Πιο υγιή νεφρά με ένα 100% φυσικό ρόφημα

Για να καθαρίσετε τα νεφρά σας και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά, πρέπει να πίνετε περισσότερα υγρά προκειμένου να αποβληθούν οι τοξίνες που τα επιβαρύνουν.
Πιο υγιή νεφρά με ένα 100% φυσικό ρόφημα
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: διαιτολόγο Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Γιατί πρέπει να έχουμε υγιή νεφρά; Τα νεφρά είναι τα όργανα που είναι υπεύθυνα για το φιλτράρισμα των τοξινών από το αίμα και την αποβολή τους μέσω των ούρων.

Αν και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με φυσικό τρόπο όταν τα νεφρά είναι υγιή, μερικές φορές τα νεφρά υπερφορτώνονται και δυσκολεύονται να λειτουργήσουν σωστά.

Το πρόβλημα είναι ότι το σώμα συσσωρεύει κατάλοιπα, τα οποία με τον καιρό προκαλούν βλάβες επηρεάζοντας άμεσα την υγεία των νεφρών σας.

Μάλιστα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περίπλοκες ασθένειες όπως νεφρική ανεπάρκεια και νεφρολιθίαση.

Ακόμα χειρότερα, σε σοβαρές περιπτώσεις απειλείται η υγεία άλλων οργάνων όπως η καρδιά και το συκώτι.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι εξασφάλισης της σωστής λειτουργίας τους και επίτευξης ενός βέλτιστου επιπέδου αποβολής τοξινών.

Σε αυτούς περιλαμβάνεται ένα αντιοξειδωτικό και διουρητικό ρόφημα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Θέλετε να το δοκιμάσετε;

Ρόφημα από εσπεριδοειδή για να καθαρίσετε τα νεφρά και να διαλύσετε τους νεφρόλιθους

Υγιή νεφρά - Ανθρώπινα νεφρά

Αυτό το φυσικό ρόφημα για τον καθαρισμό των νεφρών και την πρόληψη των νεφρόλιθων περιλαμβάνει το συνδυασμό λεμονιού, γλυκολέμονου και πορτοκαλιού.

Είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες και η κατανάλωσή του αρκετές φορές τη μέρα θα βελτιώσει τις νεφρικές λειτουργίες. Σύμφωνα με τον Δρ. Li-Wei Wu βέβαια θα πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω η σύνθεση των υγρών που πίνουμε και η ενυδατική του δυνατότητα για να έχουμε σαφή συμπεράσματα.

Η κατανάλωση υγρών είναι θεμελιώδης για τη σωστή αποτοξίνωση και το ρόφημα αυτό αποτελεί μια πολύ υγιεινή επιλογή.

Περιέχει λίγες θερμίδες, υψηλή ποσότητα βιταμίνης C, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Έχει επίσης διουρητικές ιδιότητες που προάγουν την αποβολή των κατακρατημένων υγρών και των ουσιών που σχηματίζουν τους νεφρόλιθους.

Το λεμόνι, όπως το γλυκολέμονο και το πορτοκάλι, περιέχει κριτικό και φωσφορικό οξύ μεταξύ των άλλων βασικών συστατικών του.

Οι ουσίες αυτές αυξάνουν την οξύτητα των ούρων και παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των νεφρόλιθων.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το συγκεκριμένο ρόφημα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρολοιμώξεων και νόσων της ουροφόρου οδού.

Πώς θα φτιάξετε αυτό το ρόφημα για υγιή νεφρά;

Υγιή νεφρά - Γυναίκα κρατά μπουκάλι με νερό, λεμόνι και αγγούρι

Φτιάχνοντας αυτό το ρόφημα στο σπίτι μπορείτε να αποκτήσετε πιο υγιή νεφρά και ταυτόχρονα να καθαρίσετε το πεπτικό και το ηπατικό σας σύστημα.

Πρόκειται για μια εξαιρετική εναλλακτική για εκείνους στους οποίους δεν αρέσει να πίνουν σκέτο νερό, επειδή τα εσπεριδοειδή του δίνουν ωραία γεύση.

Το ρόφημα αυτό αποτελεί επίσης μια θαυμάσια λύση για ενυδάτωση, αδυνάτισμα και υγιές δέρμα.

Υλικά

 • 5 ποτήρια νερό (1 1/4 λίτρο)
 • 1 λεμόνι
 • 1 γλυκολέμονο
 • 1 πορτοκάλι
 • 10 φύλλα μέντας
 • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή μαγειρική σόδα (10 γραμμάρια)

Οδηγίες

 • Διαλύστε το ξύδι ή τη μαγειρική σόδα σε νερό και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να πλύνετε τη φλούδα των φρούτων.
 • Κόψτε το λεμόνι, το γλυκολέμονο και το πορτοκάλι σε φέτες.
 • Βάλτε τα φρούτα σε μια κανάτα προσθέτοντας το νερό και τα φύλλα της μέντας.
 • Αφήστε το υγρό στην άκρη για τουλάχιστον δύο ώρες, κατά προτίμηση για μια ολόκληρη νύχτα.
 • Την επόμενη μέρα πιείτε ένα ποτήρι πριν το πρωινό γεύμα και επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.
 • Ακολουθήστε τη θεραπεία αποτοξίνωσης για μία εβδομάδα και μετά κάντε μια παύση δύο εβδομάδων.

Μην ξεχνάτε!

Υγιή νεφρά - Γυναίκα πίνει νερό

Αν και το ρόφημα αυτό βοηθάει πολύ την υγεία των νεφρών σας, είναι ουσιαστικό να έχετε υπόψη ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται και από άλλες επιλογές του τρόπου ζωής.

Θα πρέπει επίσης να βελτιώσετε τη διατροφή σας και να μειώσετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε οξαλικές ουσίες, όπως ο καφές, τα αναψυκτικά του εμπορίου, τα αποξηραμένα φρούτα και το κακάο.

Αξίζει επίσης να αυξήσετε την κατανάλωση βιταμίνης C, όχι μόνο για την πρόληψη των λίθων στα νεφρά αλλά και για την προστασία ολόκληρης της ουροφόρου οδού.

Τα μύρτιλα αποτελούν μια καλή επιλογή για τη διατροφή σας, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς και βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Πίνετε το ισοδύναμο οχτώ ποτηριών νερού τη μέρα, είτε σκέτο είτε με την προσθήκη ροφημάτων φρούτων.

Αν υποφέρετε από νεφρική νόσο ή αν λαμβάνετε ειδικά φάρμακα, είναι θεμελιώδες να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να καταναλώνετε το παραπάνω ρόφημα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.