Τόνωση και ανόρθωση των γλουτών με εύκολο τρόπο

Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα μπορούν να μας βοηθήσουν να τονώσουμε το σώμα μας και να απομακρύνουμε το υπερβολικό λίπος. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που τονώνουν και ανορθώνουν ειδικά τους γλουτούς.
Τόνωση και ανόρθωση των γλουτών με εύκολο τρόπο
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Στο σημερινό άρθρο θα εστιάσουμε στην τόνωση και στην ανόρθωση των γλουτών. Για μας τις γυναίκες οι γλουτοί είναι μια περιοχή του σώματος που μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανες ή να μας δημιουργήσει κόμπλεξ. Επιπλέον, σύμφωνα με μερικούς άνδρες, οι γλουτοί ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος που προσέχουν ή ακόμα και το αγαπημένο τους σημείο. Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και να πετύχετε την ανόρθωση των γλουτών σας, διαβάστε παρακάτω.

Πολλές γυναίκες έχουν το πλεονέκτημα να έχουν γεννηθεί με τέλεια οπίσθια, ενώ άλλες επιλέγουν την πιο δαπανηρή οδό και καταφεύγουν στην αισθητική χειρουργική. Υπάρχουν όμως και άλλες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας ή να χρησιμοποιήσετε τεχνητές διαδικασίες. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να διατηρείτε τους γλουτούς σας σε φόρμα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό που είναι φυσικό και υγιεινό, σωστά;

Συστάσεις για την ανόρθωση των γλουτών

Τρώτε σωστά

Συχνά λέγεται ότι “είστε ό,τι τρώτε”, και οι γλουτοί σας δεν αποτελούν εξαίρεση. Ωστόσο το λίπος συχνά συγκεντρώνεται σε αυτή την περιοχή, κάτι που πολλές από εμάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διατροφικοί πειρασμοί εκεί έξω, όπως γλυκά, πατατάκια και σνακ, όμως δυστυχώς όλες αυτές οι γευστικές θερμίδες προσθέτουν μέγεθος στις περιοχές που δεν θέλουμε. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση των γλουτών μας, είναι σημαντικό να τηρούμε μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πλήρη δημητριακά, άφθονο νερό -και περιλαμβάνει λίγες ή καθόλου τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ανθυγιεινών λιπαρών, θερμίδων, ζάχαρης και αλατιού.

Επιπλέον, η τήρηση μιας υγιεινής διατροφής όχι μόνο μας βοηθάει να αποκτήσουμε τη σιλουέτα που επιθυμούμε, αλλά προάγει επίσης τη συνολική μας ευημερία.

Αξίζει να θυμόμαστε επίσης ότι είναι καλή ιδέα να τρώμε αρκετά μικρά γεύματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας -μικρά αλλά θρεπτικά. Συνιστάται επίσης η κατανάλωση υγιεινών σνακ κάθε τρεις ώρες ανάμεσα στα γεύματα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μερίδα γιαούρτι, μια χούφτα ξηρούς καρπούς, φρούτα, ράβδους δημητριακών με λίγες θερμίδες και άλλα.

Ασκηθείτε

Δεν είναι αδύνατον να τελειοποιήσετε τους γλουτούς σας -αν τρώτε σωστά και ασκείστε πολύ, τότε μπορείτε να το πετύχετε! Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις. Πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια και να περνάτε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα κάνοντας κάποιο είδος άσκησης. Κάθε είδους σωματικής δραστηριότητας συμβάλλει στην καύση θερμίδων και στην τόνωση του σώματός σας, όμως υπάρχουν μερικές ειδικές ασκήσεις που δυναμώνουν τους γλουτιαίους σας περισσότερο από ό,τι άλλους μύες.

Ασκήσεις για τη σύσφιξη και την τόνωση των γλουτών

Για να τονώσετε αποτελεσματικά την περιοχή των οπισθίων, είναι σημαντικό να εστιάσετε τις ασκήσεις σας στους γοφούς και στους γλουτούς. Μερικές από αυτές τις ασκήσεις ανορθώνουν επίσης τους γλουτούς και τους δίνουν ωραία εμφάνιση και όγκο.

Βαθιά καθίσματα

Πρόκειται για μια άσκηση που οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τακτικά για να δώσουν ωραία φόρμα στους γλουτούς, να τονώσουν τους μηρούς και να ανορθώσουν και να συσφίξουν τα οπίσθια. Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά στο εύρος των ώμων. Χαμηλώστε αργά τους γοφούς σας κρατώντας ίσιο τον κορμό σας, ενώ σιγουρευτείτε ότι, καθώς τα γόνατά σας λυγίζουν, παραμένουν πιο πίσω από τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σας. Απλώς φανταστείτε ότι προσπαθείτε να σπρώξετε κάτι προς τα πίσω με τους γλουτούς σας. Κάντε τρία σετ δεκαπέντε επαναλήψεων (3 x 15).

Ανόρθωση των γλουτών - Γυναίκα κάνει βαθιά καθίσματα

Προβολές

Ξεκινήστε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά και παράλληλα και με τα χέρια πάνω στους γοφούς σας. Τώρα κάντε ένα βήμα μπροστά και χαμηλώστε το σώμα λυγίζοντας αργά και τα δύο γόνατα. Προσπαθήστε να έχετε το μπροστινό γόνατο λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών, ενώ το γόνατο του πίσω ποδιού θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ύψος του αστραγάλου. Κάντε τρία σετ δεκαπέντε επαναλήψεων, πριν αλλάξετε πόδια φέρνοντας το πίσω πόδι μπροστά για άλλα τρία σετ.

Ανόρθωση των γλουτών - Γυναίκα κάνει προβολές

“Η γέφυρα” για την ανόρθωση των γλουτών

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πέλματά σας επίπεδα. Σηκώστε την πλάτη σας από το έδαφος σφίγγοντας τους γλουτούς, τους μηρούς και την κοιλιά μέχρι να σχηματίσετε μια ευθεία ανιούσα γραμμή από τα γόνατα μέχρι τους ώμους. Κάντε τρία σετ είκοσι επαναλήψεων.

Ανόρθωση των γλουτών - Γυναίκα κάνει "γέφυρα"

Αντίστροφοι κοιλιακοί για την ανόρθωση των γλουτών

Για την άσκηση αυτή συνιστούμε να ξαπλώσετε πάνω σε ένα χαλάκι με το σώμα σας επίπεδο πάνω στο πάτωμα. Ανασηκώστε αργά τους γλουτούς προς το στομάχι σας. Αυτό γυμνάζει όλο τον κορμό σας και λεπταίνει τη μέση σας, ενώ δίνει φόρμα στους γλουτούς και δυναμώνει τους μυς.

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο πάνω στην ανόρθωση των γλουτών!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.