Πέντε τρόποι να καθαρίσετε τα δερμάτινα μπουφάν

Τα δερμάτινα μπουφάν είναι ρούχα που υπάρχουν στη ντουλάπα οποιουδήποτε λάτρη της μόδας. Όμως, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να τα φροντίζετε. Στο σημερινό μας άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα μπουφάν σας!
Πέντε τρόποι να καθαρίσετε τα δερμάτινα μπουφάν

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Τα δερμάτινα μπουφάν είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για οποιαδήποτε γκαρνταρόμπα. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα ενδύματα, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμείνουν σε τέλεια κατάσταση.

Αυτά τα ενδύματα δε βγαίνουν ποτέ από τη μόδα και προσθέτουν ένα άψογο στιλ σε οποιοδήποτε λουκ. Επιπλέον, είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο είδος μπουφάν, και μπορείτε να το φορέσετε με φούστες, τζιν, τακούνια, και φορέματα.

Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην πολεμική αεροπορία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή προστάτευαν τους στρατιώτες από το κρύο. Το δέρμα είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος.

Αυτοί που τα έκαναν σύμβολο μόδας ήταν οι μοτοσικλετιστές και οι ροκάδες, μετατρέποντάς τα σε ένα σύμβολο επανάστασης. Σήμερα, υπάρχουν πολλά χρώματα και στυλ, ακόμη και απομιμήσεις από συνθετικό δέρμα και άλλα συνθετικά υλικά.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πέντε τρόπους ώστε να καθαρίσετε τα δερμάτινα μπουφάν σας!

Συμβουλές για να καθαρίσετε τα δερμάτινα μπουφάν σας

Το δέρμα είναι ένα ευαίσθητο υλικό και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι από ποιο ακριβώς υλικό είναι κατασκευασμένο το μπουφάν σας. Είναι γνήσιο δέρμα ή συνθετικό;

Γενικά, το φυσικό δέρμα απαιτεί περισσότερη φροντίδα, αλλά διαρκεί περισσότερο. Το κύριο πρόβλημα με το συνθετικό δέρμα είναι ότι μετά από λίγο αρχίζει να ξεφλουδίζει.

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να μην πλένετε στο πλυντήριο αυτά τα ενδύματα μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι δερμάτινα.

Εδώ έχουμε για εσάς ορισμένες συμβουλές για να συντηρήσετε τα μπουφάν σας και να τα διατηρείτε καθαρά.

Άτομο βάζει απορρυπαντικό σε καπάκι
Μην πλένετε στο πλυντήριο τα δερμάτινα μπουφάν, ανεξάρτητα από το αν είναι φυσικό ή συνθετικό το δέρμα.

1. Καθαρίζοντας την εσωτερική επένδυση των δερμάτινων μπουφάν σας

Γενικά, τα δερμάτινα μπουφάν έχουν μια εσωτερική επένδυση η οποία έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα. Όμως, δε σας προτείνουμε το πλύσιμο μετά από κάθε χρήση.

Μπορείτε να καθαρίσετε την εσωτερική επένδυση με ένα πανί ή μια μαλακή βούρτσα, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά των μωρών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μείγμα σαπουνιού για πλύσιμο των ρούχων, ξιδιού, και μαγειρικής σόδας.

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά για την απομάκρυνση οσμών και βακτηρίων, αλλά δε θα πρέπει να μουλιάσετε το μπουφάν σε αυτά.

2. Καθαρίστε το δέρμα με νερό και σαπούνι

Αναμείξτε νερό και λίγο ήπιο σαπούνι. Φροντίστε να έχει περισσότερο νερό παρά σαπούνι το διάλυμα, σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τραυματιστεί ή ν’ αποχρωματιστεί το δέρμα. Υγράνετε ένα σφουγγάρι με το διάλυμα και σκουπίστε απαλά το μπουφάν, στα πιο βρόμικα σημεία κυρίως.

Έπειτα, σκουπίστε το μπουφάν με μια πετσέτα βουτηγμένη σε νερό για ν’ αφαιρέσετε το σαπούνι. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρέπει να το μουλιάσετε γιατί κάτι τέτοιο θα αφήσει λεκέ.

3. Στεγνώστε το σωστά

Αυτό είναι σημαντικό για να διατηρήσετε σε βέλτιστη κατάσταση τα δερμάτινα μπουφάν καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε υγρά και μπορούν ν’ αναπτύξουν ακόμη και μούχλα. Έτσι, στεγνώστε την επιφάνεια με μια πετσέτα αφότου το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Επίσης, μπορείτε να το κρεμάσετε σε ένα δροσερό σημείο και να το αφήσετε να στεγνώσει πλήρως. Μην το εκθέσετε στον ήλιο για πολλή ώρα καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του.

4. Ενυδατώστε τα δερμάτινα μπουφάν

Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στην αγορά για τη συντήρηση των δερμάτινων μπουφάν, τα οποία σας επιτρέπουν να ενυδατώσετε την επιφάνεια για να μην σπάσει και να μη χάσει τη λάμψη της. Μπορείτε να εφαρμόσετε βούτυρο καριτέ, ένα φυσικό προϊόν με πολλές εφαρμογές.

Όπως μπορείτε να δείτε μπορείτε ν’ αποκαταστήσετε ένα δερμάτινο μπουφάν χρησιμοποιώντας ενυδατικές ουσίες. Πάρτε μια μικρή ποσότητα με ένα μαλακό πανί και τρίψτε τη στο μπουφάν.

Ένα δερμάτινο μπουφάν
Μη μουλιάζετε τα δερμάτινα μπουφάν όταν τα καθαρίζετε, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία μούχλας.

5. Χρησιμοποιήστε προϊόντα ειδικά για δέρμα

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα που προστατεύουν και καθαρίζουν το δέρμα. Μπορείτε ν’ αγοράσετε ένα καθαριστικό για δέρμα το οποίο είναι καταπληκτικό για δέρμα υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν, επίσης, απωθητικά νερού τα οποία το προστατεύουν από το νερό.

Αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι ακριβά αλλά αποτελούν μια εξαιρετική επένδυση για ένα ρούχο το οποίο θα κρατήσει πολλά χρόνια αν το φροντίζετε σωστά. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας.

Δερμάτινα μπουφάν – Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα

Τώρα, γνωρίζετε ορισμένους τρόπους για να καθαρίσετε ένα δερμάτινο μπουφάν, όμως να θυμάστε ότι είναι εξίσου σημαντικό να διαβάζετε τις οδηγίες στην ετικέτα για τη σωστή φροντίδα του. Όταν έχετε αμφιβολίες, στείλτε το σε ένα στεγνοκαθαριστήριο, αυτά τα καταστήματα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, συνήθως, για τέτοιου είδους ενδύματα.

Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι κατάλληλο για όλα τα ενδύματα. Μια μελέτη του τμήματος υφασμάτων και σχεδιασμού ρούχων του Πανεπιστημίου του Παλέρμοέδειξε ότι τα μπουφάν από συνθετικό δέρμα μπορεί να καταστραφούν από ορισμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το είδος καθαρίσματος. Ο λόγος είναι πως το συνθετικό δέρμα είναι κατασκευασμένο από πλαστικά υλικά συνήθως τα οποία δεν είναι ανθεκτικά στη θερμότητα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.