Η οριστική λύση για την κυτταρίτιδα είναι δωρεάν και φυσική

Αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από αυτή τη λύση για την κυτταρίτιδα, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε τη συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης με μια ισορροπημένη διατροφή, να αποφεύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα και, πάνω απ'όλα, να είστε συνεπείς.
Η οριστική λύση για την κυτταρίτιδα είναι δωρεάν και φυσική
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα; Δίαιτες, κρέμες, περιποιήσεις, ασκήσεις… Έχετε δοκιμάσει σχεδόν κάθε λύση για την κυτταρίτιδα, έχετε ξοδέψει μια μικρή περιουσία και το πρόβλημα μπορεί να έχει μειωθεί λίγο, όμως απλώς δεν λέει να εξαφανιστεί.

Υπάρχει μια απλή τεχνική, ωστόσο, που είναι δωρεάν και θα σας εξασφαλίσει αξιόλογα αποτελέσματα από τις πρώτες μέρες κιόλας.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να περιγράψουμε αυτή τη λύση για την κυτταρίτιδα, η οποία είναι δωρεάν, 100% φυσική και χρειάζεται μονάχα λίγα λεπτά τη μέρα.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα αναφέρεται συνήθως ως ένα αισθητικό πρόβλημα, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαταραχή του υποδόριου ιστού η οποία συνδέεται με την κυκλοφορία του αίματος, τις ορμόνες και γενετικούς παράγοντες. Συνδέεται επίσης σε μεγάλο βαθμό με τις συνήθειές σας όσον αφορά στη διατροφή και στην άσκηση.

Εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς και στην κοιλιά, καθώς η συσσώρευση λίπους κάτω από τους συνδετικούς ιστούς δίνει στο δέρμα μια ανομοιόμορφη υφή.

Οι περισσότερες γυναίκες, ακόμα και μερικοί άνδρες, εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Συνήθως εμφανίζεται προοδευτικά και επιδεινώνεται σε περιόδους όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση -στάδια κατά τα οποία οι ορμόνες σας παρουσιάζουν μεταβολές και το οιστρογόνο τείνει να επικρατεί.

Υπάρχει κάποια λύση για την κυτταρίτιδα;

Υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα

Γιατί οι περισσότερες λύσεις για την κυτταρίτιδα είναι αναποτελεσματικές;

 • Η διατροφή σας αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Ωστόσο οι δίαιτες με χαμηλές θερμίδες και λίγα λιπαρά δεν αποτελούν την απάντηση. Πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης, ραφιναρισμένων σιτηρών και αλεύρων και υδρογονομένων λιπαρών.
 • Η άσκηση είναι επίσης απαραίτητη, επομένως πρέπει να επιδίδεστε σε καρδιαγγειακή δραστηριότητα μέτριας έντασης σε τακτική βάση.
 • Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματικές από μόνες τους.
 • Οι θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας μπορούν να δώσουν κάποια καλά αποτελέσματα, αλλά μονάχα μέχρι τη στιγμή που τις διακόπτετε.

Χρειαζόμαστε μια μέθοδο ισχυρή και αποτελεσματική που συνδυάζει καλή διατροφή, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αποστράγγιση της λέμφου.

Στεγνό βούρτσισμα ως λύση για την κυτταρίτιδα

Η τεχνική του στεγνού βουρτσίσματος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ειδικά εφόσον όσοι την έχουν δοκιμάσει τη συνιστούν με ενθουσιασμό.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βούρτσα και μερικά λεπτά κάθε μέρα για να τρίψετε τις περιοχές με κυτταρίτιδα ή ολόκληρο το σώμα σας, αν θέλετε.

Θα προσέξετε αμέσως τα αποτελέσματα, επειδή θα μπορέσετε να αισθανθείτε τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την απαλότητα του δέρματός σας. Καθώς οι μέρες περνούν, θα προσέξετε ότι το δέρμα σας είναι πιο σφριγηλό και λείο.

Η κυτταρίτιδα θα εξαφανιστεί με τον καιρό αν είστε συνεπείς και ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα.

Πού θα βρείτε τη σωστή βούρτσα;

Υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα

Η βούρτσα που επιλέγετε θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από φυσικές τρίχες. Η λαβή είναι συνήθως μακριά και ξύλινη. Πρόκειται για το είδος της βούρτσας που χρησιμοποιείται συνήθως για το τρίψιμο της πλάτης ή άλλων σημείων του σώματος τα οποία είναι δύσκολο να φτάσει κανείς.

Πωλούνται στα φαρμακεία, στα καταστήματα βοτάνων, στα καταστήματα προϊόντων ομορφιάς και στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ακόμα και ειδικές βούρτσες φτιαγμένες για στεγνό βούρτσισμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Πώς γίνεται;

Αυτή η λύση για την κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμόζεται για δύο ως δέκα λεπτά τη μέρα. Το σημαντικό είναι να δείξετε συνέπεια και να μη σταματήσετε.

Θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 • Ενώ το δέρμα σας είναι καθαρό και στεγνό, το βουρτσίζετε πάντα από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από τα πόδια.
 • Θα πρέπει να κάνετε σταθερές κινήσεις κατά το βούρτσισμα αλλά χωρίς να πονάτε. Το δέρμα πρέπει να κοκκινίσει.
 • Μπορείτε να κινείστε από την μια πλευρά στην άλλη καθώς βουρτσίζετε προς το πάνω μέρος του σώματος.
 • Θα βουρτσίσετε τα πόδια, τις γάμπες, τα γόνατα, τους μηρούς, τους γλουτούς και τη μέση σας.
 • Στην περιοχή της κοιλιάς, θα βουρτσίσετε κυκλικά γύρω από τον αφαλό σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο εμφανή, ωστόσο, αν πρώτα βουρτσιστείτε και έπειτα κάνετε ένα κρύο ντους, εφαρμόζοντας στη συνέχεια μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

Άλλες σημαντικές συμβουλές

Για να είναι αποτελεσματική αυτή η λύση κατά της κυτταρίτιδας, μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις συμβουλές για τη διατροφή και την άσκηση τις οποίες αναφέραμε παραπάνω.

Το ζήτημα της διατροφής και της κυτταρίτιδας μελετήθηκε από το ΑΤΕΙ Κρήτης και μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Επιπλέον, είναι θεμελιώδες να κάνετε τα εξής:

 • Αποφεύγετε τα στενά ρούχα και τα ψηλά τακούνια.
 • Βγάλτε το κάπνισμα και το αλκοόλ από τη ζωή σας, επειδή επιδεινώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
 • Καταπολεμήστε το άγχος, το οποίο εμποδίζει οποιαδήποτε θεραπευτική αντιμετώπιση θέλετε να εφαρμόσετε.
 • Ρυθμίστε τα επίπεδα των ορμονών σας, αν είναι απαραίτητο.

Είδατε που υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.