13 γρήγορα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του σπιτιού

11 Ιανουαρίου 2019
Προσπαθείτε να έχετε το σπίτι σας τακτοποιημένο και οργανωμένο; Δοκιμάστε κάποια από αυτά τα γρήγορα και εύκολα κόλπα!

13 γρήγορα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του σπιτιού σας. Η οργάνωση του σπιτιού σας μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Δεν πρέπει μονάχα να καθαρίσετε κάθε γωνία, αλλά να τακτοποιήσετε και τα πράγματα.

Αν και υπάρχουν πολλά εργαλεία για να τα έχετε όλα στην εντέλεια, κάποιες φορές βρίσκουμε πράγματα που δεν ξέρουμε πώς να τα οργανώσουμε ώστε να δείχνουν όλα όμορφα.

Όμως, υπάρχουν πολλά εύκολα κόλπα να χρησιμοποιήσετε τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει σαν καινούργιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Σ’ αυτό το άρθρο θέλουμε να σας αποκαλύψουμε τα 13 καλύτερα και γρήγορα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του σπιτιού σας ώστε να τα χρησιμοποιήσετε όποτε τα χρειάζεστε.

Σημειώστε τα!

1. Εκμεταλλευτείτε την παλιά θήκη παπουτσιών

στην Οργάνωση του σπιτιού, θήκες παπουτσιών

Μια απλή θήκη για παπούτσια μπορεί να γίνει ο αποθηκευτικός χώρος για όλα σας τα καθαριστικά προϊόντα.

Εφόσον έχει αρκετούς χώρους και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος, είναι χρήσιμη για να οργανώσετε όλα εκείνα τα δοχεία που πολλαπλασιάζονται στο σπίτι σας.

2. Οργανώστε τις αθλητικές μπάλες και βοηθήστε στην οργάνωση του σπιτιού

στην Οργάνωση του σπιτιού, τακτοποίηση αθλητικού εξοπλισμού

Αν ο αθλητικός εξοπλισμός των παιδιών σας βρίσκεται παντού, και δεν ξέρετε πώς να τον κρατήσετε τακτοποιημένο σε ένα μέρος, χρησιμοποιήστε αθλητικά ελαστικά σχοινιά για να τα κρατήσετε όλα σε ένα μέρος.

3. Μην πετάτε τις αβγοθήκες

δτην Οργάνωση του σπιτιού, αβγοθήκη

Έχετε σκεφτεί πόσο χρήσιμες είναι οι αβγοθήκες;

Παρόλο που δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, αυτό το κομμάτι από χαρτόνι είναι ιδανικό για ν’ αποθηκεύσετε μικρά αντικείμενα όπως τα ραφτικά σας ή τα κοσμήματα.

4. Χρησιμοποιήστε κονσέρβες με ένα μαγνήτη

στην Οργάνωση του σπιτιού, κονσέρβες με μαγνήτη

Όταν οι κονσέρβες χρησιμοποιούνται με μαγνήτες, αποτελούν εκπληκτική λύση για να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα, ειδικά αν είναι πολύ μικρή.

Αυτοί οι “αποθηκευτικοί χώροι” μπορούν να τοποθετηθούν στην πόρτα του ψυγείου, για παράδειγμα. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε στις κονσέρβες τα μπαχαρικά και τα βότανα που χρησιμοποιείτε συχνά.

5. Τοποθετήστε κάθετα τα μπλουζάκια σας στο συρτάρι και βοηθήστε στην οργάνωση του σπιτιού

στην οργάνωση του σπιτιού, μπλουζάκια σε συρτάρι

Θέλετε να διατηρήσετε τακτοποιημένο το κομοδίνο σας; Ένα απλό κόλπο που θα σας βοηθήσει είναι να διπλώσετε τα μπλουζάκια σας και να τα τοποθετήσετε κάθετα στο συρτάρι.

Έτσι θα καταλάβουν λιγότερο χώρο και θα είναι πιο εύκολο να τα βρείτε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φορέσετε κάποιο απ’ αυτά.

Μάθετε ακόμα: Δεν έχετε ντουλάπα; 7 ιδέες για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας

6. Βάλτε καλάθια στην κατάψυξή σας

Οργάνωση του σπιτιού, καλάθια στην κατάψυξη

Αν αγοράσετε μικρά καλάθια και τα βάλετε στην κατάψυξή σας, μπορείτε να οργανώσετε τα τρόφιμά σας ευκολότερα και έπειτα θα μπορείτε να τα βρίσκετε πιο γρήγορα.

