6 τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας!

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας και να κάνετε τη γειτονιά σας να ζηλέψει! Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιους από αυτούς ώστε οι άνθρωποι που επισκέπτονται το σπίτι σας να σταματούν και να το θαυμάζουν κάθε φορά.
6 τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας!

Τελευταία ενημέρωση: 13 Μαΐου, 2019

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας και να κάνετε τη γειτονιά σας να ζηλέψει! Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιους από αυτούς ώστε οι άνθρωποι που επισκέπτονται το σπίτι σας να σταματούν και να το θαυμάζουν κάθε φορά.

Είναι σημαντικό να έχετε ένα σπίτι στο οποίο αισθάνεστε άνετα. Αυτός είναι ο προσωπικός σας χώρος οπότε όλα θα πρέπει να είναι ακριβώς όπως τα θέλετε. Μην παραμελείτε όμως και το εξωτερικό κομμάτι του. Αυτή είναι η πρόσοψη του σπιτιού σας, η οποία είναι ορατή σε όλους. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας.

Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Πράγματι, ποτέ κανείς δεν είχε μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνει μια πρώτη καλή εντύπωση. Αυτό το ρητό μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί και για το σπίτι σας.Όπως σας αρέσει εσάς να είστε εμφανίσιμοι όταν βρίσκεστε έξω, έτσι και το σπίτι σας θα έπρεπε να είναι ευπαρουσίαστο. 

Δεν έχει να κάνει με το να είστε ματαιόδοξοι ή να σκέφτεστε πως είστε καλύτεροι από τους άλλους. Αυτός είναι απλά ένας τρόπος για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας και την αγάπη για ένα σπίτι το οποίο φτιάξατε.

Αν ψάχνετε για ιδέες για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας, αυτές που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, σίγουρα θα σας βοηθήσουν. Σημειώστε τις συμβουλές που έχουμε μοιραστεί παρακάτω μαζί σας!

Συμβουλές για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας!

1. Πολύχρωμα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού σας

6 τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας!

Αν σας αρέσει η φύση και συγκεκριμένα τα λουλούδια, τοποθετήστε κάποια διακοσμητικά φυτά ή βάζα γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια κατά μήκος της εισόδου.

Αυτός ο τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός αν τα τοποθετήσετε στις πλευρές ενός μικρού διαδρόμου, ο οποίος οδηγεί στην πόρτα, ή μπροστά από το εξωτερικό μέρος των τοίχων του σπιτιού ή στα παράθυρα.

2. Γκαζόν και φυτά

Ποτέ μην υποτιμήσετε την δύναμη ενός περιποιημένου και πλούσιου γκαζόν. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν εμμονή με το γκαζόν τους και μπορεί να ενοχληθούν αν κάποιος πατήσει πάνω του – γιατί, πολύ απλά, είναι πολύ όμορφο!

Η τοποθέτηση διακοσμητικών δένδρων, θάμνων και άλλων φυτών μπορεί να συμβάλλει σε ένα πολύ όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Αν έχετε τοίχο κατά μήκος του πεζοδρομίου, μπορείτε να τοποθετήσετε αναρριχητικά φυτά και γλάστρες με άλλα φυτά ή λουλούδια.

6 τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας!

3. Ένα συντριβάνι στην είσοδο του σπιτιού σας

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι πολύ επιδεικτικό ή υπερβολικό αν φανταστείτε τα τεράστια συντριβάνια έξω από τα μουσεία ή τις πλατείες μιας πόλης. Αλλά στην πραγματικότητα, τα συντριβάνια υπάρχουν και σε μικρά μεγέθη και είναι ιδανικά για τη διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού σας. 

Μπορείτε να βρείτε ένα συντριβάνι με μινιμαλιστικό σχέδιο. Με μερικές πέτρες ή κάποια μικρά φυτά γύρω του, θα αποτελέσει μια τέλεια λεπτομέρεια για να συμπληρώσει την διακόσμηση της εισόδου σας.

4. Πλακόστρωτη βεράντα ή αίθριο

Αν έχετε ένα μεγάλο σπίτι με κήπο ή με πολλή βλάστηση, διακοσμήστε την είσοδό σας με ένα κλασικό σχεδιασμό με πλακάκια. Ένας χώρος τύπου γκαλερί με ταιριαστά πλακάκια και φανάρια στους τοίχους μπορεί να αποτελέσει ένα όμορφο αποτέλεσμα.

5. Λιθοδομή

Διαφορετικά χρώματα πέτρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους διακοσμητικούς σκοπούς. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με το πράσινο χρώμα του γρασιδιού σας, με ξύλινες σκάλες ή με τοίχους από σχιστόλιθο.

Οι πέτρες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία διαδρομών ή για την περιβολή πλακακίων μέσα στο σπίτι. Το καλύτερο με τις πέτρες είναι ότι παρέχουν ένα οπτικό χώρο ανάπαυσης, αν έχετε ήδη προσθέσει και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

6 τρόποι για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας!

6.Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί. Τα φώτα του σπιτιού σας έχουν τη δύναμη να αναδείξουν τις διακοσμητικές πινελιές σας ή να τις καταστρέψουν.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να φωτίσετε το εξωτερικό του σπιτιού σας. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες:

  • Τα φώτα LED τοποθετούνται σε τοίχους ή βεράντες.
  • Φωτιστικά στις πλευρές των πορτών, στις βεράντες ή στους τοίχους.
  • Κλασικά κρεμαστά φώτα.
  • Φωτάκια στους εξωτερικούς διαδρόμους: αυτά τα φωτάκια μπορούν να στέκονται μόνα τους ή να μπουν μέσα στο έδαφος. Ταιριάζουν πολύ με άλλα στοιχεία όπως θάμνοι και πέτρες.
  • Χρωματιστά φώτα: Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινο, πράσινο, μπλε ή κόκκινο φωτισμό – ή οτιδήποτε ταιριάζει με τους τοίχους και τα άλλα διακοσμητικά σας στοιχεία. Υπάρχουν μερικά καινοτόμα σχέδια που μπορούν να προκαλέσουν μια ευχάριστη έκπληξη στους καλεσμένους σας.

7. Ξύλο

Το ξύλο έχει ένα υπέροχο αποτέλεσμα όταν πρόκειται για τη διακόσμηση. Επειδή βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξει τον καιρό. Είναι όμως μια εναλλακτική λύση που ποτέ δεν απογοητεύει.

Μπορείτε να προσθέσετε ξύλινες πινελιές στα δάπεδα, τα σκαλοπάτια, τις πόρτες, τις γλάστρες ακόμα και στους τοίχους. Μην ξεχάσετε τον κλασικό ξύλινο φράκτη, ο οποίος ποτέ δεν θα χάσει τη γοητεία του σε συνδυασμό με έναν όμορφο κήπο ή αίθριο.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού σας μπορεί να αποτελείται από μερικές μικρές λεπτομέρειες οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν εντελώς την εμφάνισή του. Παρακολουθήστε τα άλλα σπίτια, ζητήστε συμβουλές από επαγγελματία διακοσμητή και αξιολογήστε το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για να πάρετε αυτά που χρειάζεστε.

Στη συνέχεια, να είστε δημιουργικοί και να απολαύσετε τα αποτελέσματα – και τα συγχαρητήρια από τους γείτονές σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.