Φτιάξτε χειροποίητες θήκες για μαχαιροπίρουνα με πετσέτες

Με λίγα μόνο υλικά, που πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι, θα μπορέσετε να φτιάξετε πρωτότυπες χειροποίητες θήκες για μαχαιροπίρουνα χρησιμοποιώντας πετσέτες... ακόμη και αν οι χειροτεχνίες δεν είναι το φόρτε σας!
Φτιάξτε χειροποίητες θήκες για μαχαιροπίρουνα με πετσέτες

Έχει γραφτεί από Virginia Martínez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια πρωτότυπη ιδέα, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε χειροποίητες θήκες για μαχαιροπίρουνα με πετσέτες. 

Πέραν της διακοσμητικής τους αξίας που θα ομορφύνει και θα δώσει ένα μοναδικό στυλ στην κουζίνα σας, θα σας βοηθήσουν να βάλετε και μια τάξη. Με λίγα μόνο υλικά και ακολουθώντας ορισμένα εύκολα βήματα, θα μπορέσετε να οργανώσετε τα μαχαιροπίρουνά σας. Δοκιμάστε το σήμερα!

Χειροποίητες θήκες για μαχαιροπίρουνα με πετσέτες

Για να φτιάξετε τις θήκες για μαχαιροπίρουνα, χρειάζονται μονάχα λίγα υλικά που θα βρείτε εύκολα. Βασικά, σίγουρα τα περισσότερα από αυτά τα έχετε ήδη στο σπίτι. Όπως και να έχει, ακόμη και αν δε τα πάτε καλά με τις χειροτεχνίες, αυτές οι θήκες φτιάχνονται εύκολα.

Υλικά

 • Ξύλινη σανίδα κοπής
 • Μεγάλο συρραπτικό
 • Ψαλίδι
 • Πετσέτες (για τα πιάτα)
 • Κόλλα
 • Υφασμάτινες κορδέλες που ταιριάζουν με τις πετσέτες
Πετσέτες

Βήματα

 • Αρχικά, ξεδιπλώστε μια πετσέτα και τοποθετήστε τη σανίδα κοπής πάνω της. Έπειτα, κόψτε τη σύμφωνα με το μέγεθος της ξύλινης σανίδας κοπής. Όμως, δε θα πρέπει να ακολουθήσετε το περίγραμμα της σανίδας. Καλύτερα αφήστε λίγο χώρο παραπάνω (περίπου 2.5 εκατοστά) στα δεξιά, αριστερά και κάτω για να φτιάξετε ένα στρίφωμα. Στο πάνω μέρος, κόψτε κάτω από την τρύπα της σανίδας (αυτή για το κρέμασμα).
 • Συνεχίζοντας, κάντε το στρίφωμα με το παραπανίσιο ύφασμα και τοποθετήστε την πετσέτα πάνω στη σανίδα κοπής ώστε να την καλύψει. Τώρα κάντε μια τσέπη χρησιμοποιώντας το συρραπτικό για να συρράψετε τα τρία άκρα της πετσέτας. Απλώς, συρράψτε αυτά τα μέρη στη σανίδα κοπής, εκτός από το πάνω μέρος, φυσικά.
 • Χρησιμοποιήστε παραπάνω ή λιγότερο συρραπτικό, ανάλογα με το πόσο βαριά είναι τα μαχαιροπίρουνά σας. Εξάλλου, αυτά είναι που θα στηρίζουν οι θήκες μόλις τα βάλετε μέσα σε αυτές. Θα πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι/ες ότι αντέχουν το βάρος.
 • Έπειτα, μόλις έχετε συρράψει καλά την πετσέτα στο ξύλο κοπής και φτιάξατε και την τσέπη, ξεκινήστε τη διακόσμηση. Ο σκοπός μας εδώ είναι να καλύψουμε τα συρραπτικά ώστε να μη φαίνονται. Πώς γίνεται αυτό; Πάρτε τις υφασμάτινες κορδέλες και κολλήστε τις στα στριφώματα αριστερά, δεξιά, και στο κάτω μέρος.
 • Τέλος, περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα καλά και τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα.

Περαιτέρω σημειώσεις για να φτιάξετε χειροποίητες θήκες για τα μαχαιροπίρουνα

Μαχαιροπίρουνα και πετσέτες

Φυσικά, το ιδανικότερο είναι να αγοράσετε μια κρεμάστρα τοίχου και να κρεμάσετε εκεί τις χειροποίητες θήκες για τα μαχαιροπίρουνα προκειμένου να είναι προσβάσιμα και σε εμφανές σημείο. Επιπλέον, θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να ομορφύνετε ακόμη περισσότερο τις θήκες:

 • Μη τοποθετείτε τις θήκες κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν λίπη ή βρωμιά γιατί θα λερωθούν. Η βρωμιά θα περάσει και στο ύφασμα και στα μαχαιροπίρουνα.
 • Φτιάξτε θήκες για κάθε τύπο μαχαιροπίρουνων. Καλό θα ήταν να φτιάξετε μία για τα κουτάλια, μία για τα πιρούνια, μία για τα σερβίτσια για γλυκά, κ.λπ.. Όμως, αυτό εξαρτάται από εσάς, ίσως προτιμάτε να βάλετε άλλα σκεύη στις θήκες.
 • Επιλέγετε πετσέτες που ταιριάζουν με τα χρώματα της κουζίνας.
 • Επίσης, πολύ καλό θα ήταν να βρείτε μια ξύλινη σανίδα κοπής της οποίας το χρώμα να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα και σκεύη. Αν έχετε ένα σετ πετσετών με το ίδιο σχέδιο αλλά με άλλο χρώμα, κάντε αρκετές θήκες για να αναδείξετε την κουζίνα σας.

Εν ολίγοις, αυτή η απλή, πρωτότυπη, και ανέξοδη ιδέα μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε, να βάλετε τάξη, και να κάνετε εντυπωσιακή την κουζίνα σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.