Καθαρίστε τις φραγμένες αρτηρίες με ένα απλό ρόφημα

· 18 Φεβρουαρίου 2016

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τις φραγμένες αρτηρίες, ένα πρόβλημα όλο και πιο συνηθισμένο στον κόσμο λόγω της κακής διατροφής και του καθιστικού τρόπου ζωής, που αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Αυτό που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μη γνωρίζουν είναι ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας μπορεί να προληφθεί και να καταπολεμηθεί φυσικά με ένα απλό ρόφημα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή στην αντιστροφή της αρτηριοσκλήρωσης, που είναι μια πάθηση η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει προοδευτική πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών λόγω της συσσώρευσης λιπωδών ουσιών. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atherosclerosis, έδειξε ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των αρτηριών όταν αυτές συγκεντρώνουν μεγάλη ποσότητα χοληστερίνης.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές, στα πλαίσια πειραματικών μελετών, χορήγησαν εκχύλισμα ροδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ποντίκια που αντιμετώπιζαν προβλήματα στις στεφανιαίες αρτηρίες. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, διατυπώθηκε το συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ροδιού έπαιζε αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη της περαιτέρω συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες των τρωκτικών, αλλά και προλάμβανε τη σκλήρυνσή τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα πάνω στις ωφέλειες του ροδιού για τον καθαρισμό των αρτηριών διαπίστωσε την ύπαρξη περαιτέρω σημαντικών ωφελειών, όπως ότι το ρόδι:

 • Έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες.
 • Μπορεί να μειώσει τη χημειοτακτική πρωτεΐνη των μονοκυττάρων-1, ενός χημικού αγγελιοφόρου (χημοκίνη) που συνδέεται με τις διαδικασίες φλεγμονής μέσα στις αρτηρίες.
 • Μπορεί να μειώσει την καρδιομεγαλία.
 • Μειώνει τη συγκέντρωση λίπους στον καρδιακό μυ.
 • Μπορεί να μειώσει τη διήθηση μακροφάγων στον καρδιακό μυ.
 • Μειώνει τις ανωμαλίες στο ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Γιατί ένα απλό φρούτο όπως το ρόδι είναι τόσο καλό για την καρδιά σας;

kardia-gynaikas

Όλες οι ωφέλειες του ροδιού οφείλονται κυρίως στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η βιταμίνη C και οι πολυφαινόλες. Σύμφωνα με τον Linus Pauling, που τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ, μία από τις κύριες αιτίες της καρδιαγγειακής νόσου είναι η ανεπάρκεια βιταμίνης C.

Τα ρόδια διαθέτουν επίσης μια σημαντική αντιφλεγμονώδη ιδιότητα που παίζει θεμελιώδη ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών προβλημάτων. Χάρη σε αυτή, τα ρόδια συμβάλλουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι καλά για την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για την πρόληψη λοιμώξεων.

Χυμός ροδιού για τη μείωση της χοληστερίνης και τον καθαρισμό των φραγμένων αρτηριών

Αυτός ο ισχυρός χυμός με ρόδι και μήλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες όπως φλαβονοειδή, τανίνες και ίνες, ουσίες που είναι υπεύθυνες για τη μείωση της χοληστερίνης και την ενίσχυση του καθαρισμού των φραγμένων αρτηριών.

Συστατικά

 • 3 μήλα
 • 1 ρόδι

Οδηγίες

Πλύντε καλά τα φρούτα για να απαλλαγείτε από παρασιτοκτόνα ή βακτήρια. Καθαρίστε το ρόδι και κόψτε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια. Έπειτα, χτυπήστε τα φρούτα στο μπλέντερ με λίγο νερό για να διευκολυνθεί η διαδικασία και πιείτε το χυμό αμέσως.

Άλλες σημαντικές ωφέλειες της κατανάλωσης χυμού ροδιού

rodi

Εκτός του ότι συμβάλλει στον καθαρισμό των αρτηριών, η τακτική κατανάλωση του συγκεκριμένου χυμού με ρόδι εξασφαλίζει και άλλες σημαντικές ωφέλειες στον οργανισμό σας:

 • Έχει ιδιαίτερα αντιοξειδωτική δράση: ο χυμός ροδιού είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικός, βοηθώντας στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο αίμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λιγότερο οξειδωτικό στρες μπορεί να μειώσει το μέγεθος των αθηρωματικών βλαβών μέχρι και κατά 44%.
 • Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες: χάρη στα υψηλά του επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, ο χυμός ροδιού μπορεί επίσης να έχει σημαντική αντικαρκινική δράση. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου -όχι να τον θεραπεύσει, αλλά να καταστρέψει και να αναστείλει την ανάπτυξη των κακοήθων κυττάρων. Μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι χυμό ροδιού την ημέρα μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.
 • Σύμμαχος στο αδυνάτισμα: ο χυμός ροδιού αποτελεί επίσης καλό σύμμαχο για τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν ένα υγιές βάρος. Η κατανάλωση αυτού του χυμού ως συμπλήρωμα της δίαιτας και της άσκησης μπορεί να συμβάλει στην ευκολότερη καύση του λίπους και να δώσει αποτελέσματα συντομότερα από το αναμενόμενο. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα και να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: τα αντιοξειδωτικά συστατικά του χυμού από ρόδι το καθιστούν επίσης έναν εξαιρετικό σύμμαχο του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι θαυμάσιο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και για την εξασφάλιση ενός προστατευτικού φράγματος κατά των ιών, των βακτηρίων και των μυκήτων.