Ακούστε το σώμα σας: γνωρίζει πότε υπάρχει πρόβλημα

Το σώμα σας είναι σοφό και ξέρει πότε να σας στείλει σήματα για να σας πει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας.
Ακούστε το σώμα σας: γνωρίζει πότε υπάρχει πρόβλημα

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου, 2019

Ξέρατε ότι το σώμα σας σάς το λέει όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Το σώμα σας φωνάζει ενώ είστε σιωπηλοί, όταν το μυαλό σας αρνείται να καταλάβει, προκειμένου να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε αυτό που φοβάστε περισσότερο.

Όσο περισσότερο το αγνοείτε, τόσο περισσότερες ενδείξεις θα σας δίνει το σώμα σας για να σας πει ότι κάτι χρειάζεται να θεραπευτεί άμεσα.

Ο πόνος μπορεί να αλλάξει, αλλά η προέλευσή του παραμένει η ίδια

Το σώμα σας

Φανταστείτε την Άννα, μια γυναίκα που πάντα βρισκόταν σε σχέση, για να μην μείνει ποτέ μόνη.

Ξεκινώντας με την τρίτη σχέση της, άρχισε να αισθάνεται άγχος. Τα συμπτώματα ξεκίνησαν με ένα εξόγκωμα στο λαιμό της, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε έκζεμα, ακόμα και δερματίτιδα.

Τα προβλήματα αυτά εμφανίστηκαν ξαφνικά και χωρίς κανένα προφανή λόγο, κάτι που η Άννα θα μπορούσε να αναγνωρίσει. Θεωρούσε ότι ήταν κάτι γενετικό ή ότι το άγχος της δουλειά τα προκάλεσε.

Ωστόσο, αυτό δεν προκάλεσε τα συμπτώματα.

Ήταν ένα μπέρδεμα για αυτήν και μόνο όταν έμεινε μόνη της, για πρώτη φορά, άρχισε τελικά να κοιτάει πραγματικά βαθιά μέσα της.

Γυναίκα σε στάση εμβρύου στο κρεβάτι

Τότε συνειδητοποίησε ότι το σώμα της εκδήλωνε συναισθηματική εξάρτηση. Αυτό ήταν πρόβλημα που είχε, αλλά δεν μπορούσε να αντιληφθεί πριν.

Όταν βρίσκεστε σε συνεχή πόνο, φοβάστε ότι θα χάσετε κάποιον ή βιώνετε μια κατάσταση πόνου, το σώμα σας θα σας ενημερώσει ότι χρειάζεται να αλλάξετε για να προχωρήσετε.

Κάθε μέρος από το σώμα σας έχει κάτι να σας πει

Ο πόνος σε διάφορα μέρη του σώματός σας δείχνει διαφορετικά πράγματα.

Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι η απάντηση στον πόνο βρίσκεται μέσα σας. Απλά πρέπει να ακούσετε το σώμα σας, να ρίξετε μια ματιά στη ζωή σας και να καταλήξετε σε κάποια υπεύθυνα συμπεράσματα.

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε πραγματικά χαμένοι και θέλετε κάποια καθοδήγηση, εδώ είναι μερικοί τρόποι που το σώμα σας μπορεί να αντικατοπτρίζει διαφορετικά προβλήματα:

  • Θέματα στο λαιμό: Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να πείτε, αλλά τα κρατάτε.
  • Γρίπη: Δεν είστε χαρούμενοι για κάτι στη ζωή σας. Πρέπει να αντιμετωπιστεί για να απελευθερωθείτε από αυτό το πρόβλημα.
  • Πόνος στον αστράγαλο: Αντιπροσωπεύει την αντίθεση στη ζωή σας.
  • Προβλήματα στο στομάχι: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και η επεξεργασία των καταστάσεων που ζείτε.
  • Προβλήματα στην πλάτη: Έλλειψη υποστήριξης ή κουβαλάτε βάρος που δεν είναι δικό σας.
  • Πόνος στο μηρό: Ανησυχείτε για το τι περιμένουν οι άλλοι από εσάς.
  • Ημικρανίες ή πονοκέφαλοι: Καταπιέζετε τις αμφιβολίες σας.
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση: Ο φόβος σάς καταδυναστεύει.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το τι μπορεί να προσπαθεί να σας πει το σώμα σας μέσω διαφόρων συμπτωμάτων.

Φροντίστε το μυαλό σας

Το μυαλό σας είναι ισχυρό και συχνά παραμελείται. Όπως μόλις είδατε, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία σας.

Μια γρίπη μπορεί να είναι μόνο μια γρίπη, αλλά μπορεί επίσης να δηλώνει κάτι που πρέπει να θεραπευτεί.

Το μυαλό σας είναι το μέρος απ’ όπου περνούν οι μεγαλύτερες ‘καταιγίδες’ σας και εκεί όπου οι σκέψεις αλλάζουν ξανά και ξανά. Στη συνέχεια, κάνουν ό,τι ξέρουν να κάνουν καλύτερα: πυροδοτούν το άγχος, σας αποσυνδέουν από το παρόν και σας κάνουν πραγματικά να υποφέρετε.

Αν φροντίζετε το μυαλό σας και το διατηρείτε υγιές, το σώμα σας θα σταματήσει  να παρουσιάζει συμπτώματα για όσα εσείς απλά δεν μπορείτε να αφήσετε πίσω σας.

Γυναίκα κρατά μπαλόνι

Συνήθως, έχετε την τάση να μην δίνετε υπερβολική προσοχή στο σώμα σας. Εν τω μεταξύ, είστε επίσης πολύ διστακτικοί στο να ζητήσετε βοήθεια όταν δεν είστε σε θέση να χειριστείτε αυτό  που συμβαίνει στο μυαλό σας.

Ωστόσο, το να δίνετε προσοχή είναι ο μόνος τρόπος που το σώμα σας θα σταματήσει να εκδηλώνει τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας σε δυσάρεστες φυσικές μορφές.

Μερικές φορές, απλά δεν έχετε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ηρεμήσετε τον ανεμοστρόβιλο των σκέψεων και πεποιθήσεων που φέρει η ζωή.

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να θυσιάζετε την υγεία σας. Ζητήστε βοήθεια εάν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε. Εξάλλου, ένα υγιές μυαλό είναι απαραίτητο για την ευτυχία.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.