Sanitas. Estética. Beneficios del drenaje linfático.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.