8 οικιακά προϊόντα που θα σας γλιτώσουν από τις αναποδιές

Αν γίνει κάποια ζημιά ή υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι, είναι καλό να γνωρίζετε τις εναλλακτικές χρήσεις των οικιακών προϊόντων, που μπορούν να βοηθήσουν σε αρκετές περιπτώσεις.
8 οικιακά προϊόντα που θα σας γλιτώσουν από τις αναποδιές
José Gerardo Rosciano Paganelli

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

8 οικιακά προϊόντα που θα σας γλιτώσουν από τις αναποδιές. Στην καθημερινή μας ζωή προκύπτουν προβλήματα που, αν και είναι ασήμαντα, απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

Είναι αγχωτικό να μη γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τις αναποδιές στο σπίτι χωρίς ακριβά προϊόντα ή χωρίς να συμβουλευτούμε επαγγελματίες.

Αν και αυτή μοιάζει να είναι η μοναδική λύση, υπάρχουν ωστόσο σπιτικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να κοστίζουν χρήματα.

Μπορεί να παραμελούμε το ντουλάπι των τροφίμων μας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όμως υπάρχουν μερικά οικιακά προϊόντα που μπορούν να απλοποιήσουν τα πάντα.

Δώστε προσοχή!

1. Οξυγονούχο ύδωρ για μολύνσεις από σκουλαρίκια, από τα πιο χρήσιμα οικιακά προϊόντα

οικιακά προϊόντα για σκουλαρικια

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν πάθει μολύνσεις και αλλεργίες από σκουλαρίκια ή κοσμήματα αφτιών που δεν είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο ατσάλι ή χρυσό.

Για να αποφύγετε τη φαγούρα, τη φλεγμονή και τις δυσάρεστες οσμές, είναι καλύτερα να βάλετε αμέσως λίγο οξυγονούχο ύδωρ.

Το προϊόν αυτό έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό της περιοχής και στον έλεγχο του προβλήματος.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Προϊόντα που δεν χρησιμοποιούνται στο δέρμα ποτέ.

 

2. Μαγειρική σόδα για τους λεκέδες από λάδι, από τα εξαιρετικά οικιακά προϊόντα

Οι λεκέδες από λάδι πάνω στα ρούχα μπορεί να είναι καταστροφικοί αν δεν αντιμετωπιστούν αμέσως.

Αντί να χρησιμοποιήσετε επιθετικά χημικά προϊόντα, πασπαλίστε το ύφασμα με λίγη μαγειρική σόδα ώστε να απορροφηθεί η λιπαρή ουσία. Το προϊόν αυτό διευκολύνει την αφαίρεση του λεκέ και δεν επιτρέπει στη λιπαρή ουσία να εισχωρήσει στο υλικό.

Απλώς τρίψτε απαλά με μια βούρτσα για δύο λεπτά για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Αντιβακτηριακό σαπούνι ως αποσμητικό

οικιακά προϊόντα - σαπούνι

Το αντιβακτηριακό σαπούνι είναι ένα οικιακό προϊόν που αποτελεί καλή εναλλακτική όταν δεν έχουμε πρόχειρο κάποιο αποσμητικό. Το προϊόν αυτό σταματά την ανάπτυξη των βακτηρίων στις μασχάλες και επομένως προλαμβάνει τις δυσάρεστες οσμές.

4. Μέλι για τα εγκαύματα

Το μέλι των μελισσών είναι ένα εξαιρετικό οικιακό προϊόν για τα επιφανειακά εγκαύματα που οφείλονται στον ήλιο ή σε κάποια πηγή θερμότητας στο σπίτι.

Διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες που απολυμαίνουν τις πληγές και συμβάλλουν στην επούλωση του δέρματος, προκειμένου να αποφευχθούν ουλές και σημάδια.

Αφού το απλώσετε την περιοχή, αφήστε το στο έγκαυμα να στεγνώσει και να καθαρίσει.

5. Φακελάκια χαμομηλιού κατά των μαύρων κύκλων

οικιακά προϊόντα -φακελάκια από τσάι

Το χαμομήλι είναι ένα αντιφλεγμονώδες και χαλαρωτικό βότανο που μειώνει τους μαύρους κύκλους και το οίδημα γύρω από τα μάτια.

Τοποθετώντας φακελάκια χαμομηλιού πάνω στα βλέφαρα ελαχιστοποιείτε τους μαύρους κύκλους και διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η φρέσκια και ξεκούραστη όψη των ματιών.

Η δράση τους είναι ακόμα πιο ισχυρή αν τα βάλετε στο ψυγείο πριν τα τοποθετήσετε πάνω στα βλέφαρα.

6. Κρύες κομπρέσες κατά των ρινορραγιών

Οι ρινορραγίες προκαλούν ανησυχία, όμως μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις αποτελούν ένδειξη σοβαρού προβλήματος.

Γενικά προκύπτουν όταν η βλεννογόνος μεμβράνη της μύτης ξηραίνεται και σκληραίνει, με αποτέλεσμα να ανοίγει και να προκαλείται αιμορραγία.

Για να λύσετε το πρόβλημα μέσα σε μερικά λεπτά μονάχα με οικιακά προϊόντα, τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα πάνω στη ράχη της μύτης και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά.

Η μέθοδος αυτή κάνει τις φλέβες να συσταλούν και βοηθάει στο να σταματήσει το αίμα.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 6 κόλπα για να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη στη στιγμή.

 

7. Έλαιο τεϊόδεντρου κατά της ονυχομυκητίασης

ελαιο τεϊόδεντρου

Η ονυχομυκητίαση είναι αντιαισθητική και μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση και φλεγμονή του δέρματος κάτω από το νύχι, οδηγώντας στην απώλεια όλου του νυχιού.

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι μια ισχυρή αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή ουσία που εξουδετερώνει τη ρίζα του μύκητα όταν εφαρμόζεται απευθείας.

Χρησιμοποιήστε μόνο μία ή δύο σταγόνες για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή αναμείξτε έξι σταγόνες με νερό και βυθίστε σε αυτό τα πόδια σας.

8. Πατάτες για επιφανειακά τραύματα, από τα εξαιρετικά οικιακά προϊόντα

Οι πατάτες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιική δράση που συνεισφέρει στην επούλωση των επιφανειακών πληγών.

Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, μειώνουν την αίσθηση του πόνου και σταματούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στην πάσχουσα περιοχή.

Πρέπει να τοποθετούνται απευθείας πάνω στην καθαρισμένη πληγή και να αλλάζονται κάθε τέσσερις ώρες για βέλτιστα αποτελέσματα.

Η συνεχιζόμενη χρήση διεγείρει την κυτταρική αποκατάσταση και προλαμβάνει τις ουλές, τα σημάδια και άλλα είδη δερματικών ατελειών.

Όπως είδατε, μπορείτε να λύσετε τα ασήμαντα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας βασικά οικιακά προϊόντα.

Έχετέ τα υπόψη σας και στο εξής θα είστε ήσυχοι.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.