Πώς θα ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας με 3 απίθανα συστατικά

Η κακή διατροφή, ο καθιστικός τρόπος ζωής και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των αρτηριών σας. Μάθετε πώς να μειώσετε την χοληστερόλη σας και το επίπεδο των τριγλυκεριδίων σας με αυτά τα 3 απίθανα συστατικά.
Πώς θα ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας με 3 απίθανα συστατικά

Τελευταία ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου, 2019

Πως θα ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας με φυσικά συστατικά;

Μια κακή διατροφή επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αρτηριών σας. Ο συνδυασμός  των τριών συστατικών που προτείνουμε, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας για να βελτιστοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Ο καθαρισμός των αρτηριών σας συνεπάγεται τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Αυτοί οι τύποι λιπιδίων τείνουν να συσσωρεύονται πάρα πολύ καθώς μεγαλώνουμε και θέτουν την υγεία μας σε σοβαρό κίνδυνο.

Η λάθος διατροφή και οι ανθυγιεινές συνήθειες ζωής, όπως η καθιστική ζωή ή τα υψηλά επίπεδα στρες, ενεργοποιούν τελικά την ανάπτυξη της υπερχοληστερολαιμίας.

Ωστόσο, το δύσκολο πράγμα για τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια είναι ότι δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένα συμπτώματα.

Μπορείτε να μάθετε εάν υπερβαίνετε τα συνιστώμενα όρια 200 mg / dL για τη χοληστερόλη ή τα 150 mg / dL για τα τριγλυκερίδια μόνο με εξέταση αίματος.

Ο γιατρός σας πιθανώς θα σας πει εάν πρέπει να πάρετε φάρμακο για αυτό ή όχι. Ακόμα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε – ή τουλάχιστον να βελτιώσετε – τη διατροφή σας.

Για να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, συνιστάται να ενσωματώσετε αυτά τα απλά συστατικά στη διατροφή σας.

Στη συνέχεια, θα σας ενημερώσουμε για τα εν λόγω συστατικά.

1. Τζίντζερ: αποτελεσματικό στη μείωση της χοληστερόλης

Πολλές μελέτες δείχνουν τη χρησιμότητα της πιπερόριζας για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στις αρτηρίες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι ρίζες περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα άλλα οφέλη της:

 • Το τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικά όπως το ΒΗΑ και το ΒΗΤ. Και τα δύο είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία της υπεροξείδωσης των λιπιδίων που σχηματίζονται στις αρτηρίες.
 • Ομοίως, το τζίντζερ είναι πολύ καλό στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων που ενεργοποιεί τόσο τη χοληστερόλη όσο και τα τριγλυκερίδια.
 • Σταματά τη συσσώρευση λιπιδίων στους τοίχους των αρτηριών, ενθαρρύνοντας τη σωστή ροή αίματος σε όλο το στεφανιαίο σύστημα και βοηθά να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες.

Διαβάστε σχετικά: Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: καταπολεμήστε τες με τζίντζερ και σκόρδο


2. Σκόρδο: ο φυσικός εχθρός για τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

Πως θα ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας με 3 απίθανα συστατικά - σκόρδο και τζίντζερ

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα βοτάνων για τη μείωση τόσο των τριγλυκεριδίων όσο και της χοληστερόλης.

Θυμηθείτε, όμως, ότι το σκόρδο παρέχει συσσωρευτικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, ξεκινάει αποτελεσματικά τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, αφού ληφθεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Η χαρακτηριστική ένωση που περιέχεται στο σκόρδο είναι η αλικίνη. Εκτός από τη διακριτική της μυρωδιά και γεύση, η αλικίνη σας επιτρέπει να μειώσετε τη χοληστερόλη στα τοιχώματα ώστε να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες.

