5 χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών που ίσως δε γνωρίζετε

Τα καθαριστικά τζαμιών έχουν εναλλακτικές χρήσεις τις οποίες δε γνωρίζετε σίγουρα. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τις πέντε καλύτερες!
5 χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών που ίσως δε γνωρίζετε

Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου, 2019

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας τις εναλλακτικές χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών τις οποίες μάλλον δε γνωρίζετε. Ορισμένες φορές, τα προϊόντα καθημερινής χρήσης μπορούν να φανούν χρήσιμα για πολλά άλλα πράγματα και όχι μόνο για μια συγκεκριμένη χρήση.

Τα καθαριστικά τζαμιών εφευρέθηκαν τη δεκαετία του 30. Από τότε, οι άνθρωποι μπορούν να καθαρίσουν τα τζάμια τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Όμως, γνωρίζετε τις άλλες χρήσεις αυτού του προϊόντος;

Καθαριστικό τζαμιών

Αυτό το προϊόν, που αρχικά ήταν μόνο διάφανο και μπλε, τώρα έρχεται σε πολλές ποικιλίες και αρώματα. Παρότι στην αρχή ήταν ένα εξαιρετικά εύφλεκτο προϊόν, αργότερα άλλαξε η σύνθεσή του και βασίζεται σε επιφανειοδραστικές ουσίες.

Πλέον, το καθαριστικό τζαμιών έρχεται συχνά σε μπουκάλι ψεκασμού για να διευκολυνθεί η εφαρμογή του. Ωστόσο, αν και διαφημίζεται για αυτή τη χρήση μόνο, έχει και άλλες, λιγότερο γνωστές χρήσεις που θα σας προκαλέσουν έκπληξη.

Εναλλακτικές χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών

1. Εντομοαπωθητικό

Γυναίκα καθαρίζει ένα παράθυρο

Ειδικά αν περιέχει αμμωνία το προϊόν, τότε μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό.

Μια από τις πιο περίεργες χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών είναι να το χρησιμοποιήσετε για να σκοτώσετε και να απομακρύνετε τα ανεπιθύμητα έντομα. Έτσι, μπορείτε να ψεκάσετε τα έντομα απευθείας αποφεύγοντας τη έντονη μυρωδιά των εντομοαπωθητικών.

Επιπροσθέτως, εφόσον περιέχει αμμωνία, μπορεί να φανεί χρήσιμο για την απώθησή τους. Η οσμή του είναι πολύ δυσάρεστη για τα έντομα, και έτσι μπορείτε να το εφαρμόσετε στα παράθυρα και τις πόρτες για να κρατήσετε έξω τα έντομα.

2. Χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών – Καθαρισμός κοσμημάτων

Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό τζαμιών για να κάνετε τα κοσμήματά σας να δείχνουν σαν καινούργια; Όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως δεν είναι κατασκευασμένα από υλικά που μπορούν να καταστραφούν από την αμμωνία ή το οινόπνευμα. Για παράδειγμα, το προϊόν αυτό είναι ιδανικό για να αστράφτουν τα διαμάντια.

Το μόνο που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως δεν πρέπει να αφήνετε το καθαριστικό τζαμιών στα κοσμήματα για πάνω από δύο λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για την εφαρμογή του. Έπειτα, ξεβγάλετε καλά και στεγνώστε με ένα βαμβάκι ή μια πετσέτα.

3. Χρησιμοποιήστε το σαν απολιπαντικό

Γυναίκα καθαρίζει πάγκο κουζίνας

Εξαιτίας των καυστικών συμπλεγμάτων του, το καθαριστικό τζαμιών μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα λίπη. Τα δύσκολα αφαιρούμενα λίπη συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού. Αν και υπάρχουν πολλά απολιπαντικά προϊόντα στην αγορά, η δύναμη του καθαριστικού τζαμιών σάς επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε και γι’ αυτόν τον σκοπό.

Το λίπος που συσσωρεύεται στις εστίες της κουζίνας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, τους απορροφητήρες, ή στο αμάξι σας, μπορεί να καθαριστεί εύκολα με αυτό το προϊόν. Μετά το καθάρισμα, μη ξεχάσετε να ξεπλύνετε, πολύ καλά, με νερό ώστε να απομακρυνθούν όλα τα ίχνη του προϊόντος.

4. Χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών – Αστραφτερά πατώματα και πλακάκια

Χρησιμοποιήστε το καθαριστικό τζαμιών για να κάνετε τα πατώματα από γρανίτη ή μάρμαρο να αστράφτουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το διαλύσετε σε νερό, όπως θα κάνατε και με το καθαριστικό για πατώματα. Όμως, σας συμβουλεύουμε να μη το χρησιμοποιείτε σε ξύλινα πατώματα ή άλλες επιφάνειες καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά από την αμμωνία.

Ομοίως, αυτό το καθαριστικό είναι ιδανικό για να γίνουν αστραφτερά τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας. Στο μπάνιο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για την τουαλέτα ή τη μπανιέρα, αφήνοντάς το να δράσει για λίγα λεπτά σε περίπτωση που υπάρχει επίμονος λεκές.

5. Βρωμιά που επιμένει

Εναλλακτικές χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών

Τέλος, ανάμεσα στις χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών, υπάρχουν και οι ακόλουθες, λίγο παράξενες αλλά αποτελεσματικές:

  • Αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα (εκτός από τα μεταξωτά και τα μάλλινα). Είναι αποτελεσματικό ακόμη και ενάντια στους επίμονους λεκέδες, όπως από ντομάτα ή αίμα. Καθαρίζει επίσης άψογα τους λεκέδες στα χαλιά, αρκεί τα χαλιά να μην είναι μάλλινα.
  • Παιδικά παιχνίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν για να σκοτώσετε τα βακτήρια στα παιδικά παιχνίδια.
  • Σβήσιμο μαυροπίνακα. Γι’ αυτά τα δύσκολα σημεία που δεν σβήνουν εντελώς.
  • Έπιπλα εξωτερικού χώρου.
  • Σανίδες κοπής φαγητού.

Τώρα γνωρίζετε τις διαφορετικές και εκπληκτικές χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών το οποίο έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι. Με όλες αυτές τις χρήσεις, μπορείτε να περιορίσετε τον αριθμό καθαριστικών σπιτιού. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο για να του δώσετε ένα εξαιρετικό άρωμα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.