Καθαρίστε τις αρτηρίες σας με αυτά τα 3 απίθανα συστατικά

· 14 Σεπτεμβρίου 2018
Η κακή διατροφή, ο καθιστικός τρόπος ζωής και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των αρτηριών σας. Μάθετε πώς να μειώσετε την χοληστερόλη σας και το επίπεδο των τριγλυκεριδίων σας με αυτά τα 3 απίθανα συστατικά.

Καθαρίστε τις αρτηρίες σας φυσικά!

Μια κακή διατροφή επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αρτηριών σας. Ο συνδυασμός αυτών των τριών συστατικών, ωστόσο, μπορεί να τις βοηθήσει να καθαρίσουν για να βελτιστοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Ο καθαρισμός των αρτηριών σας συνεπάγεται τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Αυτοί οι τύποι λιπιδίων τείνουν να συσσωρεύονται πάρα πολύ καθώς μεγαλώνουμε και θέτουν την υγεία μας σε σοβαρό κίνδυνο.

Η λάθος διατροφή και οι ανθυγιεινές συνήθειες ζωής, όπως η καθιστική ζωή ή τα υψηλά επίπεδα στρες, ενεργοποιούν τελικά την ανάπτυξη της υπερχοληστερολαιμίας.

Ωστόσο, το δύσκολο πράγμα για τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια είναι ότι δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένα συμπτώματα.

Μπορείτε να μάθετε εάν υπερβαίνετε τα συνιστώμενα όρια 200 mg / dL για τη χοληστερόλη ή τα 150 mg / dL για τα τριγλυκερίδια μόνο με εξέταση αίματος.

Ο γιατρός σας πιθανώς θα σας πει εάν πρέπει να πάρετε φάρμακο για αυτό ή όχι. Ακόμα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε – ή τουλάχιστον να βελτιώσετε – τη διατροφή σας.

Για να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, συνιστάται να ενσωματώσετε αυτά τα απλά συστατικά στη διατροφή σας.

Στη συνέχεια, θα σας ενημερώσουμε για τα εν λόγω συστατικά.

1. Τζίντζερ: αποτελεσματικό στη μείωση της χοληστερόλης

Πολλές μελέτες δείχνουν τη χρησιμότητα της πιπερόριζας για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στις αρτηρίες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι ρίζες περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα άλλα οφέλη της:

 • Το τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικά όπως το ΒΗΑ και το ΒΗΤ. Και τα δύο είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία της υπεροξείδωσης των λιπιδίων που σχηματίζονται στις αρτηρίες.
 • Ομοίως, το τζίντζερ είναι πολύ καλό στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων που ενεργοποιεί τόσο τη χοληστερόλη όσο και τα τριγλυκερίδια.
 • Σταματά τη συσσώρευση λιπιδίων στους τοίχους των αρτηριών, ενθαρρύνοντας τη σωστή ροή αίματος σε όλο το στεφανιαίο σύστημα.


2. Σκόρδο: ο φυσικός εχθρός για τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

σκόρδο και τζίντζερ

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα βοτάνων για τη μείωση τόσο των τριγλυκεριδίων όσο και της χοληστερόλης.

Θυμηθείτε, όμως, ότι το σκόρδο παρέχει συσσωρευτικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, ξεκινάει αποτελεσματικά τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, αφού ληφθεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Η χαρακτηριστική ένωση που περιέχεται στο σκόρδο είναι η αλικίνη. Εκτός από τη διακριτική της μυρωδιά και γεύση, η αλικίνη σας επιτρέπει να μειώσετε τη χοληστερόλη στα τοιχώματα των αρτηριών.

Επιπλέον, το σκόρδο έχει κάποια αναμφισβήτητα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία. Είναι ένα φυσικό και πολύ αποτελεσματικό αντιβακτηριακό, που έχει επίσης διουρητικά, καθαριστικά και αντισηπτικά οφέλη.


3. Λεμόνι: μια φυσική θεραπεία

λεμόνι, χυμός

Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C είναι ένας θεαματικός τρόπος πρόληψης και θεραπείας της κακής χοληστερόλης (LDL) καθώς και των τριγλυκεριδίων.

Αξίζει να το συμπεριλάβετε ως ένα κανονικό κομμάτι της διατροφής σας και ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από τη θεραπεία που θα βρείτε παρακάτω με σκόρδο, τζίντζερ και λεμόνι;

Παρακάτω είναι μερικά μόνο από τα απίστευτα οφέλη αυτού του εσπεριδοειδούς:

 • Ο φυσικός χυμός λεμονιού σας δίνει κάτι περισσότερο από τη βιταμίνη C. Επιπλέον, το σημαντικό επίπεδο ινών που περιέχει είναι κατάλληλο για να «καθαρίσει» όλη την επιβλαβή συσσώρευση ουσιών από τις αρτηρίες μας.
 • Οι διαλυτές ίνες του λεμονιού απορροφούν νερό από το πεπτικό σας σύστημα, σχηματίζοντας έτσι μια παχιά μάζα. Η χολή που περιέχει χοληστερόλη μπορεί να «παγιδευτεί» σε αυτή τη μάζα, αφαιρώντας την έτσι από το σώμα σας.
 • Επίσης, δεν θα ήταν δυνατό να μην αναφερθούν τα φλαβονοειδή που περιέχονται στις φλούδες λεμονιού. Η ικανότητά τους να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης είναι επίσης εξαιρετική.

Τώρα ρίξτε μια ματιά στο πώς να συνδυάσετε αυτά τα τρία ισχυρά συστατικά σε μια μοναδική απίστευτη θεραπεία.


Πώς να αποκαταστήσετε τις αρτηρίες σας

τζίντζερ, σκόρδο και τσαι

Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (250 ml)
 • 1 σκελίδα σκόρδο
 • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τζίντζερ (2 γραμ.)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.)

Παρασκευή

 • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε βιολογικό σκόρδο, λεμόνια και τζίντζερ. Έτσι, μπορείτε να πάρετε τη μέγιστη ποσότητα των βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν.
 • Πρώτα στύψτε το χυμό λεμονιού.
 • Μετά από αυτό, προσθέστε το σκόρδο, το φρέσκο ​​τζίντζερ και το κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
 • Αναμείξτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Το σκόρδο και το τζίντζερ πρέπει να είναι σε πολύ μικρά κομμάτια.

Προσπαθήστε να πίνετε αυτό το θεραπευτικό ρόφημα γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά το πρωί πριν φάτε.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία για 15 ημέρες, να ξεκουραστείτε μια εβδομάδα και στη συνέχεια να την επαναλάβετε.

Παρατηρήστε πώς σας κάνει να αισθάνεστε και κάντε αυτή τη θεραπεία ένα μόνιμο κομμάτι της διατροφής σας.

Οι αρτηρίες σας θα σας ευχαριστούν!