7. Κρατήστε το μακιγιάζ σας στον πίνακα

στην Οργάνωση του σπιτιού, μακιγιάζ σε μαγνητικό πίνακα

Ένας απλός μαγνητικός πίνακας μπορεί να είναι μια καταπληκτική εναλλακτική λύση για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας χωρίς να σπαταλάτε χρόνο.

Το κόλπο είναι να βάλετε ένα μικρό μαγνήτη στα καλλυντικά σας ώστε να κολλήσουν στον πίνακα και να εξασφαλίσετε ότι θα είναι πάντα προσβάσιμα.

8. Κάντε το δικό σας ράφι για το μπάνιο

στην Οργάνωση του σπιτιού, ράφι για το μπάνιο

Αν δείτε ότι το μπάνιο σας είναι γεμάτο, δημιουργήστε το δικό σας ράφι με δοχεία από μαρμελάδες, ή κάτι παρόμοιο και σφιγκτήρες σωλήνων τους οποίους μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με εργαλεία.

Αυτό δε θα σας επιτρέψει να έχετε άμεση πρόσβαση σε μικρά αντικείμενα μόνο, αλλά θα δώσει και μια έξτρα νότα διακόσμησης σε αυτό το μέρος του σπιτιού.

Μάθετε ακόμα: Συμβουλές για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει φρεσκάδα

9. Βάλτε μια μαγνητική μπάρα στην κουζίνα σας

Οργάνωση του σπιτιού, μαγνητική μπάρα για την κουζίνα

Αν κολλήσετε μια μαγνητική μπάρα οπουδήποτε στην κουζίνα σας θα έχετε πάντα εύκολη πρόσβαση στα μαχαίρια και τα σκεύη που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

10. Κολλήστε κολλητικά άγκιστρα στις ντουλάπες σας

Οργάνωση του σπιτιού, κολλητικά άγκιστρα

Αν κολλήσετε λίγα κολλητικά άγκιστρα στις πόρτες από τις ντουλάπες σας, μπορείτε να διατηρήσετε οργανωμένα τα κολιέ σας, τα βραχιόλια σας και άλλα κοσμήματα.

Αυτό το απλό κόλπο θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο και θα σας επιτρέψει να έχετε προσβάσιμα όλα τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.

11. Χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένες κονσέρβες για να οργανώσετε αντικείμενα

Οργάνωση του σπιτιού, ανακυκλωμένες κονσέρβες

Όλες οι κονσέρβες με φαγητό μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν έναν ωραίο οργανωμένο χώρο για τα αξεσουάρ σας ή για μικρά αντικείμενα.

Πλύντε τις καλά και χρησιμοποιήστε όλη σας τη δημιουργικότητα για να τις βάψετε και να τις διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε.

12. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι για να οργανώσετε τα βραχιόλια σας

Οργάνωση του σπιτιού, οργάνωση βραχιολιών

Είναι ανακατωμένα και διάσπαρτα τα βραχιόλια σας; Πείτε αντίο στην ακαταστασία χρησιμοποιώντας ένα απλό γυάλινο μπουκάλι.

  • Πλύντε καλά το μπουκάλι και βάλτε το στο κομοδίνο σας για να κρατήσετε τα βραχιόλια σας.
  • Για την ακρίβεια, αν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε σε ένα ξύλινο ράφι ώστε να έχετε ένα όμορφο οργανωμένο μέρος όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

13. Βάλτε τα γυαλιά σας σε μια κρεμάστρα

Οργάνωση του σπιτιού, γυαλιά σε κρεμάστρα

Παρότι περιορίζουμε τη χρήση της κρεμάστρας μόνο για τα ρούχα, αυτό το απλό αντικείμενο μπορεί να μας βοηθήσει να οργανώσουμε τα αγαπημένα μας γυαλιά.

Είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε αυτά τα γρήγορα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του σπιτιού σας; Τώρα που τα γνωρίζετε, να τα θυμάστε την επόμενη φορά για την οργάνωση του σπιτιού σας και θα βελτιστοποιήσετε τον χρόνο σας.