Φραγμένες αρτηρίες: Καθαρίστε τις με ένα απλό ρόφημα

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τις φραγμένες αρτηρίες. Είναι ένα πρόβλημα όλο και πιο συνηθισμένο στον κόσμο λόγω της κακής διατροφής και του καθιστικού τρόπου ζωής, που αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα.
Φραγμένες αρτηρίες: Καθαρίστε τις με ένα απλό ρόφημα
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Γνωρίζετε ότι οι φραγμένες αρτηρίες μπορούν να προληφθούν και να καταπολεμηθούν φυσικά με ένα απλό σπιτικό ρόφημα;

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή στην αντιστροφή της αρτηριοσκλήρωσης, που είναι μια πάθηση η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει προοδευτική πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών λόγω της συσσώρευσης λιπωδών ουσιών. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atherosclerosis, έδειξε ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των αρτηριών όταν αυτές συγκεντρώνουν μεγάλη ποσότητα χοληστερίνης.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές, στα πλαίσια πειραματικών μελετών, χορήγησαν εκχύλισμα ροδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα σ ε ποντίκια που αντιμετώπιζαν προβλήματα στις στεφανιαίες αρτηρίες. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, διατυπώθηκε το συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ροδιού έπαιζε αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη της περαιτέρω συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες των τρωκτικών, αλλά και προλάμβανε τη σκλήρυνσή τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα πάνω στις ωφέλειες του ροδιού για να καθαριστούν οι φραγμένες αρτηρίες διαπίστωσε περαιτέρω σημαντικές ωφέλειες:

 • Το ρόδι έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες.
 • Μπορεί να μειώσει τη χημειοτακτική πρωτεΐνη των μονοκυττάρων-1, ενός χημικού αγγελιοφόρου (χημοκίνη) που συνδέεται με τις διαδικασίες φλεγμονής στις αρτηρίες.
 • Μπορεί να μειώσει την καρδιομεγαλία.
 • Μειώνει τη συγκέντρωση λίπους στον καρδιακό μυ.
 • Μπορεί να μειώσει τη διήθηση μακροφάγων στον καρδιακό μυ.
 • Μειώνει τις ανωμαλίες στο ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Γιατί ένα απλό φρούτο όπως το ρόδι είναι τόσο καλό για την καρδιά σας;

φραγμένες αρτηρίες, καρδιά γυναίκας

Όλες οι ωφέλειες του ροδιού οφείλονται κυρίως στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η βιταμίνη C και οι πολυφαινόλες. Σύμφωνα με τον Linus Pauling, που τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ, μία από τις κύριες αιτίες της καρδιαγγειακής νόσου είναι η ανεπάρκεια βιταμίνης C.

Τα ρόδια διαθέτουν επίσης μια σημαντική αντιφλεγμονώδη ιδιότητα που παίζει θεμελιώδη ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών προβλημάτων. Χάρη σε αυτή, τα ρόδια συμβάλλουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι καλά για την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για την πρόληψη λοιμώξεων.

Χυμός ροδιού για να μειώσετε την χοληστερίνη και να καθαρίσετε τις φραγμένες αρτηρίες

Αυτός ο ισχυρός χυμός με ρόδι και μήλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες όπως φλαβονοειδή, τανίνες και ίνες, ουσίες που είναι υπεύθυνες για τη μείωση της χοληστερίνης και τον την ενίσχυση του καθαρισμού των φραγμένων αρτηριών.

Συστατικά

 • 3 μήλα
 • 1 ρόδι

Οδηγίες

Πλύντε καλά τα φρούτα για να απαλλαγείτε από παρασιτοκτόνα ή βακτήρια. Καθαρίστε το ρόδι και κόψτε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια. Έπειτα, χτυπήστε τα φρούτα στο μπλέντερ με λίγο νερό για να διευκολυνθεί η διαδικασία και πιείτε το χυμό αμέσως.

Άλλες σημαντικές ωφέλειες της κατανάλωσης χυμού ροδιού

φραγμένες αρτηρίες, ρόδι

Ο χυμός αυτός σας βοηθάει να καθαρίσετε τις φραγμένες αρτηρίες σας. Η τακτική κατανάλωση του όμως εξασφαλίζει και άλλες σημαντικές ωφέλειες για τον οργανισμό σας:

 • Έχει ιδιαίτερα αντιοξειδωτική δράση: ο χυμός ροδιού είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικός, βοηθώντας στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο αίμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λιγότερο οξειδωτικό στρες μπορεί να μειώσει το μέγεθος των αθηρωματικών βλαβών μέχρι και κατά 44%.
 • Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες: χάρη στα υψηλά του επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, ο χυμός ροδιού μπορεί επίσης να έχει σημαντική αντικαρκινική δράση. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου -όχι να τον θεραπεύσει, αλλά να καταστρέψει και να αναστείλει την ανάπτυξη των κακοήθων κυττάρων. Μελέτες έδειξαν ότι πίνοντας ένα ποτήρι χυμό ροδιού την ημέρα επιβραδύνεται η εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.
 • Σύμμαχος στο αδυνάτισμα: ο χυμός ροδιού αποτελεί επίσης καλό σύμμαχο για τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν ένα υγιές βάρος. Η κατανάλωση αυτού του χυμού ως συμπλήρωμα της δίαιτας και της άσκησης μπορεί να συμβάλει στην ευκολότερη καύση του λίπους και να δώσει αποτελέσματα συντομότερα από το αναμενόμενο. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα και να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: τα αντιοξειδωτικά συστατικά του χυμού από ρόδι το καθιστούν επίσης έναν εξαιρετικό σύμμαχο του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι θαυμάσιο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, εξασφαλίζοντας ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μυκητες.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.