Επιπλέον, το σκόρδο έχει κάποια αναμφισβήτητα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία. Είναι ένα φυσικό και πολύ αποτελεσματικό αντιβακτηριακό, που έχει επίσης διουρητικά, καθαριστικά και αντισηπτικά οφέλη.

Δείτε επίσης: Ανακαλύψτε τις υγιεινές και αντιπηκτικές ιδιότητες του σκόρδου


3. Λεμόνι: μια φυσική θεραπεία

Πως θα ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας με 3 απίθανα συστατικά - λεμόνι

Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C είναι ένας θεαματικός τρόπος πρόληψης και θεραπείας της κακής χοληστερόλης (LDL) καθώς και των τριγλυκεριδίων.

Αξίζει να το συμπεριλάβετε ως ένα κανονικό κομμάτι της διατροφής σας και ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από τη θεραπεία που θα βρείτε παρακάτω με σκόρδο, τζίντζερ και λεμόνι;

Παρακάτω είναι μερικά μόνο από τα απίστευτα οφέλη αυτού του εσπεριδοειδούς:

 • Ο φυσικός χυμός λεμονιού σας δίνει κάτι περισσότερο από τη βιταμίνη C. Επιπλέον, το σημαντικό επίπεδο ινών που περιέχει είναι κατάλληλο για να «καθαρίσει» όλη την επιβλαβή συσσώρευση ουσιών από τις αρτηρίες μας.
 • Οι διαλυτές ίνες του λεμονιού απορροφούν νερό από το πεπτικό σας σύστημα, σχηματίζοντας έτσι μια παχιά μάζα. Η χολή που περιέχει χοληστερόλη μπορεί να “παγιδευτεί” σε αυτή τη μάζα, αφαιρώντας την έτσι από το σώμα σας.
 • Επίσης, δεν θα ήταν δυνατό να μην αναφερθούν τα φλαβονοειδή που περιέχονται στις φλούδες λεμονιού. Η ικανότητά τους να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης είναι επίσης εξαιρετική.

Τώρα ρίξτε μια ματιά στο πώς να συνδυάσετε αυτά τα τρία ισχυρά συστατικά σε μια μοναδική απίστευτη θεραπεία.


Ένα ρόφημα για να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας

Πως θα ξεβουλώσετε τις αρτηρίες σας

Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (250 ml)
 • 1 σκελίδα σκόρδο
 • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τζίντζερ (2 γραμ.)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.)

Παρασκευή

 • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε βιολογικό σκόρδο, λεμόνια και τζίντζερ. Έτσι, μπορείτε να πάρετε τη μέγιστη ποσότητα των βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν.
 • Πρώτα στύψτε το χυμό λεμονιού.
 • Μετά από αυτό, προσθέστε το σκόρδο, το φρέσκο ​​τζίντζερ και το κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
 • Αναμείξτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Το σκόρδο και το τζίντζερ πρέπει να είναι σε πολύ μικρά κομμάτια.

Προσπαθήστε να πίνετε αυτό το θεραπευτικό ρόφημα γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά το πρωί πριν φάτε.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία για 15 ημέρες, να ξεκουραστείτε μια εβδομάδα και στη συνέχεια να την επαναλάβετε.

Παρατηρήστε πώς σας κάνει να αισθάνεστε και κάντε αυτή τη θεραπεία ένα μόνιμο κομμάτι της διατροφής σας.

Οι αρτηρίες σας θα σας ευχαριστούν!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Matsumoto, S., Nakanishi, R., Li, D., Alani, A., Rezaeian, P., Prabhu, S., … Budoff, M. J. (2016). Aged Garlic Extract Reduces Low Attenuation Plaque in Coronary Arteries of Patients with Metabolic Syndrome in a Prospective Randomized Double-Blind Study. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3945/jn.114.202424
 • DeBoer, L. W. V, & Folts, J. D. (1989). Garlic extract prevents acute platelet thrombus formation in stenosed canine coronary arteries. American Heart Journal. https://doi.org/10.1016/0002-8703(89)90641-8

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.